Kedvenc idézetek (beszélgetés)
És így van ez mindig, de mindig, és nincs nyugtom saját magamtól, érzem, hogy emésztem a tulajdon életemet, hogy a legszebb virágok porát gyűjtöm ahhoz a mézhez, amelyet odadobok valakinek a vakvilágba, és közben letépem a virágokat is, és letaposom a tövüket. Hát nem őrült vagyok én?
(Anton Pavlovics Csehov)
Mosolyogjatok egymásra, a férjetekre, a feleségetekre, gyermekeitekre, válogatás nélkül minden embertársatokra - s ez segít majd, hogy kibontakoztassátok egymás iránti szereteteteket.
(Teréz anya)
Arra kell gondolnunk, hogy a boldogság nem a nagy vagyonon alapul, hanem a lélek jó állapotán.
(Arisztotelész)
Ahogy eljön a hajnal,
kimúlnak a csillagok.
Fáj kimondanom,
de nagyon távol vagyok.
Hiányzik kezed finom érintése,
hiányzik karjaid puha ölelése.
Még egyszer kell az a pillanat,
mikor hozzám bújtál lágyan,
s egymásé voltunk nyári éjszakákon.
"Mit gondolsz, mi a helyesebb, ha embertársaid egyéniségében a hibákat, ütközőpontokat keresed, vagy az, miképpen tudod megérteni őket, s amennyire jellemük befogadja, megpróbálsz összehangolódni velük a saját törvényeik szerint?"
(Szepes Mária)
"Az élet olyan, mint egy doboz bonbon.
Nem tudod mit veszel ki belőle." (Forest Gump) .
Fodor Ákos Döntés
„Úgy döntöttem, hogy ma cingár leszek!” – mondta a Cingár.
„Hát eddig?!” – kérdezték Mások.
„Hát tegnap?!” – kérdezték Egyesek.
„Eddig csak úgy voltam cingár, most meg akarom is immár!”
(Sokszor van, hogy nem a tények: csakis a Döntés a lényeg…)
A boldogság útja: szívedet tartsd távol a gyűlölettől, lelkedet az aggodalomtól. Élj egyszerűen, keveset várj és sokat adj. Töltsd ki életed szeretettel, sugározz napfényt magad körül. Felejtsd el magadat és gondolj másokra!
Norman Vincent Perle
"Keresd meg azt az embert,
aki mosolyt csal az arcodra,
mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz,
hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.
Találd meg azt, akitől a szíved mosolyogni fog! "
(Paulo Coelho)
"Fekete tintával fehér lapra írok,
Sötét könny hull, pedig fényes nappal sírok...
Kívül vidámság, arcomon mosoly ragyog,
Belül keserűség s magány foglya vagyok..."
(Fogas Ferenc)
Egy pesszimista minden lehetőségben látja a nehézséget; egy optimista minden nehézségben meglátja a lehetőséget.
(Winston Churchill)
Tegyünk jót, ahol csak lehet, szeressük mindennél jobban a szabadságot, ne tagadjuk meg az igazságot soha, még a trón előtt sem!
(Ludwig van Beethoven)
A lelki szépség oly varázsfényt kölcsönöz az ember egész valójának, hogy az egyszerű megjelenésével meghódítja a szíveket, és barátokat szerez anélkül, hogy tudná.
(Lev Tolsztoj)
Olyan vagy, mint a láng,
Tőled ég a világ,
Fellobban, ha kell,
De önmagát égeti el,
mellette tombol a szél,
Nem bántja azt, aki fél...
- épp olyan, mint én.
(Szabó Eszter)
Az emberi fajnak egyetlen igazán hatásos fegyvere van, és ez a nevetés.
Mark Twain
Senki sem mondta, hogy minden harc szabályok szerint zajlik (...)! Az életben a csalók, az ügyeskedők mindig tovább élnek! A temetők pedig tele vannak hősökkel, akik betartották valamennyi szabályt!
Bán Mór
"A gonosz, értelmetlen, szégyentelen, alacsonyrendű élet nem rossz élet, hanem hosszadalmas meghalás."
Démokritosz
A lehetetlent is szabad lesz remélni;
meglátod, hogy milyen érdekes lesz élni.
(Szép Ernő)
A szép dolgok bátorítanak, hogy versengjünk velük, de a legnagyobb ösztönző az, ami bosszantja az embert.
(Milos Forman)
Azt dicsérd az emberben,
amit sem elragadni, sem adni nem lehet,
ami az ő tulajdona.
Kérded, mi az?
A lélek, s a lélekben tökéletességre jutott értelem"
(Seneca)