Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Kedvenc idézetek fórum

Kedvenc idézetek (beszélgetés)

47655. 7fb29bdf03
2014. okt. 2. 09:06

Ne engedd, hogy az emlékek a hatalmukban tartsanak. Épp fordítva: te tartsd a hatalmadban őket, s ne akkor emlékezz, ha rád tör a múlt, hanem akkor, ha te akarod felidézni. Lépj tovább! Kezdj új életet!

Müller Péter

47654. Szafy
2014. okt. 2. 08:30

“Az egyik legnagyobb kihívás bárkinek az életében, hogy megtanulja, hogyan értelmezze a ‘kudarcot’. Hogyan foglalkozzunk az élet ‘vereségeivel’, és mit tartsunk olyan oknak, amely a sorsunkat alakítja. Emlékeznünk kell arra, hogy csaknem bármi másnál jobban alakítja az életünket az, hogy hogyan kezeljük a csapásokat és a kihívásokat.”

(Anthony Robbins)

47653. Ylush
2014. okt. 1. 17:58

Ajtó, ablak nyitva van,

bejöhet akárki.

És egy nagyot dobbantva,

bejött Bogi néni.

Hejj Bence bácsi,

maga csúnya bácsi,

éjjel nappal, holdvilágon

almát akar lopni.

47652. Cilumiluci
2014. okt. 1. 09:56

„Nekem nagyon egyszerű ízlésem van,

mindig a legjobbal vagyok megelégedve.”

Oscar Wilde

47651. bd8f0b56fe
2014. okt. 1. 08:25

A magány elől menekülő ember tönkreteheti a másokhoz fűződő kapcsolatait. Számos barátság vagy házasság ért véget azért, mert őszinte törődés és egymásra figyelés helyett az egyik fél pajzsként használta a másikat a magány ellen.

Irvin David Yalom

47650. bd8f0b56fe
2014. okt. 1. 08:24

Hervadó szépségű virágok között

utolsó dühével tombol a nyár.

Az élet árad, de bent a falak mögött

még ott lapít a sarokban a magány.

Vad Fruttik

47649. bd8f0b56fe

Egészen más úgy ülni egy vendéglői asztal mellett, illetve akárhol a nyilvános és privát szféra helyszínei közül, hogy majd később jön oda valaki, mint ha tudjuk, senki nem fog jönni, nem is várunk senkit.

Lángh Júlia

47648. bd8f0b56fe

Tényleg szép szemeid vannak. Mint a galagonyabokor gyümölcse a szélben lengedezve. De... egyik madár sem enne belőle. Nem édes vagy keserű. Még mérgező sem. Semmit sem tud nyújtani. Teljesen hasztalan, üres gyümölcs. Senki sem bajlódik azzal, hogy felvegye, egyedül hagyják elfonnyadni, elrohadni. Majd meghalni.

Noragami c. film

47647. bd8f0b56fe

Mindig az utolsó volt a sorban,

Senki nem figyelt rá, de a

Szíve mélyén tudta,

Jó lenne tartozni valahová, ahol

Úgy néznek rá, ahogy másokra is néznek,

Ahol a tetteinek hisznek, nem az

Üres szavaknak meg a pénznek.

Tankcsapda

2014. szept. 30. 14:30
A tett tűzére jeget fúj a szó.
47645. foltos34
2014. szept. 30. 10:41

Csak addig menj haza, amíg haza várnak,

Amíg örülni tudsz a suttogó fáknak,

Amíg könnyes szemmel várnak haza téged,

Amíg nem kopognak üresen a léptek...

Csak addig menj haza, amíg haza mehetsz,

Amíg neked suttognak a hazai szelek.

Hajad felborzolják, ruhád alá kapnak,

Nem engednek tovább, vissza - vissza tartnak!

Két karod kitárva - ahogy a szél is neki fut a fáknak - Vállára borulhatsz az édesanyádnak!

Elmondhatod neki a JÓT, de a rosszat el Ne MONDD!

Ne tetézd azzal nagy kazlát a gondnak!

S ha majd az a ház már nem vár haza téged,

Mikor üresen kopognak a léptek,

Amikor a nyárfa sem súgja, hogy várnak,

Akkor is majd vissza, haza visz a vágyad...

Amíg azt a kaput sarkig tárják érted,

Amíg nem kopognak üresen a léptek,

Csak addig menj haza, amíg haza várnak,

Míg vállára borulhatsz az... ÉDESANYÁDNAK !

47644. bd8f0b56fe
2014. szept. 30. 07:53
"Nem vagyok más mint Te, de ugyanaz sem. Nem vagyok jó, de rossz sem. Csak vagyok… Csak egy hang vagyok a tömegből, ha kiválasztasz, Te magad leszek. Ha rám mosolyogsz, én leszek maga a mosoly. Ha megütsz, fájdalom leszek. Ha megcsókolsz, csók leszek. Ha megölelsz, én leszek maga az ölelés. Tükröd vagyok, ahogy Te az enyém. Ha szeretsz, örökké vagyok, ha gyűlölsz, sohasem voltam. Az vagyok, aminek érzel, amikor rám nézel…"
47643. 16b5d6ae34
2014. szept. 29. 21:21

A szív lassú halállal hal meg. Egyenként hullajtja el a reményeit, miként a fa a leveleit. Mígnem egy szép napon elfogynak. Nincs remény, nem marad semmi.

