Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Mindenféle érzelemmel találkoztam. Meghallgattam a kínból fakadó sikolyokat és a hahotákat. Minden, ami emberi, nyitva volt számomra. Mindent éreztem és értettem egyszerre. A világ elmékkel volt benépesítve, melyek mindenféle szélnél gyorsabban örvénylettek, menedéket és szabadulást keresve a változás kényszere elől, élet és halál dilemmája elől-célt, biztonságot, örömöt keresve; megkísérelve, hogy értelmet adjanak a rejtélynek. Az emberek mindenütt kavargó, elkeseredett keresésben éltek. A valóság soha nem felelt meg álmaiknak, pedig a boldogság ott volt a közelükben-ott, ahol soha nem keresték. És mindennek forrása az emberi elme volt.”
(Dan Millman: A békés harcos útja
“Ossz szeretetet, bárhová mész: Legfőképpen a saját házadban…
ügyelj rá, hogy mindenki jobb érzésekkel és boldogabban távozzék tőled, mint ahogyan jött. Légy Isten jóságának élő kifejeződése; jóság ragyogjon a szemeidben, a mosolyodban, meleg, üdvözlő szavaidban.”
Teréz anya
Az ember nem olyan hatalmas, hogy mások felett ítélkezzen. (...) Véleményed persze lehet, de abban a pillanatban, amint valakit elítéltél, valójában magadat ítélted el. Ha bántasz valakit, magadat bántod, senki mást. A bántalom nyila előbb-utóbb visszapattan rád, így rendelték az istenek... Gondolj csak a szeretetre... Kinek szeretsz, amikor szeretsz? Másnak, vagy magadnak?
Platón
Minél fejlettebb lélek valaki, annál kevésbé keresi a saját boldogulását mások boldogulásának a rovására.
/Gárdonyi/
Nincs rosszabb egy olyan férfinál, aki azt hiszi magáról, hogy mindig igaza van - kivéve egy olyan nőt, akinek mindig igaza is van.
Karen Hawkins
Az igazi türelem az, amikor megengedjük valakinek, hogy ne legyen tökéletes.
(Gary Chapman)
Élj a mának!
Indul a hétfő,indul a reggel.
Ébredj/etek/fel,vidámabb kedvvel!
Keresd a jót,mit ígért az álmod,
amire vágysz ma mind megtalálod.
Új heted indul,de ne várd a végét,
ahelyett,hogy a mát boldogan élnéd!
Találj meg mindent,mi örömöt adhat,
élvezd ki minden percét a napnak!
Ne a télapót,s a Jézuskát várd ma,
a szeretet neked mindennap járna,
s azoknak is kik itt,veled élnek.
Szóljon a szívedben szeretet-ének.
Építsd fel életed kedves szavakkal,
álmaid váljanak valóra nappal.
Egy kedves mosolyt adj minden társnak,
felejtsd a múltad,s élj csak a mának.
Aranyosi Ervin
Az egyik meglopja az annyát, a másik meg is gyilkolja...
A harmadik meg pisztollyal tör be egy kis boltba !
14 évesen mit keresnek a discoba ?!
Pár fiatal korú lány a város ringyója !
Hova fajulnak a dolgok már, ez tényleg durva...
Hogyha szarba van valaki a kezét senki miért nem nyújtja ?!
Súlyos gondok, letört arcok, fura tekintetek...
Magukat sem tudják eltartani minek nekik gyerek ?!
A legtöbb csavarog és alig jár be iskolába...
Drogozni meg inni kezd már elég korán kiskorában' !
A szülők nem törődnek velük csak a gondokkal...
Veszekednek otthon amit a sok kölyök folyton hall !
Késöbb így lesznek kezelhetetlenek...
És, hogy változzanak ez ellen senki semmit nem tehet !
Azt hiszik menő hogyha cigiznek meg káromkodnak...
Most csak füst és sötétség van, de régen még álmok voltak !
Csendes gyerek szobák, bentlakásos intézetek...
Sötét kontraszt alá borultak a színes smink készletek !
Elveszett ifjúság, hétvégente mind részegek...
Azt se tudják már, hogy a nagy HD tv-n mit nézzenek !
De az élet rohadt kemény tud ám lenni...
Majd megtudják ha felnőnek, hogy mi merre meg mennyi !
A parkban fiú és lány csókolózik, egy hét múlva...
Mással látom mind a kettőt, de azért még nem rég kúrtak !
Nincs bennük tartás, ritka a kivétel...
Egy olyan aki szerelmet is nem csak sexet igényel !
Egyre csak rosszabb lesz, és sajnos ez az igazság...
Nem egy meghalt mert a drogoktól vígaszt várt !
Modern divat világ, beszűkült látókör...
Egy kislányból a festék varázsol egy álom nőt !
A virtual world egy optikai csalódás...
A gáz csak az, hogy szerintem a valóság az nagyon más !
Hétvégén szórakoznak, isznak ahogy tudnak...
Vandálkodnak, füvet szívnak és a rendőr elől futnak !
Velem is megtörtént, hogy lelépett a fater...
De nem leszek ettől rossz ember, a hitem sose hagy el !
Lepukkant panel, egy-két testvér, szoros kötelékek...
Elhunyt szülők, depresszió, emlék töredékek !
Árva könnyek hullnak, az évek elrepülnek...
Kívül elmúlt a bánat, de látszik, hogy legbelül nem !
Szép lassan teljesen kifordulnak önmagukból...
A suliból kidobják őket mert egyik se tanul jól !
Szomorú látni, hogy még elöttük áll az élet...
De rengeteg mégis közülük rossz útra téved...
Elcsábítja őket a bűn... megfertőződik a lelkük...
És egyszer meg fog halni minden jó érzés bennük !
(Knozah` B. km. Anica - KEZELHETETLENEK)
A vörös rózsa tűz és szenvedély,
a fehér rózsa szerelemről beszél.
A vörös rózsa lángoló kaland,
a fehér rózsa csak szelíd galamb.
Krémfehér bimbót küldök Neked én,
piros szegéllyel szirmok peremén,
mert szerelmem oly édes és tiszta,
míg vágyódó csókom ajkad issza.
/John Boyle O'Reilly/
Senkinek nincs joga ítélkezni a másik fölött. Az ember maga ítéli meg magát a tetteivel. Ha valaki elveszi a másik életét, főleg, ha ártatlanét, büntetésből ő is elveszti az élethez való jogát. A gyilkosság így lesz öngyilkossággá, a természet törvényei szerint. Nevezzék bár sorsnak, vagy Isten kezének, a rosszakat végül megítélik, olyan érzékfölötti, természetfölötti módon, amelyet a halandó nem érthet és soha nem is fog érteni. Az igazságtalanság azonban sohasem marad büntetlen, azon egyszerű tény miatt, hogy minden ember meghal. És gyakran úgy halunk meg, ahogyan éltünk.
Dan Schmidt
Tudom, hogy két kezem
nem part és nem erő:
maholnap aszu ág,
szélvert és remegő.
Mentésre ingatag,
tartásnak nem elég -
síkon át, hegyen át
kinyújtom tefeléd.
Áprily Lajos
Isten valamennyi teremtménye közül csupán egy van,amelyet nem lehet pórázon tartva leigázni.Ez a macska.Ha az embert keresztezni lehetne a macskával,az ember megjavulna,de a macska rosszabbá válna.+/-
Mark Twain
Sohase érd be az álmaidnál kevesebbel. Valahol, valamikor, valahogyan, úgyis megtalálod őket.
Danielle Steel
"Ha egyetlen szív fájdalmát enyhítem:
nem éltem hiába,
ha könnyítek egyetlen életen
foglalván imámba,
ha lepottyant madárfiókát
visszarakok fészkébe,a fára:
nem éltem hiába."
Emily Dickinson
Épp elég, ha egész életedben csak egyetlen imát tanulsz meg -
azt, hogy köszönöm.
Eckhart Tolle
Most olvastam, és milyen igaz:
Akit szeretek az tudja, akit nem szeretek, az érzi. Az igaz barátokért keresztül megyek a poklon, a többieknek pedig megmutatom, hogy hol van az.
„21 év házasság után a feleségem arra kért, hogy vigyek el egy másik nőt egy vacsorára és utána esetleg egy mozira. Majd hozzátette:
"Szeretlek, de tudom, hogy ez a másik nő is szeret és jól esne neki, ha egy kis időt együtt töltenétek..."
És ez a bizonyos másik nő, akivel a feleségem kért, hogy randizzak nem más volt mint az Édesanyám, aki már 19 éve özvegy volt, viszont a munkám és a 3 gyerek miatt ritkábban tudtam látogatni, jóformán csak a nagyon jeles alkalmakkor. Még aznap este felhívtam, hogy menjünk el egy vacsorára meg esetleg egy moziba utána...
