Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Az ember rossz. Végül mindent kibír. Mindent. Az ember kemény és kegyetlen, és mindenki kicserélhető a számára. Mindenki. Ezt kell megtanulnia.
Rainer Werner Fassbinder
Szeress engem, ha tudsz szeretni,
Szeress engem, mert, jaj, utálnak
S olyan jó szeretettnek lenni.
Ady Endre
A múltat nem lehet kiradírozni. El lehet rejteni, szép simára csiszolni, fényezni, de az ember akkor is tudja, hogy mi van a felszín alatt.
Jodi Lynn Picoult
Ha az ember szeret valakit, azt szeretné, hogy mindent megkapjon az a másik, amire csak vágyik.
Jodi Lynn Picoult
A szeretet vizének éltető cseppjei senki szomját nem fogják oltani. Fogadd hát el mások szeretetét.
Paulo Coelho
A legfélelmetesebb valami az idő. Igen, az idő. A másodperc, amelyet élünk és mégsem vagyunk urai.
Erich Maria Remarque
Ha nem bírod, változtass rajta, ha meg nem lehet változtatni, meg kell alkudni.
David Herbert Richards Lawrence
Rendszerint könnyebb valakit vigasztalni, ha az ember maga is átélte a legmélyebb kétségbeesést.
Jostein Gaarder
Az első csalódásainkhoz is mindig visszatérünk.
Osvát Ernő
Semmi sem emeli fel jobban az embert, mint az a tudat, hogy le tudja győzni önmagát, és önként lemond valamiről, amire legjobban vágyik az életben.
Ioan Slavici
Ha oly sokat csatáztam hasztalan,
Csatázzam újra, és boldog leszek.
Madách Imre
A lelki béke abból származik, ha megértjük és elfogadjuk, hogy kevesen látják pont olyannak a világot, mint amilyennek mi.
Andrew Matthews
Az esetek többségében a szeretet iránti vágy irányítja tetteinket és szavainkat - legyenek azok helyesek vagy helytelenek, megfelelőek vagy elhibázottak.
Gary Chapman
Az emberi viselkedés egyik legfőbb hajtóereje az a vágy, hogy nyomot hagyjunk a világban, és maradandót hozzunk létre.
Gary Chapman
Joseph Joubert
"Igaz szeretetet csak attól várhatunk, aki természete szerint jóságos és melegszívű."
Horváth Lóránd
Tanács
Csak messze nézz és tiszta szívvel,
Türj fájdalmat s jóságot vérzel,
Belülről nézz,úgy látsz igazán
És hittel élj,sohasem ésszel.
Tomori Gábor
"Ha képes vagy szárnyakat növeszteni és repülni egy nőért/férfiért, akkor szerelmes vagy. Ha nem vagy képes szárnyakat növeszteni és repülni, akkor legfeljebb csak bebeszéled magadnak, hogy szerelmes vagy."
Harlan Coben
"Igyekeztem figyelmeztetni magamat, hogy a remény a legkegyetlenebb az elme összes játéka közül, és bármikor tojáshéjként roppanthatja össze a lelket."
Jókai Anna
Nagyon nehéz remény nélkül művelni azt, amihez nemrég még annyi remény tapadt.
Selma Lagerlöf
"A szerelem egész biztosan megmutatja a helyes utat, de nagy bátorság kell ahhoz, hogy követni merje az ember. És ez nincs meg mindnyájunkban."
Jókai Mór
"Nincs nagyobb szenvedés, mint az a tudat, hogy másnak szenvedést okoztunk."
Mary O`Hara
"A szerelem nem éli túl, ha te csupán önmagad, időd, gondolataid darabkáit nyújtod számára."
Oscar Wilde
"Amikor egy szerelem véget ér, a gyenge sír, a gyakorlatias rögtön keres egy másik szerelmet, de a bölcsnek már van egy tartalékban."
Berkesi András
"Az ember nem szívesen találkozik azzal, aki akarata ellenére múltjának olyan emlékeire figyelmezteti, melyeket szeretne örökre elfelejteni."
Everwood
"Arra tanítanak, hogy csak a jelentős pillanatokra emlékezzünk, pedig a kis lépések, amik odáig elvezettek minket, ugyanolyan jelentősek. Visszatekintve észrevesszük, hogy nem csak a jó dolgok, hanem a rosszak is meghatározták, hogy kik vagyunk és hogy kik leszünk."
William Makepeace Thackeray
"Kétségtelenül jobb bölcsen szeretni, mint esztelenül szeretni. De esztelenül szeretni még mindig jobb, mint nem szeretni egyáltalán."
"Miért?
Miért kell nekem könnyes szemmel megállni
minden viharvert, árva tölgy előtt,
mért kell nekem az őszi csendre vágyni,
ha minden csalfa álmom összedőlt,
mért kell nekem a dombokat bejárni
s bujkálni mint az üldözött gonosz,
mért kell nekem a hegytetőre állni
mikor az orkán fákat ostoroz.
Mért kell nekem elvágyni messze, messze,
bűvös csókkal ha jő az alkonyat,
mért kell, hogy halljam, álmaimban egyre,
búcsú-szavaktól fátylas hangodat,
és mért kell minden szép emléket
fájó betűkkel a szívembe írni,
mért kell olyan nagyon szeretni téged,
csak vágyni el, s csak sírni, egyre sírni?
Mért kell mindig magamban vándorolni,
s imákat mondani valakiért...
s mért kell csak mindig rólad álmodozni,
ha nem szeretsz, miért?, miért?, miért?"
( Wass Albert )