Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"Reggel van, és a világ mindig reményteljesebbnek tűnik ilyenkor, mint az éjszaka közepén."
E. L. James
"
Ha jobban belegondolok, minden találkozás tanított valamit. Volt, aki megtanított szeretni úgy, ahogy azt gondoltam, hogy soha nem lennék képes, volt, aki jobban hitt bennem, mint én magamban, más pedig megtanított megnyílni, mindenféle maszk, álca nélkül, és elfogadott úgy, ahogy vagyok. Volt, aki megtanította, hogy minden sebem ellenére is szerethető vagyok. Nézz körbe, és látni fogod ezeket a leckéket."
Oravecz Nóra
"Ha valakit valóban szeretsz, azonnal tudod, ha megbántod - nem azért, mert látod az arcán, hanem mert a bántás pillanatában önmagadon érzed a bántalmat, neked is fáj - és tudod, hogy nem kellett volna. Nemcsak neki, neked is sajog, azonnal. A szeretet nem ismer sem időt, sem távolságot."
Müller Péter
"Tudod,egyszer majd eljutsz arra a pontra,amikor már senkit sem hibáztatsz.Amikor elfogadod a döntéseket,a lépéseket,a búcsúkat,a csalódásokat.Amikor rá kell jönnöd:egyszerűen túl kell lépned azon,ami fáj."
ORAVECZ NÓRA
„Nem tudom, mennyi időt kaptam arra, hogy szeresselek,
ezért most szeretlek. Azt sem tudom, hogy meddig lehetek veled,
ezért most fogom a kezed. Nem tudhatom, hogy mennyi ideig ölelhetlek,
ezért most ölellek. Nem tudni, hogy meddig hallhatom a hangodat,
úgyhogy inkább veled töltöm az egész napomat, csak hogy halljam
a hangodat. Azt sem tudom, hogy mennyi idő jut még arra,
hogy érezhesselek, ezért fontos nekem, hogy minél többet megérintselek.
Csak azt tudom, hogy az első találkozásunk óta szeretem a lelkedet,
s akármennyi ideig is lehetek veled, szeretném boldoggá tenni az életed.” ♥️
Lippai Marianna
“Úgy gondolom, minden okkal történik. Az emberek változnak, ezért képes vagy megtanulni elengedni, a dolgok rossz irányba haladhatnak, ezért értékelni tudod, amikor jó felé mennek, elhiszed a hazugságokat, de egy idő után megtanulsz csak magadban bízni. És néha a jó dolgok szétesnek, hogy jobb dolgok születhessenek.”
Marilyn Monroe
"Ahhoz túl rövid az élet, hogy boldogtalanságban éljünk, ezért csak azokat a céljaidat valósítsd meg, melyek örömmel töltenek el!"
James Van Praagh
A múltunk már a múlt,
Jelen van még a jelen,
A jövőnket olvassák,
Ha nyújtom a kezem.
De én lazán átverem
A jósokat,
Hisz tenyerembe
Magam vésem
A sorsomat...
/Baranyi Ferenc/
Nem a kávén múlik ...
Hanem a kézen. Találkozik két ember, akik mások számára teljesen hétköznapiak, átlagosak, jelentéktelenek. De egymás számára cseppet sem azok. Mert van valami megfoghatatlan dolog, kisugárzás, varázslat, ami rendkívülivé teszi őket egymás szemében. Hogy amit a másiktól kapnak, az számukra csoda, kellemes érzés. Bármi legyen is az. És azt a bizonyos kávét bárki ágyba hozhatná, mégsem lesz ugyanaz az érzés. Mert nem a kávén múlik. Hanem a kézen. A kézen, amelyik a kávéscsészét tartja és nyújtja feléd. Amelyben nem kávé van. Hanem lélek. Az Ő lelke.
(Csitáry-Hock Tamás)
"Legyen valaki bármilyen szegény, belső gazdagságunkat mindig meg lehet osztani másokkal." <3
(Anna Frank)
Az őszinte bókok és a jóindulatú megjegyzések olyanok, akár a drága ékszerek, dédelgeted és őrzöd - a szív kamrájában...
Eline Snel
Menjetek ki a természetbe, s ismerjétek meg egymást ott, ahol az ember őszinte lesz.
Móricz Zsigmond
Először, valamikor régen, boldog akartam lenni. Aztán tökéletes. De nincs messze az idő, mikor az ember csak lenni akar, boldogtalanul és tökéletlenül is, lenni, még egy kis ideig, mert süt a nap, vagy esik az eső.
Márai Sándor
"Ha valaha az életben bánatos leszel, mindig menj ki egy közeli erdőbe és minden fában, minden bokorban, minden növényben és állatban érezni fogod Isten jóságát és mindenhatóságát." <3
(Sissi c. film)
„ Szerelem: Ahogy a szél meglebbenti a függönyt.
Nem a szél, nem a függöny - a lebbenés. ”
Fodor Ákos
Békélj meg magaddal, és nem lesz senki, aki legyőzhet. És senki, akit te kívánnál legyőzni.
Dan Millman
"Annyira azon törtem magam, hogy megfeleljek, mert azt hiszem kapaszkodtam egy csepp szeretetbe. Aztán rájöttem, hogy minek? Jobbat érdemelek én annál, mint hogy kapaszkodnom kellene..."
(Elvis Matthew Urbano)
“Semmibe se kerül, de sokat ad.
Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és mégsem juttatja koldusbotra azokat, akik adják.
Egy pillanatig él csak, de az emléke örökké megmarad.
Senki sem olyan gazdag, hogy meglehetne nélküle, és senki sem olyan szegény, hogy ne lenne gazdagabb tőle.
Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot az üzleti életben, és a barátság biztos jele.
Nyugalom a megfáradtnak, napfény a csüggedőnek, világosság a szomorkodónak, és a természet legjobb orvossága a bajok ellen.
Mégsem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni, mert nem áru, csak önként lehet adni.
….
Mert senkinek sincs annyira szüksége a mosolyra, mint annak, aki maga már nem tud mosolyogni!
Ha tehát meg akarod szerettetni magadat az emberekkel, ez a második szabály: Mosolyogj!”
Idők jönnek,idők tűnnek,
Minden régi,minden új,
Lásd a jónak és a bűnnek
Arcát mindig józanul.
Sose habozz,sose remélj,
Minden múló őrület,
Sohse törtess,sohse félj,
Legyen erős a szíved.
/Mihai Eminescu/
"Ahhoz túl rövid az élet, hogy boldogtalanságban éljünk, ezért csak azokat a céljaidat valósítsd meg, melyek örömmel töltenek el!"
James Van Praagh
"Az élet nem más, mint egy villámlás az égen. Elszalad,
mint gyors hegyi csermely."
Buddha
Hamvas Béla: Barátság
„Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. Még inkább, mintha ikrek lettünk volna. S ezért a találkozás, csak visztontlátás. Amikor pedig az ember barátjától elszakad, tudja, hogy ez a távozás csak látszat. Valahol együtt marad vele úgy, ahogy együtt volt vele a találkozás előtt.”
"Néha nyitva kell hagynunk az ajtót, engedni, hogy besétáljon rajta a legnagyobb álmunk. Talán egy férfi, vele együtt a szerelem, a boldogság, talán egy jó hír, amitől napjaink máshogyan telnek, talán egy barát, aki visszaadja mindazt, amit eddig az évek eloroztak. Talán besétál az egészség, fölszabadítva testünket a folytonos kíntól. Csak ne felejtsük el nyitva hagyni az ajtót, hisz mind várunk valamire! Mindannyian álmodunk."
Sarah Garden
Néha az életben, te találsz egy különleges barátot.
Valaki, aki megváltoztatja az életedet azáltal, hogy csak része annak.
Valaki, aki megnevettet addig, amíg nem tudod abbahagyni.
Valaki, aki meggyőz téged, hogy valóban van egy bezárt ajtó, ami csak arra vár, hogy kinyisd.
Ez az örök barátság.."
"A semmi kellős közepén, egyetlen kötélen egyensúlyozva haladsz, bízva abban, hogy egyszer átjutsz a másik oldalra. Van, hogy belezuhansz a vízbe, ki kell úsznod a partra, hogy aztán az elejéről folytathasd az utat. Van, hogy megtanulod, hogy mit jelent az egyensúly, és bizonyos távokat könnyedén megteszel. Vannak, akik egy tapodtat sem tesznek, csak bámulják a kötelet, és azt mondják, de jó annak, aki a másik oldalon van, míg valójában ők is bármikor oda juthatnának. Ezt az utat teszik meg azok, akik bátran vetik bele magukat az ismeretlenbe. Egy olyan világba, ahol lehet, hogy lesznek találkozások, amik bearanyozzák az életüket, miközben már az első pillanattól kezdve biztos, hogy nem tartanak örökké."
Oravecz Nóra