Arthur Golden

47642. sonysony
2014. szept. 29. 20:08

Igaz, hogy csak tökfilkó megy lépre a kacér nőnek, de éppen az a kacér nő művészete, hogy a legokosabb emberből is tökfilkót csinál.

Ady Endre

47641. 16b5d6ae34
2014. szept. 29. 12:31

Miért habozol? Kockáztass! Kockáztass meg bármit! Ne figyelj oda, mit mondanak mások! Tedd azt, ami mindennél nehezebb! Vállald magad! Nézz szembe az igazsággal!

Katherine Mansfield

47640. bd8f0b56fe
2014. szept. 29. 08:36

A torkom összeszorul,

járni alig bírok.

Az útra napfény borul,

ha rád gondolok, sírok.

Vad Fruttik

47639. bd8f0b56fe

A férfiak ostobák és csalódottak, akik csak a gyertya lángjával tudnak hozzád érni, mélyen bántalmazni tested, szíved, és érzéseid. És a tűzben hagynak, míg el nem égsz.

Az elnémultak c. film

47638. bd8f0b56fe

Egy napon aztán elege lett, hogy

rángatják, mint egy marionettet.

A sorsát a feje felett

senki ne döntse el soha többé.

Tankcsapda

47637. Szafy
2014. szept. 29. 08:15

"A szem a lélek tükre, és visszatükröz mindent, ami rejtve van. De a belülről fakadó ragyogáson kívül más szerepe is van a szemnek: kifelé is tükörként működik. Azt is visszatükrözi, aki belenéz."

Paulo Coelho

47636. 16b5d6ae34
2014. szept. 28. 14:14
"Az érett lélek jele a sírni tudás képessége.Nagyobb dolog,mint a nevetés...Az,hogy ezt manapság szégyellni kell,s ráneveljük a gyermekünket,hogy száraz,kietlen szívvel élje le életét,jól mutatja,hogy világunk hadat üzent minden lelki élménynek:a felkavaró örömnek,szeretetnek,boldogságnak." -Müller Péter-
47635. Cilumiluci
2014. szept. 28. 14:09

“Nem akkor alkottál tökéleteset, ha már nem tudsz mit hozzátenni, hanem ha már nem tudsz mit elvenni belőle.”

(Antoine de Saint-Exupéry)

47634. 16b5d6ae34
2014. szept. 28. 14:08

"A szeretet néha ezt teszi az emberrel, valahogy ott ragadunk azon a helyen, ahol a szerelem elhagyott bennünket, miközben a világ forog tovább."

(Vass Virág)

47633. 9089b602ef
2014. szept. 28. 13:58

"A jelen a fontos.Érezz, ne töprengj! Hallgass az ösztöneidre!"

(Qui-Gon Jinn)

47632. Cilumiluci
2014. szept. 28. 13:50

"Sokszor gondoltam rá, hogy feladom, amikor úgy éreztem, Isten már nem figyel rám, sokszor kellett irányt váltanom, máskor pedig le is tértem az utamról. De mindennek ellenére visszatértem és továbbmentem, mert meg voltam győződve arról, hogy nem élhetem másképp az életem. Megtanultam, hogy mely hidakon kell átkelnem és mely hidakat kell fölégetnem."

Paulo Coelho

2014. szept. 28. 10:07

Az Isten tudja, mit cselekszik, magas tervébe nem lát a vak ember, s kérdőre vonnunk őtet nem szabad. Rákülde a tengerre engem, lelkembe tette az iránytűt: amerre ez vezet, megyek.

Petőfi Sándor: Az apostol (részlet)

47630. gerlemama
2014. szept. 28. 10:06

A szerelmet vagy érezzük, vagy nem, és nincs az az erő, ami ki tudná kényszeríteni. Színlelhetjük, hogy szeretünk. Megszokhatjuk a másikat. Egész életünket leélhetjük valakivel kölcsönös megértésben, barátságban, cinkosságban, családot alapíthatunk, szeretkezhetünk minden éjjel, (...) és mégis úgy érezzük, hogy van valami szánalmas üresség az egészben: valami fontos hiányzik.

Paulo Coelho

2014. szept. 28. 10:06

A bölcs késő öregségében is elülteti a fát, noha hasznával maga nem élhet; de érti, miképpen az rendes időre megnő s unokáját gyümölccsel enyhíti.

Kölcsey Ferenc: Parainesis (részlet)

2014. szept. 28. 10:05

Az emberek nagy része manapság nem éli valódi életét. Egy ál-élet az, amelyet az emberek folytatnak, telve hazugságokkal, gonoszságokkal, nyomorúságokkal. Igazi életüket álmukban élik az emberek, amikor olyan jóságosak lesznek valamennyien, mint azok a szegények, akik a hajnali miséket látogatják.

Krúdy Gyula: Hajnali mise (részlet)

47627. bd8f0b56fe
2014. szept. 28. 07:47

Egy levél táncol már csak a levegőben. Egyre magasabbra emelkedik, spirálvonalban, mintha rá nem hatna a nehézségi erő és a logika, s olyasmiért nyúlna, ami elérhetetlen. Természetesen ez is leesik majd. Egyszer. De most még visszafojtott lélegzettel figyelem, és azt kívánom, bárcsak tovább szállna. Megvigasztal a küzdelme.

Libba Bray

2014. szept. 28. 07:35

"Álmod legyen, ha hosszú az éj,

De sorsot ne panaszolj!

Tarts ki - türelem fordul a szél,

Bolond, ki mindennap harcol!"

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook