Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

34615. Miss Sárika (válaszként erre: 34613. - 342402de6d)
2013. febr. 10. 11:39
..Ők sajnos nem ismerték fel, és szépen elsétáltak mellette...
34614. Cilumiluci
2013. febr. 10. 08:56

‎"A szépség mindenütt ott van,

nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."

/Auguste Rodin/

34613. 342402de6d (válaszként erre: 34612. - Miss Sárika)
2013. febr. 10. 08:52
Dehogy nincs!Minden második ember egyedül van,vagy társasmagányban...
2013. febr. 10. 08:43

Nincs olyan ember, aki ne tudná megtalálni a Másik Felét. Életünk valamely pillanatában mindannyian keresztezzük a Másik Felünk útját, és felismerjük őt.

Paulo Coelho

34611. bárányka
2013. febr. 10. 07:58

A barátok olyanok, mint a csillag

nem mindíg látod Őket,

de tudod, hogy vannak

34610. bárányka
2013. febr. 10. 07:57

Nem az a dicsőség,hogy soha nem esünk el,

hanem az, hogy mindíg felkelünk, valahányszor elesünk

34609. gigi>
2013. febr. 9. 14:11

Mivel mi határozzuk meg, hogy mire gondolunk, ezért a boldogságunk szükségszerűen saját kezünkben van. Senki sem tölt gondolatokat a fejünkbe.

Ahhoz, hogy boldogok legyünk, a boldog gondolatokra kell koncentrálnunk. Mégis milyen gyakran tesszük az ellenkezőjét! És milyen gyakran előfordul, hogy fel sem figyelünk arra, ha megdicsérnek minket, viszont még hetek múlva is egy barátságtalan megjegyzésen rágódunk! Ha megengeded, hogy egy rossz élmény vagy egy kellemetlen megjegyzés kösse le gondolataidat, akkor ennek viselni fogod a következményeit. Emékezz rá: te kontrollálod a gondolataidat.

A legtöbb ember csak pár percig emlékszik a dicséretekre és évekig a sértésekre. Gyűjtik a szemetet, olyan hulladékot hordanak magukkal, amivel húsz évvel ezelőtt dobálták meg őket.

34608. gigi>
2013. febr. 9. 14:09
“A vidámságnak megvan az ereje ahhoz, hogy a félelem, a sértettség, a harag, a frusztráltság, a csalódottság, a depresszió, a bűntudat és a meg nem felelés érzéseit kiűzze az életedből. Azon a napon éred el a vidámságot, amikor rájössz, hogy mindegy, mi történik körülötted, akkor sem lesz jobb semmi, ha nem vagy jókedvű.”
2013. febr. 9. 13:25
"Egy kutyának nem kell se luxusautó, se hatalmas ház, se drága ruhák. Beéri egy útszélen talált bottal. Lehetsz gazdag vagy szegény, buta vagy okos, agyafúrt vagy tökkelütött, a kutyádnak mindegy. ? csak szeretetet kér és ad. Hány emberről mondhatod ezt el? Hány ember szeret feltétlen és olthatatlan szeretettel? Hány ember mellett érzed, hogy ami te vagy, az különleges? "
34606. 9bdc3b8656
2013. febr. 9. 13:14
"Amit irántad érzek, az feltétel nélküli. Nem ítéllek el. Nem veszítem el a türelmemet. Nem büntetlek meg. Csak szeretlek. Ennyi az egész. Világos és egyszerű."
34605. bárányka
2013. febr. 9. 09:06

Aki nem érti hallgatásod

valószinüleg nem értené a szavaidat sem

34604. bárányka
2013. febr. 9. 09:05

Nem az élet tehet róla

ha nem veszed észre, hogy milyen szép

34603. 731d8f257d
2013. febr. 9. 08:35

Aranyosi Ervin

Haladj az árral!

Azért jöttél e létbe, hogy jól érezd magad!

Minden vágyad és álmod az örömből fakad.

Ne keresd a miértjét, csak engedd, hogy vigyen,

ússzál együtt az árral, s ne változtass ezen.

Egyetlen apró vízcsepp, csak ennyi vagy csupán,

ne menj szembe az árral, és ne harcolj bután.

