Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Az a legfontosabb,hogy élvezd az életet,hogy boldog légy-ez minden,ami számít.
/Audrey Hepburn/
" Napfényben, jómódban minden csupa virág, de eljönnek a borús napok, eljön a gyász novembere, mikor egyszerre kihűl az ember szíve és otthona, bizony félelmesen ki tud hűlni a szellem tiszta, vigasztaló fénye híján.
Charlotte Bronte
"A virágom... felelős vagyok érte. Hiszen olyan gyönge! És olyan gyanútlan. Egyebe sincs, mint négy semmi kis tövise, hogy a világtól védekezzék."
Antoine de Saint-Exupéry
Reviczky Gyula:
Tudom, elhervad ifjuságunk,
Tudom, a szív lassan kiég.
Tudom, az asszony gyönge jószág.
S egész éltünk csak álom, semmiség. ...
Bár igyekeztem elfogadni, hogy van egy láthatatlan valóság, amely képes beavatkozni az életünkbe, igyekezetem egyetlen oka valójában nem volt más, mint az a szerelem, amit magamnak sem vallottam be, de észrevétlenül és mindent elsöprően kezdett elhatalmasodni rajtam.
Paulo Coelho
Van, aki mellett nem tudsz elmenni. Képtelenség. Meglátod, és egyszerűen érzed, hogy köze van hozzád. Nem tudod a hogyant, csak érzed: azt, hogy a tiéd, hogy hozzád tartozik, bele az életedbe. Nem kell keresni a pillanatokat, jönnek azok maguktól. Beszáguldanak az életünkbe és szebbé teszik azt.
Oravecz Nóra
Meríts büszkeséget a fájdalmadból! (…) Erősebb vagy, mint az, akinek nem fáj semmije.
Lois Lowry
" Nem az határozza meg emberségünket, hogy milyennek látszunk, hanem az, hogy mik vagyunk."
Carl Sagan
"Élj úgy, hogy életed
ajándék legyen azoknak,
kik szeretnek Téged.
Élj úgy, hogy gyermekeid
ne kötelességből, szívből szeressenek.
Élj úgy, hogy ne kelljen megbánnod
elhamarkodott tetteidet.
Élj úgy, hogy tiszteljenek,
légy nyílt és őszinte,
de hagyd, hogy szeressenek."
/Palotai János : Élj úgy/
Nincs szebb kora az emberiségnek, mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem barátainkban leltük fel az egész világot."
Kölcsey Ferenc
"Ember vigyázz, figyeld meg jól a világod:
ez volt a múlt, emez a vad jelen,
hordozd szívedben, éld e rossz világot
és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte,
hogy más legyen."
(Radnóti Miklós)
A pokolban is lehet boldog az ember, ha együtt lehet azzal, akit szeret.
Wass Albert
"Sok ember fél a csendtől, a magánytól. Fél a tükörtől, amelyet a csend, a magány tart eléje. Mert az ember sohasem az, akinek társaságban látszik, akinek emberek között mutatja magát. Az ember mindig az, aki csendben, magányban... szembenéz önmagával".
Bozzay Margit
"Az őszinteség nem azt jelenti, hogy meg kell bántani másokat, hanem csak azt, hogy kezdettől fogva legyen bátorságunk vállalni önmagunkat."
Frank Arjava Petters
"Csend kell ahhoz, hogy megérezzük a mindenséget, hogy meghallhassuk az örökkévalóság szavát. A Csend az örökkévalóság alkotórésze. A világ elmúlik, de a Csend megmarad, azért érezzük azt, hogy mérhetetlen erő és el nem érhető bölcsesség rejlik a Csendben."
Széchenyi Zsigmond
Meg kell dolgoznod az irigységért, az együttérzést pedig ajándékként kapod.
Sebastian Vettel
"Senki más nem lehet olyan jó vezérünk, mint az a hang, amely önmagunkban szól: csak oda kell figyelni."
Jane Austen
"Az életet barátságok erősítik. Szeretni és szeretve lenni létezésünk legnagyobb boldogsága."
(Sydney Smith)
"Életünk egy olyan mondat, amit nem mi kezdünk el, nem mi fejezünk be; mégis rólunk szól."
Kolozsvári Grandpierre Emil
Sokan keresik a boldogságot a dolgokban, de a dolgok nem tudnak megölelni."
Stefano Gentilini
Tanulj meg élni!A jót ne keressed
Rideg könyvekben,elszáradt szívekben.
Használd ki a mosolygó,röpke percet.
Üdvöt nem lelsz sehol,csak a jelenben.
/Reviczky Gyula/
A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota. Csak az öregszik meg, aki lemond eszményeiről. Az évek múlásával ráncossá lesz az arcod, de ha kialszik benned a lelkesedés, akkor a lelked ráncosodik meg. Az ember – akár tizenhat éves, akár hatvanhat – csodára szomjazik, elámul a csillagok örökkévalóságán, a gondolatok és a dolgok szépségén. Olyan fiatal vagy, mint reményeid, olyan öreg, mint kétségeid. Olyan fiatal vagy, mint önbizalmad, olyan öreg, mint félelmed. Fiatal, mint hited, öreg, mint csüggedésed. Fiatal vagy, amíg befogadod a szépség, az öröm, a merészség, a nagyság, az ember, a föld, és a végtelenség hírnökeit.”
Albert Schweizer
"Ha emlékszel rá, hogy annak a lényegét kapod, amiről gondolkozol – és észreveszed, hogy mit kapsz -, megismered a Megfontolt Teremtés titkát."
(Abraham Hicks)
Az élet egy olyan műsor,amit csak visszafelé nézve lehet megérteni,és csak előre nézve lehet megélni.
/Sören Kierkegaard/
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.
Weöres Sándor
- Milyen színű a szomorúság? - kérdezte a csillag a cseresznyefát, és megbotlott egy felhőfoszlányban, amely gyorsan tovább szaladt. - Hallod? Azt kérdeztem, milyen színű a szomorúság?
- Mint a tenger, amikor magához öleli a napot. Haragosan kék.
- Az álmoknak is van színe?
- Az álmoknak? Azok alkonyszínűek.
- Milyen színű az öröm?
- Fényes, kis barátom.
- És a magány?
- A magány az ibolya színét viseli.
- Mennyire szépek ezek a színek! Küldök majd neked egy szivárványt, hogy magadra teríthesd, ha fázol. A csillag behunyta a szemét, és a végtelennek támaszkodott. Egy ideig így maradt, hogy kipihenje magát.
- És a szeretet? Elfelejtettem megkérdezni, milyen színű a szeretet?
- Pont olyan, mint az Isten szeme - válaszolt a fa.
- Na és a szerelem?
- A szerelem színe a telihold.
- Vagy úgy. A szerelem színe megegyezik a holdéval! - mondta a csillag.
Majd messze az űrbe bámult. És könnyezett.