Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"A szépség mindenütt ott van,
nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
/Auguste Rodin/
Nincs olyan ember, aki ne tudná megtalálni a Másik Felét. Életünk valamely pillanatában mindannyian keresztezzük a Másik Felünk útját, és felismerjük őt.
Paulo Coelho
A barátok olyanok, mint a csillag
nem mindíg látod Őket,
de tudod, hogy vannak
Nem az a dicsőség,hogy soha nem esünk el,
hanem az, hogy mindíg felkelünk, valahányszor elesünk
Mivel mi határozzuk meg, hogy mire gondolunk, ezért a boldogságunk szükségszerűen saját kezünkben van. Senki sem tölt gondolatokat a fejünkbe.
Ahhoz, hogy boldogok legyünk, a boldog gondolatokra kell koncentrálnunk. Mégis milyen gyakran tesszük az ellenkezőjét! És milyen gyakran előfordul, hogy fel sem figyelünk arra, ha megdicsérnek minket, viszont még hetek múlva is egy barátságtalan megjegyzésen rágódunk! Ha megengeded, hogy egy rossz élmény vagy egy kellemetlen megjegyzés kösse le gondolataidat, akkor ennek viselni fogod a következményeit. Emékezz rá: te kontrollálod a gondolataidat.
A legtöbb ember csak pár percig emlékszik a dicséretekre és évekig a sértésekre. Gyűjtik a szemetet, olyan hulladékot hordanak magukkal, amivel húsz évvel ezelőtt dobálták meg őket.
Aki nem érti hallgatásod
valószinüleg nem értené a szavaidat sem
Nem az élet tehet róla
ha nem veszed észre, hogy milyen szép
Aranyosi Ervin
Haladj az árral!
Azért jöttél e létbe, hogy jól érezd magad!
Minden vágyad és álmod az örömből fakad.
Ne keresd a miértjét, csak engedd, hogy vigyen,
ússzál együtt az árral, s ne változtass ezen.
Egyetlen apró vízcsepp, csak ennyi vagy csupán,
ne menj szembe az árral, és ne harcolj bután.
Hidd el, álmod erősebb, és magával ragad,
engedd magad sodorni, s kétséged sem marad,
hogy nem kell erőlködnöd, mert minden szép lehet,
valóra válhat mindaz, mit alkot a képzelet.
Nem bízom? Persze, hogy nem.
Hol tanulnék bizalmat én,
kitől? Ha három isten
kürtölne rám, vagy tűzszemű,
beszédes csillagok,
akkor se tudnék hinni már.
Mióta megvagyok,
rázkódik alattam a föld.
Mért lennék én szelíd?
Honnan tudnám a szerelem
szelíd törvényeit?
Mindenki megcsalt.
Szabó Magda
A szeretet nem a másik birtoklását jelenti. A szeretet valaminek ítélet nélküli megtapasztalása.
Andrew Matthews
A világegyetem nem bűntudaton és szemrehányáson alapszik - a bűntudatot és a szemrehányást mi találtuk ki.
Andrew Matthews
Magad vagy hát az űrrel.
Világnyi csend körötted.
Magad kivel hitesd már?
Ne tartsd tovább a könnyed.
Nem láthat senki, senki.
Magad látod magad csak.
(...)
Magad vagy. Valld be végre,
hogy régesrég ijeszt már
mi egykor lelkesített.
Baranyi Ferenc
Úgy ismernélek, Ismeretlen!
Téged, mélyen lelkembe nyúlva,
életem, mint viharzás, összedúlva,
Megfoghatatlan, Rokonom benn!
Úgy ismernélek, szolga lényed.
Friedrich Nietzsche
Nem számít, mit gondolnak Rólad...
"Két kisfiú egy befagyott tavacska jegén korcsolyázott. Felhős és hideg este volt, de a két kisgyerek gondtalanul játszott, míg egyszer csak az egyik nyílás megrepedt és a sötét nyílás elnyelte az egyik kisfiút. A víz nem volt ugyan mély, de a nyílás máris kezdett összezáródni. A másik kisfiú kirohant a partra, felkapta a legnagyobb követ, amit csak talált, és visszafutott oda, ahol játszótársa eltűnt. Teljes erőből ütni kezdte a jeget és ütötte, ütötte, amíg csak össze nem törte. Akkor gyorsan megragadta barátja kezét és kihúzta a vízből. Amikor megérkeztek a tűzoltók és látták, hogy mi történt, csodálkozva kérdezték:
- De hát mit csináltál a jéggel? Hiszen vastag és kemény, hogy voltál képes összetörni ezzel a kővel és ezekkel az apró kezekkel?
Éppen akkor lépett oda egy öregember, aki azt mondta:
- Én tudom hogy csinálta.
- Hogy?- faggatták őt csodálkozva.
Az aggastyán így felelt:
- Nos, senki nem volt mögötte, aki szólt volna neki, hogy Te ezt úgysem tudod megcsinálni."
(Pécsi Rita)
Milyen igaz....
Vannak álmaid? CSINÁLD!
"Nemet mondani másoknak, része a felébredésnek.
A felébredés része, hogy úgy éled az életedet, ahogy helyesnek találod.
Értsd meg: ez nem önzés.
Önzés az, mikor másoktól azt követeled,
hogy úgy éljenek, ahogy Te helyesnek látod."(Anthony de Mello)
„A Világot nem a gonosz fogja elpusztítani, hanem azok akik végignézik a gonoszokat és nem csinálnak semmit.”
(Albert Einstein)
"A félelem a szeretet hiánya. Ha félsz, szeress jobban! Ne harcolj a félelem ellen, máskülönben egyre jobban rettegsz majd, és újfajta félelem hatol a lényedbe: a félelem a félelemtől, ami rendkívül veszélyes. Ha a félelem hiány, akkor a félelem a félelemtől voltaképpen a hiány hiányától való félelem. És ez az őrületbe kerget."
-Osho-
Szép embertelenség. Csak egy kis darab
vékony ezüstrongy - valami szalag -
csüng keményen a bokor oldalán,
mert annyi mosoly, ölelés fönnakad
a világ ág-bogán.
József Attila