Hidd el, álmod erősebb, és magával ragad,

engedd magad sodorni, s kétséged sem marad,

hogy nem kell erőlködnöd, mert minden szép lehet,

valóra válhat mindaz, mit alkot a képzelet.

34602. 731d8f257d
2013. febr. 9. 08:32

Nem bízom? Persze, hogy nem.

Hol tanulnék bizalmat én,

kitől? Ha három isten

kürtölne rám, vagy tűzszemű,

beszédes csillagok,

akkor se tudnék hinni már.

Mióta megvagyok,

rázkódik alattam a föld.

Mért lennék én szelíd?

Honnan tudnám a szerelem

szelíd törvényeit?

Mindenki megcsalt.

Szabó Magda

34601. 731d8f257d
2013. febr. 9. 08:30

A szeretet nem a másik birtoklását jelenti. A szeretet valaminek ítélet nélküli megtapasztalása.

Andrew Matthews

34600. 731d8f257d

A világegyetem nem bűntudaton és szemrehányáson alapszik - a bűntudatot és a szemrehányást mi találtuk ki.

Andrew Matthews

34599. 731d8f257d

Magad vagy hát az űrrel.

Világnyi csend körötted.

Magad kivel hitesd már?

Ne tartsd tovább a könnyed.

Nem láthat senki, senki.

Magad látod magad csak.

(...)

Magad vagy. Valld be végre,

hogy régesrég ijeszt már

mi egykor lelkesített.

Baranyi Ferenc

34598. 731d8f257d
2013. febr. 9. 08:29

Úgy ismernélek, Ismeretlen!

Téged, mélyen lelkembe nyúlva,

életem, mint viharzás, összedúlva,

Megfoghatatlan, Rokonom benn!

Úgy ismernélek, szolga lényed.

Friedrich Nietzsche

34597. Meda
2013. febr. 9. 08:08

Nem számít, mit gondolnak Rólad...

"Két kisfiú egy befagyott tavacska jegén korcsolyázott. Felhős és hideg este volt, de a két kisgyerek gondtalanul játszott, míg egyszer csak az egyik nyílás megrepedt és a sötét nyílás elnyelte az egyik kisfiút. A víz nem volt ugyan mély, de a nyílás máris kezdett összezáródni. A másik kisfiú kirohant a partra, felkapta a legnagyobb követ, amit csak talált, és visszafutott oda, ahol játszótársa eltűnt. Teljes erőből ütni kezdte a jeget és ütötte, ütötte, amíg csak össze nem törte. Akkor gyorsan megragadta barátja kezét és kihúzta a vízből. Amikor megérkeztek a tűzoltók és látták, hogy mi történt, csodálkozva kérdezték:

- De hát mit csináltál a jéggel? Hiszen vastag és kemény, hogy voltál képes összetörni ezzel a kővel és ezekkel az apró kezekkel?

Éppen akkor lépett oda egy öregember, aki azt mondta:

- Én tudom hogy csinálta.

- Hogy?- faggatták őt csodálkozva.

Az aggastyán így felelt:

- Nos, senki nem volt mögötte, aki szólt volna neki, hogy Te ezt úgysem tudod megcsinálni."

(Pécsi Rita)

Milyen igaz....

Vannak álmaid? CSINÁLD!

34596. bd8f0b56fe
2013. febr. 9. 00:42
Vannak, aki még mindig vállalják az esetleges horrorba fulladó első randevú kockázatát, csak mert megvan benne a lehetőség egy varázslatos jó éjt csókra a kapuban: egy pillanatra kizökken a világ, amint két ember egymás fölé hajol egy lehetséges közös jövő reményében.
34595. 9f98008a3b
2013. febr. 8. 21:18
"Élj úgy, hogy ne vegyenek észre, ott ahol vagy, de nagyon érezzék hiányodat, miután elmentél"
34594. Meda
2013. febr. 8. 21:14

"Nemet mondani másoknak, része a felébredésnek.

A felébredés része, hogy úgy éled az életedet, ahogy helyesnek találod.

Értsd meg: ez nem önzés.

