Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Az emberek ebben a világban olyanok,
mint a három pillangó a gyertya lángja előtt.
Az első közelebb repült a lánghoz és azt mondta:
Tudok a Szerelemről.
A második megérintette a szárnyával a lángot és azt mondta:
Tudom, hogy a Szerelem tüze égetni tud.
A harmadik a láng szívébe vetette magát és elégett.
És csak ő ismeri az igazi Szerelmet.”
- Farid al Din Attar -
"Elengedni valaki nem azt jelenti, hogy megszűnik a fájdalmad. Amíg szereted, fájni is fog a hiánya. Ez nem baj. Attól még elengedheted. Sírva búcsúzunk egymástól, s ha igazi a szereteted, ez egy jó sírás. Elválasztva lenni bárkitől is, akit szeretünk: fáj. Ha már nem fáj: nem is szeretjük. (...) Az elengedés nem azt jelenti, hogy az ember szíve kihűl. Nem azt jelenti, hogy elfelejtem örökre. Nem közönyt jelent. Az elengedés azt jelenti, hogy hagyom őt szabadon repülni, szállni, a maga útján - abban a biztos reményben, hogy visszatalál majd hozzám. De amíg nincs itt, mindig hiányzik. És fáj.
(Müller Péter)
Vonyít a falka pedig még nincs is láncon.
Mind azt akarja,hogy ő is erősnek látsszon.
A szemüket meg behunyják.-Road
"Arcomat lágy szellő fújja,
De büdös a lábam ujja.."
-Blues Company
„Az univerzum leghatalmasabb ereje a szeretet. Ennek az érzésnek van az összes többi közül a legmagasabb rezgésszintje. Ha képes vagy rá, hogy minden gondolatodat szeretetbe csomagold – hogy mindent és mindenkit szeress –, életed gyökeresen megváltozik. „
Rhonda Byrne : A TITOK
"A szépség a természet ajándéka. Osszátok hát meg egymással, de soha, soha ne használjátok arra, hogy általa uralkodjatok a másik ember felett."
Osho
Az élet olyan, mint a zene. Azt is sokkal inkább érzéssel és ösztönszerűen játsszuk, mintsem szabályok szerint.
Anthony de Mello
"Ahhoz, hogy megkapd a helyes választ, először fel kell tenned a helyes kérdést."
Adam Jackson
"Derűs nyugalommal kell saját óriási hatalmunk keresésére indulnunk"
Paulo Coelho
Az ígéretek kevesebbe kerülnek az ajándékoknál, és sokkal többet érnek náluk. Sohasem adunk annyit, mint amikor reményt adunk."
Anatole France
"Tedd a dolgod, az emberek pedig hadd beszéljenek."
Manet
"Időnként meghal bennünk valaki, és valaki más megszületik. Ami elmúlt, annak múlttá kell válni, s ha nem akar, akkor tudatos munkával azzá kell tenni. Maga az idő nem teszi azzá - segíteni kell neki."
(Müller Péter)
"Ha valakit valóban szeretsz, azonnal tudod, ha megbántod - nem azért, mert látod az arcán, hanem mert a bántás pillanatában önmagadon érzed a bántalmat, neked is fáj - és tudod, hogy nem kellett volna. Nemcsak neki, neked is sajog, azonnal."
(Müller Péter)
"Merd megtenni azt, amit érzel: mondj igent vagy nemet, lépj ki vagy lépj be az ajtón, szakíts, vagy hagyd, hogy szakítsanak - ha kell, darabokra -, tök mindegy, tedd azt, amit érzel. Ha vibrál, hagyd kiteljesedni, ha elalszik, tartsd tiszteletben. Ha bánt, engedd el, ha épít, szeresd, figyelj oda rá, becsüld meg. Ha erősebbé tesz, ha a támaszod, támogasd te is őt. Szeresd, és merj szeretni, kimutatni, átölelni, mások előtt felvállalni - de leginkább merj önmagad lenni."
Oravecz Nóra
"De a megbocsátás... Belekapaszkodom ebbe a törékeny reménységbe, magamhoz ölelem, és emlékeztetem magam, hogy valamennyiünkben van jó is meg rossz is, fény és árnyék, tehetség és kínlódás, választás és megbánás, kegyetlenség és áldás."
(Libba Bray)
"Továbblépek szürreális jelenet ez.
De a szívem soha nem távolodik el innen.
Szavamra mondom, szomorú vagyok.
Amit megtanultam, soha nem felejtem el.
Úgy megyek el innen, hogy több vagyok,
mint amikor idejöttem.
És pont emiatt visszatérek majd."
(Út a vadonba - Eddie Vedder: No ceiling)
"A tenger csak hullámcsapásokkal ajándékoz meg, és néha erősnek érezheted magad benne. Nos, én nem sokat konyítok hozzá, de érzem, hogy ennek így kell lennie. És tudom, hogy az életben nem az a fontos, hogy erős legyél, hanem, hogy annak érezhesd magad. Hogy legalább egyszer megmérettessél."
(Út a vadonba)