Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kelkáposztás lasagne recept

Kelkáposztás lasagne recept

A Kelkáposztás lasagne hozzávalói:
1 fej kb. 1 kg –os kelkáposzta
60 dkg darált hús
2 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1-1 kávéskanál őrölt kömény
babérlevél, kakukkfű
1 kis doboz paradicsompüré
10 dkg szeletelt bacon
2 evőkanál zsiradék
1 csokor petrezselyem
só, bors


A Kelkáposztás lasagne elkészítési módja:
A kelkáposztát leveleire szedjük, forró sósvízbe dobjuk, 1-2 percig főzzük, leszűrjük. Forró zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Hozzátesszük a fűszereket, a paradicsompürét és az apróra vágott petrezselymet. Egy lapos jénai tál aljára fektetjük a kelkáposzta levelek 1/3-át, rárétegezzük a hús felét, majd ismét, káposzta, hús. Végül a tetejét lefedjük a maradék káposztalevelekkel, elrendezzük rajta a bacon szeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben 1,5 óráig sütjük.

Téli savanyúságokkal, ecetes uborkával, paprikával, zöldparadicsommal, -kisdinnyével kínáljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kelkáposztás lasagne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook