Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Cukorbeteg lettem, kérlek segítsetek! fórum

Cukorbeteg lettem, kérlek segítsetek! (beszélgetés)

1 2 3 4 5
128. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 127. - Globus)
júl. 1. 18:38
Attól félek, hogy a kevesebb ch-tól meg rosszul leszek. Azt olvasgattam csoportokban, hogy elég pontosan tartják a 35-25-40-25-35 (vagy valahogy így) arányt. Most akkor ez nem fontos? Gondolom ki kell tapasztalni… De jó, hogy a háziorvos semmilyen tanácsot nem adott 🫩
127. globus (válaszként erre: 126. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 1. 18:29

Szerintem kevesebb ch-t enni szabad, ha bírod. Ha fogyni kell, nincs más út.

Nekem most nagyon sikerült, nem publikus a mikéntje, de lényege a "szinte semmi ch" volt.

126. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 125. - Globus)
júl. 1. 18:21

Június 5-én volt átlagcukor vizsgálat.

Nem írt fel gyógyszert és van súlyproblémám. Mikor még nem tudtam a cukorbajról májusban, tök jól fogytam 1500-1600 kalóriával, mióta a 160-ast csinálom ugyanennyi kalóriával, megállt a fogyásom.

125. globus (válaszként erre: 124. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 1. 18:02
Van egy átlagcukor vizsgálat, amit 3 hónapnál gyakrabban nem végeznek. Az jól megmutatja a diéta eredményességét. 1-1 kihágás mindenkinél előfordul, ennyi nem látszik meg benne. Nem emlékszem a beszélgetés elejére, gondolom gyógyszert nem szedsz. Van súlyproblémád?
124. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 123. - Globus)
júl. 1. 17:26

Igen, meg kell tölteni és felhúzni. Aztán csatt, kilő.

De azt mondják, minél többször használsz egy tűt, annál jobban fáj.

Az éhgyomri értékeim 6-6.2 közt vannak mióta méregetem.

Napközben 6.2 és 8.3 közt volt eddig.

Egy hónapja diétázok, nem tudom mit csináljak. Ilyenkor nekem kell magamtól visszamenni az orvoshoz? Bár ő azt sem mondta, hogy vegyek mérőt. És kontrollra sem hívott vissza.

123. globus (válaszként erre: 121. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 1. 16:15
Ez olyan rugós, nem? Kilő és mire észreveszed, meg is van.
122. globus (válaszként erre: 119. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 1. 16:14
Ha csak te használod, nyugodtan szúrhatsz vele, amennyit akarsz. Napi többszöri inzulin beadáshoz 50 db tűt írnak fel 3 hónapra...
121. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 120. - Édua2)
júl. 1. 16:09

Köszi. Inkább teszek mindig újat. Így is eléggé megcsíp néha 🤨 De lehet, hogy majd egyszer kipróbálom ugyanazzal a tűvel.

Meg hát nem is a lándzsa a drágább, hanem a tesztcsík.

120. Édua2 (válaszként erre: 119. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 28. 09:35
Szerintem mivel csak te használod, fertőtlenítés után, kupakot visszatéve használhatod még párszor, de inkább a dokit kérdezd meg!
jún. 27. 22:36

Most használtam először az új vércukormérőm.

Szórakoztam vagy egy órát. Nem mertem megszúrni magam (iszonyú erős tűfóbiám van és ez még ismeretlen dolog volt).

Először gondoltam térden szúrom magam, milyen érzés 😂 Azt se mertem. Akkor már sírtam. Jó. Belelőttem a párnába (féltem attól is, hogy nagyot csattan, de nem) 🤣

Ááá siralmas 😄

Na akkor kibőgtem magam, és megszúrtam magam középső ujj oldalán, 1.5-es mélységgel. Nem jött szinte semmi vér (meleg volt a kezem, lógattam, masszíroztam). Aztán ugyanez 2-es mélységgel, semmi.

Végül 2-es mélységgel a gyűrűs ujjamból azonnal jött a vér, fura…

1-1.5 órával voltam vacsora után, 7 lett az eredmény (viszont egész nap pár kekszet ettem, érettségizni voltam és csak hajnalban ettem reggelit).

Szóval most nem tudom, hogy ez a 7 jó-e, de legalább már megtanultam használni a mérőt és félni sem félek.

A használt lándzsákat hova lehet kidobni? Én visszatettem a kis kupakjukat.

Meg sok helyen olvasom, hogy többször használják őket.

És a szúrás után nem kell lefertőtleníteni az ujjam?

118. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 117. - Globus)
jún. 6. 10:24
Köszi, igyekszem :)
117. globus (válaszként erre: 116. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 5. 16:17
Igen! A HgbA1C mindenképpen, hiszen az a hosszabb távú diétát visszamenőleg igazolja, meg ezután lesz jobb. De az éhgyomri is. Jól csinálod, ügyes vagy.
116. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 115. - CrowleyAngel)
jún. 5. 16:14

Lehet, hogy a további diéta ennél is lejjebb fogja vinni?

Most jól ott hagytak a bizonytalanságban, mert holnapra nem hívtak be, jövő héten pedig helyettesítés lesz.

Mindegy, én nagyon örültem, mikor megláttam az eredményt.

115. CrowleyAngel (válaszként erre: 114. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 5. 16:04
Akkor csak kontrollra kell majd menned, gondolom. De igen, a szénhidrát elosztása nagyon számít.
114. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 113. - CrowleyAngel)
jún. 5. 15:55

Éhgyomorra.

Nem gondoltam, hogy 1 hét 160-as diéta ennyit fog változtatni.

A múltkor mihelyst meglett az eredmény rögtön üzentek, hogy menjek be a rendelőbe.

Most nem szóltak, gondolom akkor folytatnom kell a diétát.

113. CrowleyAngel (válaszként erre: 111. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 5. 15:18

Éhgyomorra, vagy étkezés után? Éhgyomorra az elfogadható kategóriában van, étkezés után meg nagyon jónak számít.

A haemoglobin A1c-hoz ezt találtam neked:

[link]

De ez alapján inkább inzulinrezisztencia kategóriába esik az eredményed, viszont kérdezz rá inkább a dokidnál, hogy ő mit mondd.

jún. 5. 13:06

Haemoglobin A1c (DCCT/NGSP) 5.9%

Haemoglobin A1c (IFCC) 41.0 mmol/mol

jún. 5. 13:04

6.3 a cukrom 🥲

(1 hete 7.9 volt)

110. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 105. - CrowleyAngel)
jún. 3. 23:35

Most is érzem. :(

Az idegesség lehet, pár napja nagyon félek és szorongok, pedig eddig is az életem része volt sajnos.

109. globus (válaszként erre: 107. - Channa*)
jún. 3. 19:02

Általános jogcímen tesztcsík: napi 2x szúr inzulint

Emelt támogatással: napi 3x szúr

Kiemelt tamogatással: 4x szúr.

Tablettás és 1x inzulinosnak semmi.

Készüléket nem tudom.

108. Enissa (válaszként erre: 107. - Channa*)
jún. 3. 19:00
Aki inzulinos.
107. Channa* (válaszként erre: 106. - Globus)
jún. 3. 18:59
És kinek jár kedvezményesen készülék és tesztcsík?
106. globus (válaszként erre: 99. - CrowleyAngel)
jún. 3. 18:19
Igen, Mérykék is ilyen. Még egy csepp sem kell, csak hozzáérinteni és felszívja a csík. Legkisebbre állítottam a lándzsát, szinte nem venni észre. Én az ujjak külső oldalát szúrom, ahol kevesebb az idegvégződés.
105. CrowleyAngel (válaszként erre: 104. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 3. 18:06

Keserű szájíz lehet az emésztéstől is, meg idegességtől is.

Itt több okot is összeszedtek rá:

[link]

104. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 103. - CrowleyAngel)
jún. 3. 11:01

Rendben.

Megvárom a csütörtöki vérvétel eredményét, és ha indokolt lesz, beszerzem a vércukormérőt.

Titkon addig reménykedem, hátha nem is fog kelleni… 😞

Egyébként viszonylag jól belejöttem az étrend megvalósításába, de észrevettem egy fura dolgot, 2 napja keserű, száraz szájjal ébredek. Pedig figyelek, hogy este 8 körül még egyek, és legyen benne lassan felszívódó szénhidrát.

103. CrowleyAngel (válaszként erre: 102. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 2. 17:24

Igen, mindhárom főétkezés előtt és után, + lefekvés előtt. Ekkor még támogatták nekem a tesztcsíkot, most már nem, mert nem kell az inzulin.

Evés után 2 órával a legmagasabb a vércukor szintje, akkor nézd meg, azon látszódik mennyire volt sok vagy kevés a szénhidrát. Ha evés után 10 fölé megy az nem jó. (evés után 8-ig jó, 8-10 között elfogadható, 10 fölött magas)

102. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 101. - CrowleyAngel)
jún. 2. 17:10

Napi 7-szer?

3 500 Ft körül van 50 db tesztcsík…

Legalábbis ha jól sejtem, nekem nem lesz rá kedvezmény.

101. CrowleyAngel (válaszként erre: 100. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 2. 16:18
Étkezés előtt, és étkezés után 2 órával mérd. Abból látod meg, hogy mennyire emeli meg a cukrodat, az adott étel. Nekem első 2 hónapban, napi hétszer kellett mérni, ebből látta a doki, hogy működik a gyógyszer nekem.
100. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 99. - CrowleyAngel)
jún. 2. 16:11

Köszi. A Dcont készüléket én is nézegettem.

Végül egy kis kutatás után az Accu-Chek Instant mellett döntöttem.

Bár még nem tudom minek nekem ez és azt sem, hogy mikor kellene méregetni, de legalább már tudom melyik kell, ha majd szükség lesz rá. 😃

99. CrowleyAngel (válaszként erre: 98. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 2. 14:09

Apámnak van egy régi Accu-chek-je, de azzal bosszankodik néha, mert az övé még úgy működik, hogy rá kell cseppenteni a vért a tesztcsíkra, és néha nem sikerül elsőre (mondjuk ő 50 évvel ezelőtt megégett nem kicsit, a keze is, ezért nem mindig sikerül elsőre jól megszúrnia magát)

Én csak Dcont-ról tudok nyilatkozni, mert nekem ezt írták fel. Megbízhatóan működik már 1 éve, még egyszer se kellett elemet cserélnem benne, és pontosan mér. Ennél megszúrod az ujjad, és belemártod a tesztcsíkot. Csipog egyet és kiírja az eredményt.

1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook