Kedvenc idézetek (beszélgetés)
A fantázia nélküli lélek olyan, mint egy csillagvizsgáló távcső nélkül.
Henry Ward Beecher
Az élet nem arra való, hogy mindig jól járjunk. Az életbe bele kell férnie kudarcoknak, vereségeknek, újrakezdéseknek is. Ez kifejleszt bennünk olyan tulajdonságokat, lehetőségeket, megismeréseket, amelyek a mindig párnázott úton rejtve maradnának.
Ami elmúlt, ami van és ami lesz, bele van szőve az élet szőnyegébe. A szépségben ott a romlás, a tudásban a tudatlanság, és a bátorságban a gyávaság. Mindegyikük kevesebb lenne a párja nélkül
Az egyetlen módja, hogy az ember igazán éljen, ha szembenéz a halandóságával.
A boldog élet tartalma nem a vágy, hanem a szeretet.
Mindnyájunk életében egyaránt fordulnak elő kellemes és kellemetlen események. A bölcs ember a jó dolgokat őrzi meg emlékezetében, a rosszakat veszni engedi.
A hiábavalóságnak is megvan az értelme az életben.
Sherrilyn Kenyon
Ne felejts el életben maradni, nincs semmi fontosabb ennél.
Tetteinkben élünk, nem években; gondolatunkban, nem lélegzetünkben; érzelmeinkben, nem órákban. Az Időt szívünk dobogásával kellene mérnünk. Legtöbbet az él, aki a legtöbbet gondolkozik, a legnemesebben érez, a legjobban cselekszik.
Az első lépés a legfontosabb lépés. Nemcsak azért, mert kijelöli az útirányt, hanem mert abban már - mint magban a növény - minden benne van.
A vágyak és a ragaszkodás előre húznak. A félelmek, ellenállás és elkerülés pedig visszahúznak.
"A boldogsághoz vezető úton folyamatosan tanulság leckékkel találkozol, a SORS jó pedagógusként a katedrán áll és minden egyes nap próbára tesz.A vizsgán akkor enged át, ha szorgalmasan tanulsz és a részeddé válik a megszerzett tudás. Néha hosszú időre és tapasztalatra van szükség, egyedül tőled függ mennyire vagy szorgalmas "diák" és évismétlés helyett dicséretes bizonyítvánnyal tovább léphetsz-e. Különös érzés, mintha odafentről valaki mesteri módon bölcs tanítóként oktatna és teszteket íratna veled, aminek eredményeként osztályzatokat vés be a naplóba. Ha okulsz a "hibáidból", továbbviszed a megszerzett tapasztalatot és visszagondolva úgy érzed, hogy jogos volt az "atyai szigor", akkor hidd el a záróvizsgán már nehéz megbukni."
Ne kutass olyan válaszok után amelyeket nem kaphatsz meg,mert nem tudnál együtt élni velük.
Az egyetlen cél,hogy megélj mindent.
Számíthatsz rám,ha közel vagy, vagy távol
Számíthatsz rám,ha gyenge vagy, vagy bátor.
Számíthatsz rám ha elvagy veszve,
Mert barátod vagyok mindörökre.
"Amit igazán remélek,hogy megérted amikor azt mondom:Annak ellenére,hogy nem ismerlek,talán soha nem fogok veled találkozni,szerelmeskedni sírni vagy csókolózni-Szeretlek! -Teljes szívemből szeretlek!"
Részlet a V-mint Vendetta című filmből
"A világ tele van gyönyörűséggel, csak rajtad múlik, hogy ráakadjál ezekre az örömökre, melyek lépten-nyomon eléd kerülnek. Egész egyszerű rájuk akadni: alkalmazkodónak kell lenni."
Jean Webster
"Minden percem általad szép,
lábunk mostmár álomba lép,
színes égi ösvényen sétálunk,
szeretve éljük át szép álmunk."
"A kívánságokkal óvtosan kell bánni."
"Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás."
Márai Sándor
"Az öröm abból ered, hogy valaki meg tudja látni,
ami szép és jó az életben."
/Móricz Zsigmond/
Ne mutasd ha fáj...ne mutasd ha vérzik...mert úgysem látják,úgysem érzik.
Aki szeretne valamit,amije még nem volt,valami olyat kell érte tennie amit még soha nem tett.
Évekig abban a hitben élt, hogy végül a szerelem és az igazság diadalmaskodni fog, de boldog beteljesülés csak a mesében létezik.
Mindig megkapjuk azt a bizonyos második esélyt: megtanulunk elesni, felkelni és nevetni.
Mark Nepo
A hallgatás nem hazugság. Ezzel csak hagyjuk, hogy az igazság önmagáért beszéljen.
Az élet túlságosan rövid ahhoz, hogy huzamosabb időn át haragudjunk az emberekre, és mindent elraktározzunk, ami fáj.
Igyekszem nem előre vagy hátra nézni, inkább felfele tekintek.
Nem tudtam a szememnek parancsolni. Néztem őt, néztem, és örömöm telt abban, hogy nézhetem, fájdalmas nagy örömöm. Úgy voltam vele, mint a szomjan haló ember, aki végre kutat talál, s bár tudja, hogy a kút vize mérgezett, mégis nagy kortyokkal iszik belőle.
Sokszor egy semmiség elég ahhoz, hogy az ember lezuhanjon a fellegekből.
További ajánlott fórumok: