Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

45975. Bebyke05
2014. máj. 8. 11:34
Mostanában annyi ajtó csukódik be mögöttem. . . És én néha szeretném, ha ez egy kicsit lassabban menne. Visszamenni nem akarok, hiszen az ajtók csakugyan bezáródnak, és az ember nem is mehetne vissza. És én csakugyan a magam útján akarok továbbmenni. De hát néha kifulladok egy kicsit, és olyankor sz ...tovább »eretném azt mondani, hogy - állj. . . csak egy pillanatra. . . csak egy percre állítsuk meg, kérem, a világot. . . csak addig, míg hozzászokom egy kissé, hogy ott legyek, ahol vagyok.
45974. barai (válaszként erre: 45973. - Cilumiluci)
2014. máj. 8. 09:47
(Y) <3
45973. Cilumiluci
2014. máj. 8. 09:44
„Annak aki az álmait valóra akarja váltani, muszáj ébren maradnia!”
45972. Heni83
2014. máj. 8. 09:39
<a href="http://www.citatum.hu/szerzo/Steve_Jobs"> Steve Jobs idézeteket</a> ajánlom mindnekinek, a legnagyobb koponya volt.
45971. Szafy
2014. máj. 8. 08:43

"Az emberek ebben a világban olyanok,

mint a három pillangó a gyertya lángja előtt.

Az első közelebb repült a lánghoz és azt mondta:

Tudok a Szerelemről.

A második megérintette a szárnyával a lángot és azt mondta:

Tudom, hogy a Szerelem tüze égetni tud.

A harmadik a láng szívébe vetette magát és elégett.

És csak ő ismeri az igazi Szerelmet.”

- Farid al Din Attar -

45970. bd8f0b56fe
2014. máj. 8. 08:14

"Elengedni valaki nem azt jelenti, hogy megszűnik a fájdalmad. Amíg szereted, fájni is fog a hiánya. Ez nem baj. Attól még elengedheted. Sírva búcsúzunk egymástól, s ha igazi a szereteted, ez egy jó sírás. Elválasztva lenni bárkitől is, akit szeretünk: fáj. Ha már nem fáj: nem is szeretjük. (...) Az elengedés nem azt jelenti, hogy az ember szíve kihűl. Nem azt jelenti, hogy elfelejtem örökre. Nem közönyt jelent. Az elengedés azt jelenti, hogy hagyom őt szabadon repülni, szállni, a maga útján - abban a biztos reményben, hogy visszatalál majd hozzám. De amíg nincs itt, mindig hiányzik. És fáj.

(Müller Péter)

45969. bd8f0b56fe
2014. máj. 8. 08:14
Az a másodperc, amikor igazán szeretünk, életünk egyetlen valóságos pillanata. A többi nem az. A többi boldogtalan varázslat. Őrület. Teli félelemmel és szomjúsággal. Mi persze éppen fordítva gondoljuk. Mi azt hisszük, hogy az a "valóság", amikor egyedül, kővé dermedt, magányos lélekkel élünk. Valóság a hétkönap, a közöny, az egoizmus, az én, az enyém, a pénzkereset. Valóság a tévé, a robot, a rohanás, a vásárlás, az aszfalt, a "senkihez nincs közöm" életérzés. És a szerelemről véljük, hogy káprázat, mámor. Amikor valóban szeretünk, mondják ránk az emberek, hogy "Te el vagy varázsolva, öregem,! Te megőrültél!" - miközben egy tévedhetetlen hang lelkünk mélyéről azt mondja: "Itt akarok maradni, mert mindig idevágytam! Itt akarok élni, örökké!" Amikor szeretjük egymást: kijózanodunk. Felébrendünk. Életünk valóságos állapota az, amikor szeretünk. Ezt a csodát rendszerint akkor érjük el, amikor föladjuk a görcsös önvédelmünket, és elkezdünk egymásban, egymásért élni.
45968. d0323f6cea
2014. máj. 7. 23:12

Vonyít a falka pedig még nincs is láncon.

Mind azt akarja,hogy ő is erősnek látsszon.

A szemüket meg behunyják.-Road

45967. 1e75b9596c
2014. máj. 7. 20:42
"Aki önmagának hazudik, és a tulajdon hazugságát hallgatja, odáig jut, hogy nem fedez fel semmilyen igazságot se magában, se maga körül, így aztán tiszteletlenségbe süllyed mind magával, mind másokkal szemben. Ha meg nem tisztel senkit, szeretni sem tud többé."
45966. 1e75b9596c
2014. máj. 7. 20:39
,,A fájdalom úgy nemesíti a lelket, mint tűz a vasat. Kiolvaszt belőle minden salakot. A fájdalom éppen úgy Isten adománya, mint az öröm. Hálával kell fogadni mind a kettőt. Fájdalom nélkül nem is tudnánk az életnek örülni. Minden öröm, minden nagy és nemes érzés a fájdalom méhében született. A fájdalmat nemcsak tűrni kell, hanem hinni isteni rendeltetésében. A szomorúság és a vidámság a világegyetem két pólusa, amelyek árnyalatokban folynak egymásra. A természet maga is fenségesen szomorú és fenségesen tud örülni szépségében.”
45965. d0323f6cea
2014. máj. 7. 18:39

"Arcomat lágy szellő fújja,

De büdös a lábam ujja.."

