Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Ha szeretünk valakit, elgyengülünk. Kiszolgáltatottak leszünk. Megalázhatóak. Gyakran vesztesek is. Egy szerelemben mindig az veszít többet, aki jobban szeret. A közönyös, akinek egy kapcsolat nem "vérre megy", erősebbnek tűnik... Azért is félünk szeretni, mert odaadóvá válunk, kiszolgáltatottá. Mondjuk ki: gyengévé... És, mivel a szerelem ritkán izzik mindkettőnkben egyenlő hőfokon, mindig annak a nehezebb, aki jobban szeret. Még akkor is, ha intenzívebb boldogságot él át, mint a másik. Mert utána ő lesz a boldogtalanabb.
Müller Péter
Ahhoz,hogy rájöjjünk mi az igazság,szűkség
van a hazugság megismeréséhez!
-túl okos vagy ahhoz,hogy előtted eltitkoljam..
-ez nem igaz,mert már tart egy ideje és még csak most jöttem rá
-na de mással tudtam csinálni hosszú évekig,veled meg csak pár napig
-hát látod ebből nem az derült ki,hogy én vagyok okos
-hanem mi?
-az,hogy te egy seggfej vagy!
»Nem csoda, hogy annyi baj van a világon, mert az emberek gonoszságánál csak az ostobaságuk nagyobb.«
-Fekete István-
"Amikor minden összeborul körülötted, abban az a legrosszabb, hogy a romoktól nem látsz se előre, se hátra, és úgy érzed, mindennek vége. Ilyenkor tudnod kell, kire számíthatsz, és ki az, akitől meg kell szabadulnod, különben sosem állsz talpra."
(Britney Spears)
"Alaposan téved, aki azt hiszi, hogy meg tud lenni önmagában is, hogy nincsen szüksége senkire; de még nagyobbat téved az, aki úgy gondolja, hogy őnélküle nem lehetnek meg a többiek."
(Francois de La Rochefoucauld)
Messziről jöttem
Ajándékul nyújtom át
Lelkem aranyát.
/Vékony Andor/
A megtörtént találkozások nem fájnak soha.
A meg nem történtek annál inkább.
/Tornay András/
türelmetlenül,
remélek is mindig
reménytelenül,
élek, pedig tudom,
halandó vagyok,
izzó parazsak közt
mégis megfagyok.
/Szabolcsi Zsóka/
"Ha jól figyelsz,
rádöbbenhetsz arra is,
hogy rossz érzésed nem is a tiéd:
valaki helyett szorongsz,
vagy éppenséggel valaki bánata
suhant át rajtad, és árnyékba borította
az egyébként derűs lelkedet.
Ha valakit szeretünk,
érzéseit érezzük."
Müller Péter
"...a múlt mindig ellenszegül a jövőnek, hihetetlen kompromisszumokat agyal ki a nevetségesség legkisebb árnyéka nélkül, iszonyatosan kínlódik, mégis ragaszkodik, hogy az övé legyen a jelen, hiába járt le az ideje, makacsul, konokul kapaszkodik a jelenbe..."
/Alessandro Baricco/
"Az, hogy milyen a boldog ember élete, gondolatai milyenségén múlik: így hát ügyelj erre! Ne fogadj be sötét, negatív gondolatokat."
(Marcus Aurelius)
"A tévedés is fontos. A csalódás is fontos. A kiábrándulás is. A találkozás is fontos, de az elválás is. Fontos a boldogság és a boldogtalanság. A közöny és a szenvedély is fontos. Az árulás is és a bűnbánat is. Fontos az egyedüllét gyötrelme és a kapcsolatok elviselhetetlensége. Az elhagyás és a visszatérés. Fontos a hűség és, sajnos, a hűtlenség is kihagyhatatlanul fontos. Mindent meg kell tapasztalnunk, rosszat és jót. Mindent át kell élnünk. Csak akkor lehetünk valóban egymáséi, ha már minden álruhát, gátlást, önzést, félelmet, csalódást, szenvedélyt, hazugságot levetettünk magunkról."
(Müller Péter)
"Nem szavakkal akarom meggyőzni arról, hogy a véleménye igazságtalan: nem fogadalmakkal akarom bebizonyítani az érzelmeim állhatatosságát. A viselkedésem lesz a szószólóm: a távollét, a távolság, az idő. Az majd bebizonyítja, hogy ha magát egyáltalán megérdemelheti valaki, én igenis megérdemlem."
Jane Austen
"Néztem Őt, beszéltem hozzá,hallgattam amit mondott,
beszívtam illatát,és egyre csak azt éreztem,hogy belülről megbénít,
bezár bennünket valami rontás. Úgy tetszett mozgunk,kérdezünk,
felelünk,de az a bennünk lakó igézet elvarázsolt bennünket."
/Georges-Emmanuel Clancier :Tétova szeretők/
Oravecz Imre
Fordított arány
Ahogy csúszik ki kezemből életem,
úgy nő bennem a hozzá való ragaszkodás.
Ez helytelen,
így pokolra jutok,
vagy már ott is vagyok.
"- Mennyire szeretsz?
- Eléggé ahhoz, hogy a világ összes dzsungelének minden tigrisét kezes báránnyá varázsoljam ennyi szeretettel."
Murakami Haruki
"Amikor téged nézlek, néha az az érzésem támad, hogy valami távoli csillagot kémlelek (...). Vakító, de a fénye több tízezer éves. Lehet, hogy a csillag már nem is létezik. És ez a fény időnként mindennél valóságosabb számomra. (...) Itt vagy (...). Legalábbis úgy tűnik, mintha itt lennél. Az is lehet, hogy nem vagy itt. Csak az árnyékod. Valódi lényed pedig valahol másutt. Talán már réges-régen eltűntél."
Murakami Haruki
"Az ember azzal boldog, akit igazán szeret, a szíve akkor örül."
Szőgyén-Wittenbach Hubert
"Jobb odaadni másnak, amit úgysem tarthatsz meg, hogy megnyerhesd, amit nem veszíthetsz el!"
Jim Elliot
"Csak ami van, az a valóság! Ami lehetne, az egész egyszerűen nincs, ezért nem szabad Istennek szemrehányást tennem, hogy elrabolt tőlem valamit -, ami nem is létezett."
Philip James Elliot
Egy lány, ki én vagyok. Hozzám hasonló. Különös, titkos és ritkán mosolygó. Az éjbe néző. Fáradt. Enyhe. Csöndes. Csak széttekint, és a szobánkban csönd lesz.
(Kosztolányi Dezső)
Hű emlék marad,
a szívemen egy álom
őrzi arcodat.
Bodnár László
Ha nem vagyok hajlandó megbocsátani sógoromnak, hogy nem hívott meg a karácsonyi partira, akkor én szenvedek ettől. Nem ő kap gyomorfekélyt, nem ő fog forgolódni éjjel az ágyban, nem ő borul ki és nem neki lesz rossz szájíze. Velem történik meg ilyenkor mindez.
Nem véletlenül tanácsolják nekünk: “Bocsáss meg az ellened vétkezőknek!” Csak így maradhatunk egészségesek és boldogok. A nem-megbocsátás az egyik legfőbb betegség kiváltó ok, hiszen a savanyú gondolatok a testet emésztik.
(Andrew Matthews – Élj vidáman!)
A Nap lement. És én még várok, várok.
Terád várok. Nem jössz? És sírdogálok:
Szivemre a bánat halk csöppekben csurog.
/József Attila/
"Nemcsak akkor kell törődni valakivel, ha beteg, vagy nagy bajban van... hanem akkor is, ha a másik történetesen egészséges - akkor is oda kell rá figyelni, folyamatosan."
(Jókai Anna)