Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"A szeretet és a hála a természet alapelvei. A világegyetemet átszelő hosszú útja után a víz szeretettel és hálával a szívében a Földre érkezett."
Masaru Emoto
A múlt "ládái"...
Ki kell nyitni őket, ha az ember gyógyulni akar. Szembe kell nézni az elfojtott, ki nem mondott sérelmekkel, a félelem démonjaival, a harag ki nem lőtt, tüzes nyilaival. Nem azért, hogy megtoroljuk azt, hogy egykor fájdalmat okoztak nekünk mások, vagy mi magunknak akkor és ott - hanem, hogy feloldjuk a kínzó, rejtett sebeket, és megbocsássunk értük... az embereknek, önmagunknak.
Megbocsátás nélkül nincs odaadó szeretett.
"Választhatsz,hogyan éled az életedet:
Élhetsz úgy,hogy nem hiszel a csodákban,de élhetsz úgy is,mintha minden egyes pillanat maga volna a csoda..."
Az ember rossz. Végül mindent kibír. Mindent. Az ember kemény és kegyetlen, és mindenki kicserélhető a számára. Mindenki. Ezt kell megtanulnia.
Rainer Werner Fassbinder
Az ember akármi után kutat is, valójában mindenütt szeretetet keres.
Sigourney Weaver
Ne hallgass arra, hogy mások szerint milyennek kéne lenned. Mindig a belső hangra figyelj, arra, hogy te milyen szeretnél lenni.
Osho
"Ha elhatároztad, hogy valakinek feladatot adsz, és meggyőződtél róla, hogy méltó módon képes azt ellátni, hagyd, hogy önállóan tegye a dolgát. Bizalom nélkül képtelenség megosztani a felelősséget."
Tad Williams
"Ha két ember szereti egymást, az mindennél fontosabb, az csoda és a legtermészetesebb dolog ezen a világon. Ezt éreztem ma, amikor egyszer csak virágzó bokorrá változott az éjszaka, és eperillatú volt a szél, és rájöttem, hogy szerelem nélkül legföljebb szabadságos halottak lehetünk csupán, néhány adat, meg egy véletlen név, és semmi több, akár meghalhatunk."
Erich Maria Remarque
"A csókok közt csak az elsőnek és az utolsónak van értéke. A többi hézagpótló."
Móra Ferenc
Csak aki magában bízik, bízhat másokban is. S a másokban való hit alapja a rendíthetetlen önbizalom. A két hit: egy. Ha bármelyik hitet elveszti az ember, olyan lesz, mint a félszárnyú madár. Nem tud repülni.
/Müller Péter/
Minden őszinte ember sebezhető, mert a feltételezett őszinteségért egész önmagát adja.
/Szilvási Lajos/
Néma barátok voltak, s mint valami balsorstól, úgy óvakodtak tőle, hogy bizalmasabb kapcsolatra lépjenek. (...) Lehetett volna megmagyarázni ezt az érzést, mely egyszerre tette baráttá és ellenséggé, s éppúgy vértezte egymás irányában közönnyel, mint amennyire egymáshoz kapcsolta ösztönük szerint egyesítve, valójában pedig elkülönítve kettejüket. Ki tudja, talán meg akarták őrizni illúzióikat.
/Honoré de Balzac/
Miért éppen azt szeretjük, akit szeretünk, miért pont onnan kapjuk a pofonokat, ahonnan nem vártuk?
Jókai Anna
Boldog soha nem lesz, mert én hiányozni fogok neki. Ez lesz a büntetése, amíg él. Én tudom, hogy az a legrosszabb érzés, ha valaki hiányzik.
Szilvási Lajos
Néhány régi seb sohasem gyógyul meg igazán és a legszelídebb szóra is újra vérezni kezd.
George R. R. Martin
Vannak dolgok, amelyeket megláthat a szem, megérezhet a szív, felfoghat az értelem, de emberi szóval ki nem fejezhetők.
Ioan Slavici
Rohadjak meg, ha gyáva módra meglapulva fogom eltölteni a hátralévő napjaimat, nehogy magamra haragítsak valakit. Az én dolgom az, hogy hogyan élek. És hogy hogyan halok meg.
Jeaniene Frost
Megértettem, hogy mindannyiunk élete győzelmekből és vereségekből áll - kivéve persze a gyávákat, (...) ezek ugyanis soha nem győznek és nem is veszítenek.
Paulo Coelho
Nem kell mindent kimondani.
Nem kell mindent megkérdezni.
Nem kell mindenre válaszolni.
Tatiosz
Ha majd felnövök
azon leszek, hogy senki
ne vegye észre.
Nagy Bandó András
Imádtuk egymást, ő robajosan, én tűnően, de mindketten forróbban az illendőnél.
Ignotus Pál
Bármilyen megmérettetés megoldása mindig azzal kezdőik, hogy elfogadom azt az állapotot, amiben vagyok.
Csernus Imre
Amit megértesz, azon nem kell sajnálkozni, azt meg tudod változtatni. Csak azt kell sajnálni, ami érthetetlen.
Rainer Werner Fassbinder