Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek (beszélgetés)
E.Margit oldalán sok kenyérsütőgép leírása megvan, hátha a tiéd is:
<a href=http://gportal.hu/gindex.php?pg=5695141>Gépleírások</a>
(ha nem linkként jelenik meg, akkor másold ki a "http...141" részt a böngésződ URL-sávjába fent)
Szia kedves..én ma vettem kenyérsütő gépet és szeretném elkérni a jól bevált receptjeidet.
Hauser BM-800-as kétkaros géphez van olyan recepted,amivel kezdhetnék sütni?
Köszönöm
Köszönöm, nagy segitség vagytok. Ezt találtam:
küldök privit.
Két kalácsreceptet írok, mindkettőt sokszor csináltam már és nagyon szeretem őket:
Kakaós kalács (mindmegette.hu-ról)
3 dl tej
5 dkg margarin apróra vágva
4-5 evőkanál cukor
2-3 evőkanál kakaó
pici só
50 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő
Néha teszek bele mazsolát, kandírozott citromhéjat, diót...
Foszlós kalács
2,5 dl tej
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
50 dkg liszt
1 kávéskanál só
2 tojás sárgája
1 csomag szárított élesztő
1 csomag vaniliás cukor
Mazsola, dió, aszalt gyümölcsök...
Édes kenyér és világos sütési mód. Kalácsnál nem szabad magasabbra tenni, nekem a közepes színnél is elégett kicsit...
Nem, szoktam lekvárfőzésre is használni. Mivel kb. 1,5 kilós kenyeret-kalácsot tud sütni, és ekkora tésztát keverni, így a nagyobb mennyiség miatt használom. Ha kisebb kalácsot, kenyeret szeretnék, mert ajándékba lesz, vagy különleges az íze, vagy esetleg egyszerre használom a két sütőt, akkor a kicsit is bevetem. De olyan is van, hogy abban sütök, mert a másikat pihentetem... Szóval nincs különbség, igazából a nagyság a különbség, meg a sajátos programok, például a nagy - mivel újabb generáció - előmelegíti a hozzávalókat, a kicsi nem. De nem szokott gond lenni, mivel mindenhez igyekszem szobahőmérsékletű vagy langyos cuccokat tenni egyébként is.
Tegnap a nagy kétkaros gépben sütöttem olyan kenyeret, amihez a sütőliszt kevés volt, így tennem kellett hozzá plusz cuccot, hogy kijöjjön 700 g-ra a száraz rész, és ennek megfelelően több vizet, sót és élesztőt pakoltam hozzá. Tök izgi volt számolni és kutyulni! Mint egy kis patikus... Vagy boszi... :))))
Tovább is adom a megszerzett tapasztalatot:
380 g sütőkeverékhez (ABO Mill Sütnivaló félbarna liszthez - tartalmaz sima lisztet, rozslisztet, zsiradékot, aszkorbinsavat és élesztőt) töltöttem 320 g-nyi saját keveréket:
100 g sima lisztet (BL-55)
200 g réteslisztet
20 g krumplipüréport
3/4 tk élesztőt
1/4 ek 20%-os ecetet (= 1/2 ek 10 %-os ecet vagy fél késhegynyi aszkorbinsav).
A keletkezett 700 g-os keverékre töltöttem a sütőlisztpapíron szereplő, ekkora szárazanyaghoz szükséges víz- (420 ml = 1 és 3/4 csésze) és só- (14 g = 1,5 tk) mennyiséget.
Alapprogramon, közepes színnel sütöttem, és tökéletesen mennyei lett. :)
Most épp dagasztás nélküli kenyér sül a sütőben, de ez nem ennek a topiknak a tárgya :))))
A kétkarossal is csak kenyeret készitesz?
Sok a különbség a két gép között pl: dagasztási időben sütésben, főleg ha más is készül benne?
Köszi a választ előre is.
Én kettőt használok, két német márkát (persze az egyik tutira Dél-Kelet Ázsiában készült, mert rá van írva, hogy Made in Taiwan :))); a taiwani németet (Bomann-klón AFK, egykaros) 3 éve, tökéletesen működik; a német németet (Elta, kétkaros) kb. fél éve, de az volt előbb, csak nem nálunk, és vagy 4 évet átaludt bontatlan csomagolásban. :)))
A keverőlapátok száma igazából a tészta mennyiségétől függ. 1 kg-nyi tésztát pl. két lapáttal könnyebben dagaszt meg, mint eggyel, így az ilyet sütni tudó gépeket cska kétkaros formában lehet kapni.