Önzés az, mikor másoktól azt követeled,

hogy úgy éljenek, ahogy Te helyesnek látod."(Anthony de Mello)

34593. sonysony
2013. febr. 8. 19:51

„A Világot nem a gonosz fogja elpusztítani, hanem azok akik végignézik a gonoszokat és nem csinálnak semmit.”

(Albert Einstein)

34592. 16b5d6ae34
2013. febr. 8. 19:31

"A félelem a szeretet hiánya. Ha félsz, szeress jobban! Ne harcolj a félelem ellen, máskülönben egyre jobban rettegsz majd, és újfajta félelem hatol a lényedbe: a félelem a félelemtől, ami rendkívül veszélyes. Ha a félelem hiány, akkor a félelem a félelemtől voltaképpen a hiány hiányától való félelem. És ez az őrületbe kerget."

-Osho-

34591. 5bcf1b7c01
2013. febr. 8. 19:20
Kettőt kérek tőled: ne tartsd meg éntőlem, mielőtt meghalnék. A hiábavalóságot és a hazugságot messze távoztasd tőlem: szegénységet vagy gazdagságot ne adj nekem: táplálj engem hozzám illendő eledellel. Hogy megelégedvén meg ne tagadjalak, és azt ne mondjam: kicsoda az Úr? Se pedig megszegényedvén ne lopjak, és gonoszul ne éljek az én Istenem nevével. Példabeszédek
34590. bd8f0b56fe
2013. febr. 8. 19:00

Szép embertelenség. Csak egy kis darab

vékony ezüstrongy - valami szalag -

csüng keményen a bokor oldalán,

mert annyi mosoly, ölelés fönnakad

a világ ág-bogán.

József Attila

34589. bd8f0b56fe
Megint benne voltak a drótok és csövek. Az üvegdoboz lecsukva. Nem mozgott. Fehérbe burkolva feküdt. Pihés volt a haja, egyenes szálú, sötét. Szerettem volna megérinteni, megérinteni a bőrét, érezni az ujjaimmal, milyen puha. A két kis keze szorosan ökölbe szorítva feküdt kétoldalt a feje mellett. Nem szóltunk semmit. Hallottam a saját lélegzetem, a szüleim szapora, ijedt lélegzetvételét mellettem. Hallottam, ahogy visszaszippantják a könnyeiket. Figyeltem. Erősen figyeltem, és a zajokon át egyszer csak meghallottam a kicsit, lélegzete finom, távoli sípolását, mintha másik világról jönne. Erősebben figyeltem, míg azt nem hittem, a szívverését hallom. Azt mondtam magamnak, ha elég erősen figyelem a légzését, vigyázok a szívdobbanásaira, nem hal meg.
34588. bd8f0b56fe
Az ember véges számú esélyt kap arra, hogy újrakezdhessen valamit ebben az életben, véges számú esélyt, hogy ha a múltján nem is, de a jövőjén változtasson.
34587. bd8f0b56fe
2013. febr. 8. 18:59
Te nem hiszel a csodában, tagadod? Nézd csak, nem győzhetlek meg, mert a csoda legfőbb ismertetőjele, hogy csodálatos – nem lehet bizonyítani, mint egy élettani tényt, nem lehet fényképezni, sem előre, mennyiségtani törvények szerint megjósolni és kiszámítani. A csoda megnyilatkozási formáit sem könnyű mindig érzékelni: nem jár mindig két lábon, nem lehet fényképezni, nincsenek telekkönyvi, sem anyakönyvi adatai. A csoda, egészen egyszerűen, megnyilatkozik – s néha csak sokkal később értjük meg, mi volt a csoda, hogyan avatkozott életünkbe, s mi volt e beavatkozásban a természetfölötti és csodálatos.
34586. bd8f0b56fe
2013. febr. 8. 18:59
Minden kornak megvan a maga rügyezése, virágzása, hervadása. Az ember többször virágzik és hervad életében. Az ember, elmélkedett, közelebb áll a fákhoz, amelyek újra meg újra megismétlik a virágzás és a termés időszakát, mint bármi máshoz. Ez reménységre jogosít. Mindig.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook