Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Az emberek dolgának árja van, mely habdagállyal boldogságra visz. De elmulasztva, teljes életük nyomorban, s zátonyok közt zárva teng. Ily duzzadt tenger visz most minket is. Használni kell, míg áradatja tart, vagy vesztjük a sors kedvezéseit.
William Shakespeare: Julius Ceasar (részlet)
Az élet megy a maga útján — és amit mi görcsös, erőlködő kis akarásunkkal elébe írnánk, rákényszerítenénk — bizony, csak felibe-harmadába teljesíti. Valami csüggesztő, de végül mégis kibékítő középszer ez; a neve: megalkuvás.
Kaffka Margit: Hangyaboly (részlet)
Nem az rendített meg engem, hogy hazudtál nekem, hanem, hogy többé nem hiszek neked.
Friedrich Nietzsche
Légy egy fűszálon a pici él,
s nagyobb leszel a világ tengelyénél."
József Attila
Ha valaki kereszteszi az utunkat, mindig hordoz valamilyen nekünk szóló üzenetet. Véletlen találkozások nincsenek...
James Redfield
"A hangya igen előrelátó állat, ami már azért is csodálatos természeti tünemény, mert a szeme oldalt van."
(Nagy Lajos)
"Soha ne kérj bocsánatot érzelmeid kimutatásáért, mert ha azt teszed, akkor az igazságért kérsz elnézést."
(Benjamin Disraeli)
Inkább csalódok, ha kell, naponta százszor is, minthogy állandóan bizalmatlan legyek mindenkivel, és az életet pokolnak tartsam, amelyben szörnyetegek élnek... Szeretek élni! És inkább legyen az életem örömteli, néha csalódással, mint elejétől végig boldogtalan, de csalódások nélkül!
Müller Pét
Iszonyatosan fontos vagy nekem.Napról napra jövök rá, milyen nehezen bírom ki nélküled.Legalább hogy beszéljünk.Legalább ennyi kell. Minden nap azt hiszem, nem szerethetlek ennél jobban..de jön egy következő találkozás, amikor olyat csinálsz vagy mondasz amitől megdobban a szívem.. És NEM.. a közeljövőben nem akarlak elveszíteni..Te vagy nekem a legfontosabb. Kicsit erősen hangzik, de túl sem élném, ha vége lenne.. biztosan nem. Annyira természetesnek tűnik, hogy velem vagy. Mint ha így lenne megírva. - és annyira üresnek tűnik minden, ha nem vagy mellettem. De már azzal is könnyebb felkelni, hogy Te vagy minden nap az első gondolatom. El sem hiszem mennyire Szeretlek.
Iszonyatosan fontos vagy nekem.Napról napra jövök rá, milyen nehezen bírom ki nélküled.Legalább hogy beszéljünk.Legalább ennyi kell. Minden nap azt hiszem, nem szerethetlek ennél jobban..de jön egy következő találkozás.A közeljövőben nem akarlak elveszíteni..Te vagy nekem a legfontosabb. Kicsit erősen hangzik, de túl sem élném, ha vége lenne.. biztosan nem. Annyira természetesnek tűnik, hogy velem vagy. Mint ha így lenne megírva. - és annyira üresnek tűnik minden, ha nem vagy mellettem. De már azzal is könnyebb felkelni, hogy Te vagy minden nap az első gondolatom. El sem hiszem mennyire Szeretlek. :)
Minden egyes emberhez – bármilyen felületes kapcsolat fűz is hozzá – a tőled telhető legnagyobb kedvességgel, megértéssel és szeretettel fordulj, és közben ne várj semmiféle viszonzást. Ha így teszel, az életed végérvényesen megváltozik.
Og Mandino
Nem azért szeret az ember valakit, mert az tökéletes. Annak ellenére szereti, hogy nem az.
Jodi Lynn Picoult
Bármilyen félelmet legyőzhetsz, ha ezt az elmédben elhatározod. Emlékezz arra, hogy a félelem sehol máshol nem létezik, csak az agyban.
Dale Carnegie
“Nem vagyok különösebben tehetséges. Csupán szenvedélyesen kíváncsi.”
(Albert Einstein)
"A lélek nagysága abban mutatkozik meg, hogy mit képes csodálni."
(Walter Pater)
A vers olyan emberi beszéd, ami a dallal, az ősi dallal rokon. Rokon avval a kimondhatatlannal, ami már-már titkos, sámáni mesterség. A vers az ember legtöményebb megnyilvánulása, leganyagtalanabb röpülése, legforróbb vallomása a létről.
Latinovits Zoltán: Verset mondok (részlet)