"Mi történt, jól vagy, minden rendben?” - kérdezte aggódva.
Talán nem is csodálom, viszonylag későn este hívtam és ez a meghívás eléggé váratlan is volt, mivel ilyen randink soha nem is volt még.
"Semmi baj nem történt, csak gondoltam jó lenne egyet vacsorázni, beszélgetni.” válaszoltam. "Csak te és én". ..Majd egy kis néma csönd után rávágta, hogy "Nagyon szeretném, ez nem is kérdés".
Azon a pénteken ahogy érte mentem, hogy felvegyem a házánál egy kicsit ideges voltam, bár láttam rajta, hogy ő is elég izgatott a randi miatt. Az ajtóban várt, már a kabátját is magára vette. Még fodrásznál is volt előtte, a haja szépen begöndörítve és azt a ruhát viselte, amit a legutolsó házassági évfordulójukon vett fel. Úgy mosolygott mint egy angyal. „Mondtam a barátnőknek, hogy randink lesz, teljesen odavoltak” szólt egyből, ahogy beült az autóba. "Alig várják, hogy meséljek mi volt a találkánkon.” Elmentünk egy hangulatos kis étterembe, úgy belém karolt mintha csak a First Lady lett volna. Éreztem, hogy milyen büszkén állt az oldalamon, mint, ahogy egy igazi anyának kell.
Miután leültünk, elkezdtem felolvasni a menüt, mivel nem igazán látta tisztán az apró betűket. Ahogy olvastam, nagyjából a felénél felnéztem és láttam, milyen ámulattal bámul engem, egy kedves mosollyal az arcán. „Régebben mindig én olvastam fel a menüt neked amikor kicsi voltál.” - mondta, majd a tekintetében látszódott is, hogy elmerengett ezeken a régi szép időkön. Nagyon kellemes, jó kis beszélgetés volt.
Lényegében átbeszéltük kinek mik a jelenlegi dolgai, élményei stb. tehát jól elnyúlt, sőt olyannyira, hogy le is késtük a mozit is. Később, ahogy megérkeztünk a házhoz ezt mondta: „Mit szólsz egy következő alkalomhoz, de csakis ha megengeded, hogy a vendégem légy kisfiam.” Mondtam legyen, semmi gond.
„Milyen volt a randi?” - kérdezte a feleségem, mikor hazaértem. „Nagyon jó, sokkal jobb, mint amit elképzeltem” - válaszoltam neki lelkesen.
Pár nappal később édesanyám meghalt egy hirtelen szívrohamban. Nem tudtam semmit tenni, teljesen váratlan volt, így elbúcsúzni sem volt lehetőségem. Nem sokkal rá pedig jött egy boríték, egy előre kifizetett számlával, rajta az étterem neve, ahol a közös randink volt, benne egy cetlivel: "Előre kifizettem a számlát, mert nem voltam benne biztos, hogy már ott lehetek. Két főre, egyik a tiéd a másik pedig a feleségedé. Soha nem fogod megtudni, milyen fontos volt nekem az az este!
" Szeretlek fiam!.”
Most már tudom, hogy milyen fontos, hogy kimondjuk: "Szeretlek” és azt a másikat akkor szeressük amikor lehet, amikor velünk van. Semmi más az életben nincs olyan fontos mint a családunk. Szánjunk rá elég időt és ezt akkor tegyük amikor lehet, ne akkor amikor már esetleg késő..."
"Hallgass az eszedre,mert a szived hulye,mint a segg."
Ismeretlen
Várj idő kérlek lassíts a tempón,
érezni szeretném, hogy milyen újra gyerekként!
Mert akkor minden ,minden más szebb volt,
ülök és bámulok mert bezárták a szelencém!
"Az élet olyan, mint egy kert. A levelek elszáradnak, és a virágok elhervadnak természetes módon. Csak ha ezeket eltávolítjuk, gyönyörködhetünk ismét új virágaink és leveleink szépségében. Ugyanígy el kell távolítanunk tudatunkból a rossz tapasztalatokat, a múlt árnyait. Élni annyi, mint emlékezni a felejtésre. Bocsásd meg, amit meg kell bocsátani. Felejtsd el, amit el kell felejteni. Öleld át az életet megújult erővel. Az élet minden pillanatát olyan friss tekintettel kellene fogadnunk, mint egy nemrégen nyílt virág."
Máta Amritánandamaji
Ott a legmélyebb a csönd,ahol azelőtt rendszeresen csörgött a telefon.
˘Katarina Mazetti˘