-Blues Company

45964. Gretaa
2014. máj. 7. 18:25
"Aki a meséket mondja,irányítja a világot."
45963. hottie
2014. máj. 7. 18:17
"Nem éltél igazán addig, amíg nem tettél jót olyan valakivel, aki soha nem tudja azt visszaadni..."
45962. Cilumiluci
2014. máj. 7. 16:44

„Az univerzum leghatalmasabb ereje a szeretet. Ennek az érzésnek van az összes többi közül a legmagasabb rezgésszintje. Ha képes vagy rá, hogy minden gondolatodat szeretetbe csomagold – hogy mindent és mindenkit szeress –, életed gyökeresen megváltozik. „

Rhonda Byrne : A TITOK

45961. Cilumiluci
2014. máj. 7. 15:22

"A szépség a természet ajándéka. Osszátok hát meg egymással, de soha, soha ne használjátok arra, hogy általa uralkodjatok a másik ember felett."

Osho

45960. Cilumiluci

Az élet olyan, mint a zene. Azt is sokkal inkább érzéssel és ösztönszerűen játsszuk, mintsem szabályok szerint.

Anthony de Mello

45959. Cilumiluci

"Ahhoz, hogy megkapd a helyes választ, először fel kell tenned a helyes kérdést."

Adam Jackson

45958. Cilumiluci
2014. máj. 7. 15:21

"Derűs nyugalommal kell saját óriási hatalmunk keresésére indulnunk"

Paulo Coelho

45957. Cilumiluci

Az ígéretek kevesebbe kerülnek az ajándékoknál, és sokkal többet érnek náluk. Sohasem adunk annyit, mint amikor reményt adunk."

Anatole France

45956. Cilumiluci

"Tedd a dolgod, az emberek pedig hadd beszéljenek."

Manet

45955. 16b5d6ae34
2014. máj. 7. 09:27
Mikor még nem hullott minden darabokra, de a dolgok már kezdenek szétesni, akkor derül ki, kik az igazi barátaid.
45954. bd8f0b56fe
2014. máj. 7. 07:59

"Időnként meghal bennünk valaki, és valaki más megszületik. Ami elmúlt, annak múlttá kell válni, s ha nem akar, akkor tudatos munkával azzá kell tenni. Maga az idő nem teszi azzá - segíteni kell neki."

(Müller Péter)

45953. bd8f0b56fe
2014. máj. 7. 07:58

"Ha valakit valóban szeretsz, azonnal tudod, ha megbántod - nem azért, mert látod az arcán, hanem mert a bántás pillanatában önmagadon érzed a bántalmat, neked is fáj - és tudod, hogy nem kellett volna. Nemcsak neki, neked is sajog, azonnal."

(Müller Péter)

45952. bd8f0b56fe
2014. máj. 7. 07:58
Egyetlen dolog szünteti meg a másik hiányának fájdalmát: ha nem szeretjük tovább. Amikor azt mondjuk, hogy az idő gyógyít, erre gondolunk. A felejtésre. Ez azonban, ha valóban szeretünk, nem lehetséges. A szeretet hiányát csak egyetlen dolog gyógyítja: ha újra találkozunk azzal, akit szeretünk. Semmi más. Jövőre, húsz év múlva, egy másik életben. Mindegy. A hiány mindaddig él, amíg nem látjuk újra. Nem az emléke, a hiánya él bennünk!
45951. barai (válaszként erre: 45949. - Tündér74)
2014. máj. 6. 21:27
Így igaz.
45950. 1e75b9596c
2014. máj. 6. 19:51

"Merd megtenni azt, amit érzel: mondj igent vagy nemet, lépj ki vagy lépj be az ajtón, szakíts, vagy hagyd, hogy szakítsanak - ha kell, darabokra -, tök mindegy, tedd azt, amit érzel. Ha vibrál, hagyd kiteljesedni, ha elalszik, tartsd tiszteletben. Ha bánt, engedd el, ha épít, szeresd, figyelj oda rá, becsüld meg. Ha erősebbé tesz, ha a támaszod, támogasd te is őt. Szeresd, és merj szeretni, kimutatni, átölelni, mások előtt felvállalni - de leginkább merj önmagad lenni."

Oravecz Nóra

45949. tündér74
2014. máj. 6. 13:10
Csernus: "A tiszteletet nem lehet kicsikarni. Ha én tiszteletet csikarok ki, akkor én vagyok a diktátor. De akkor az valójában nem tisztelet, hanem félelem. Óriási különbség."
45948. bd8f0b56fe
2014. máj. 6. 07:08

"De a megbocsátás... Belekapaszkodom ebbe a törékeny reménységbe, magamhoz ölelem, és emlékeztetem magam, hogy valamennyiünkben van jó is meg rossz is, fény és árnyék, tehetség és kínlódás, választás és megbánás, kegyetlenség és áldás."

(Libba Bray)

45947. bd8f0b56fe
2014. máj. 6. 07:07

"Továbblépek szürreális jelenet ez.

De a szívem soha nem távolodik el innen.

Szavamra mondom, szomorú vagyok.

Amit megtanultam, soha nem felejtem el.

Úgy megyek el innen, hogy több vagyok,

mint amikor idejöttem.

És pont emiatt visszatérek majd."

(Út a vadonba - Eddie Vedder: No ceiling)

45946. bd8f0b56fe
2014. máj. 6. 07:07

"A tenger csak hullámcsapásokkal ajándékoz meg, és néha erősnek érezheted magad benne. Nos, én nem sokat konyítok hozzá, de érzem, hogy ennek így kell lennie. És tudom, hogy az életben nem az a fontos, hogy erős legyél, hanem, hogy annak érezhesd magad. Hogy legalább egyszer megmérettessél."

(Út a vadonba)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook