Kedvenc idézetek (beszélgetés)
A magány oly bonyolult
és gazdag és léha,
és nyomorú, és bele kell
halni néha.
Gágyor Péter
Tudod-e, hogy azaz ember, aki lelkileg nagyon erősnek tűnik, az, valójában érzékeny és gyenge?
Tudod-e, hogy a 3 legnehezebben kimondható szó a "Szeretlek!", "Bocsáss meg!", és "Kérlek, segíts!"?
Tudod-e, hogy azok, akik pirosba öltöznek, azok rendelkeznek a legnagyobb önbizalommal?
Tudod-e, hogy azok, akik feketébe öltöznek, azok nem akarnak látszani, és segítségre, megértésre vágynak?
Tudod-e, hogyha valakin segítesz, az a segítség mindig visszakerül hozzád?
Tudod-e, hogy sokkal könnyebb valamit leírni valakinek, mint a szemébe mondani, ám sokkal értékesebb a szemébe mondani?
Tudod-e, hogyha valamit becsületesen, a szívedből kérsz, az a kérésed teljesül?
Elérheted, hogy az álmaid teljesüljenek, mint az egészség, a gazdagság, vagy a szerelem.
Ha igazán kéred, és hiszel is benne, meg leszel lepődve, mi mindent meg tudsz tenni a gondolataiddal.
Ha lelkedhez, szívedhez az utat valaki megtalálja,
Ő lehet a világ legboldogabb barátja.
Én rég kerestem és rád találtam,
Lehet megleltem a csodát a világban.
Mert Te jó vagy, a legjobbak között,
Ki mást mond, ahhoz ne legyen közöd!
Hiszünk benne, hogy valami történik. Angyalok léteznek, de néha nincsenek szárnyaik, és úgy hívják őket, hogy barátok.
Akkor szeretjük igazán, amit csinálunk, ha elfogadjuk a hátrányait is.
Doktor House c. film
Az ember mindenhez tud alkalmazkodni, ha muszáj.
Richard Matheson
Néha rossz dolgoknak kell történnie ahhoz, hogy valami jobb következhessen.
Így jártam anyátokkal c. film
A lelkünk akkor nyer megnyugvást, amikor egészen egyszerűen felhagyunk a küzdelemmel, és tudomásul vesszük a tényeket.
Daniel Gottlieb
Talán nem kéne mindenáron arra törekedni, hogy te alakítsd a világot... talán hagyni kéne, hogy most már a világ hasson rád. Csak úgy egyszerűen, hétköznapian, befogadni.
Jókai Anna
Még mindig arra vársz, hogy ítélkezhess fölöttem. (...) És elismerem, hogy ítélkezés nélkül nincs mód az információcserére.
Frank Herbert
Az emberek számtalan olyan dolgot tűrnek el, amiről azt állítják, hogy képtelenek eltűrni.
Giuseppe Pontiggia
A megbékélés sosem felejtés. Éppen ellenkezőleg: emlékezés, de bocsánattal teljes emlékezés.
Raana Raas
Vannak csaták, amelyeket nem nyerhetünk meg. Néha még csak küzdeni sem érdemes.
Darren Shan
Óh, tudok én alázatos lenni: a rabszolgaság nagy tanítómester az alázatosságban!
Gárdonyi Géza
Ha az ember azt mondja: - én erről nem tehetek - mert én ilyen vagyok -, elveszett. (...) Mert a tehetetlenség beismerésével olyan erőket szabadított fel magában, amelyeket nem tud többé legyőzni soha.
Bozzay Margit
Én mindent, mindent vállaltam volna veled, ha nem is mondod, hanem csak a szemedből látom, hogy akarod, vagy legalább engeded, hogy veled vállalhassam, ami következik.
Szilvási Lajos
Szerénység, alázat: elkerültek az erények.
Fejjel falnak nekirontottam,
valahol mindig elrontottam,
de a hibáim az enyémek.
Károlyi Amy
Nem keresünk. Elfogadunk. És akkor az élet sokkal intenzívebb és ragyogóbb lesz, mert megértjük, hogy minden lépésünk, az élet minden pillanatában, nagyobb jelentőségű, mint mi magunk.
Paulo Coelho
Egészen átadjuk magunkat minden pillanatnak, tudván, hogy mindig van egy Kéz, amely vezet minket: rajtunk áll, hogy elfogadjuk-e, vagy sem.
Paulo Coelho
Az igazi bölcsek nagyságára gondolt. Bölcsekre, akik egész életükben kerestek egy választ, ami nem létezik, és amikor ezt megértették, nem gyártottak hamis magyarázatokat.
Paulo Coelho
Az élet vagy veszélyes, vagy unalmas. Tessék választani. Igazán felnőtt ember az, aki megtanul unatkozni, anélkül, hogy megsértődnék ettől az állapottól.
Márai Sándor
Nemcsak kifelé kell hallgatni. Befelé is, érzéseinkkel is. Ez nem könnyű.
Márai Sándor
Aki ad, jobban rá van szorulva az elfogadásra, mint az, aki elfogad, az adakozóra.
Hamvas Béla
A rossz megtapasztalása szükséges ahhoz, hogy elfogadhassuk a rossz létezését.
Csontos Márta
Sokszor nem azzal hitelesítünk valakit, hogy megértjük, hanem azzal, hogy elfogadjuk.
Gyurkovics Tibor
A tapintat nem egyéb, mint hallgatólagos megegyezés, hogy nem gyomlálgatjuk egymás hibáit, hanem szemet hunyunk fölöttük.
Erich Maria Remarque
Bármilyen megmérettetés megoldása mindig azzal kezdőik, hogy elfogadom azt az állapotot, amiben vagyok.
Csernus Imre
Minden relatív, minden viszonylagos, minden csak formaság...
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij
Bölcsességet rendkívül könnyű kitalálni. Az ember egyszerűen leírja annak az ellenkezőjét, amit tesz.
Feleki László
Melletted másnak éreztem magam. Megtanultam a dolgok mélyére nézni, és választ keresni a miértekre. Hálás voltam, amiért megosztottad velem a tudásod, hogy vakmerőségre buzdítottál.
Susanna Tamaro
Kormányos Sándor :Mozdulat
Téged kér a mozdulat
mely szégyenlős lett bennem,
fogd ügyetlen két kezem:
Simíts magadra engem...