Segitséget, tanácsot kérnék szeretettel....
Már két kenyérsűtőt vettem, de egyik se müködött. Vissza kellett vinni. Az egyiknek még a teteje is kiolvadt a 2-ik sütésnél.
Kinek melyik márka tipus vált be igazán?
Érdemes két keverőlapátost venni, ha süti tésztát is szeretnék kidolgozni benne?
Sziasztok!
Tanácsot szetnék kérni hátha valaki tud segíteni.
Nekem "Clatronic" kenyérsütőm van,és mindig tömör
lessz a teljeskiörlésű lisztből készűlt kenyerem. Lehet hogy nem jó programot használok?
Ha valakinek ilyen gépe van és sikerűlt ilyen liszt-
ből kenyeret sütnie,beírná nekem,hogy csinálja?
Ha lehet recepttel,programmal,sűtési idővel?
Köszönöm előre is.Margit
Kenyérsütőliszt. Viccen kívül: a leggyorsabb és mindig sikerül. Ha már kopog a család szeme a kenyérhiánytól, akkor csak bedobom a sütőlisztet+vizet+sót a gépbe, meg meg szoktam bolondítani valamivel, aztán start...
Az ABO-Mill lisztjeit melegen tudom ajánlani, nem ügynök vagyok, hanem szuperelégedett vásárló. :D
Ma a Sütnivaló fehér kenyérhez c. lisztet tettem be, kétfelé osztva:
1. Reggelikenyér (édes verzió)
400 g sütőliszt, 240 ml víz, 8 g só
+ extrák: 1 cs vaníliás cukor, 2 ek feketekávé, 12 szem kakaós gabonagolyó (pittyegéskor)
ALAP program, közepes szín.
2. Reggelikenyér (sós verzió)
600 g sütőliszt, 360 ml víz, 12 g só
+ extrák: 1 cs kenyérfűszer*, fél csésze aprított tv-paprika (pittyegéskor), ujjnyi vastag trappista sajt darabolva (kelesztés előtt kell rászórni, hogy belekeljen, és az oldalára is rásüljön) - ha van szalonnám, azt is bele szoktam tenni, egy marékkal beleaprítom (bármikor adagolható dagasztás alatt)...
ALAP program, sötét szín.
Azért reggelikenyerek, mert sima vajjal kenve is teljes értékűek, nem kell felvágott, zöldség, gyorsan kész vannak és finomak. :)
* speckó felfedezés: én szoptatós teát használok, mivel a kenyérfűszer sem áll másból, mint ánizsból, édes- és sima köményből, korianderből stb. Egy filternyi teafüvet szórok a kenyérre, isteni íze lesz tőle! (Nem olcsóbb, mint a kenyérfűszerkeverék, de nekem sok évről maradt egy rakás szopitea, inni nem iszom, mert puffaszt, viszont kenyérbe sütve már nem teszi.
460 g lisz
1 púpos evőkanál krumplipüré por
fél kanál ecet
2 kicsi mérő só (ami a géphez van)
2 kicsi mérő cukor
fél csomag élesztő
25o ml víz
2 evőkanál étolaj
Alap kenyér 1250 g
70 dkg liszt
4,5 dl langyos víz
3 teáskanál cukor
3 teáskanál só
pici olaj
11g-os élesztő fele
közepes sütésen
nekem ez a kenyér mindig 100 %-an sikerül....
Nehéz eset a párom! Amikor én vásárolok, mindig morog, hogy hol tudok ennyit elkölteni? De mikor ő megy akkor meg természetes, hogy minden milyen drága! Pedig egy boltba járunk mindketten! De ő FÉRFI!!!
Ha sütőben sütöd akkor miben? Jénaiban? milyen méretű? Nekem elég alacsony jénaiaim vannak. De olyan jó lenne kipróbálni.
További ajánlott fórumok:
- Premium kenyérsütő használati utasítás, receptek. Tud valaki segíteni?
- Sütireceptek kenyérsütőhöz
- Egylapátos kenyérsütőgéphez milyen recepteket ismertek?
- Van valakinek Orion OBMD-1401 típusú kenyérsütőhöz receptek?
- Kipróbált és bevált recepteket írnál Moulinex Uno OW310131 kenyérsütőgéphez?
- Mulinex kenyérsütőhöz bevált recepteket szeretnék, tudtok segíteni?