Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"A halogatás időlopás."
(Dickens)
:-))
Emberek milliói döntenek úgy, hogy nem lesznek érzékenyek. Vastag bőrt növesztenek maguk köré, hogy senki ne okozhasson nekik fájdalmat. De ennek nagy ára van. Senki sem okozhat nekik fájdalmat, de boldoggá sem teheti őket senki.
Osho
Ha nem engeded, hogy valaki szeressen, egyszer nagyon magányos leszel.
Danielle Steel
Ha képes vagy úgy működni, mintha nem lennének gondjaid, akkor rá fogsz döbbenni, hogy nincsenek gondjaid! Minden gond csupán látszat hiszel bennük, ezért vannak ott. Ez önhipnózis: azt ismételgeted magadnak, hogy ilyen meg olyan vagy, hogy alkalmatlan vagy, ismételgeted, mantrává válik lesüllyed a szívedbe, és valósággá válik. Nagyon könnyen eldobhatod gondjaid, ha megérted, hogy te vagy az, aki ragaszkodik a gondhoz, nem az ragaszkodik hozzád. Nagyon rátermett akarsz lenni de miért? Miért nem tudsz elégedett lenni minden alkalmatlanságoddal és korlátoddal együtt? Amint elfogadod ezeket, látni fogod, hogy kezdesz sokkal könnyebben áramlani.
--Osho--
Szepes Mária
IGAZNAK ÉRZEM
Jó nekem. Ámulok. Hálás vagyok.
A kínálatból magamnak nem markolok.
Gyönyörködöm csillámló fényükben.
Lélekben messze járok.
"Tartozz hozzám! Tartozz hozzám igazán, és én attól boldog leszek, téged is boldoggá teszlek."
Szilvási Lajos
"Senki sem tudja, mennyi időt tölthet azzal az emberrel, aki a legfontosabb a számára. Élvezd ki!"
A varázslótanonc c. film
Jószay Magdolna
Mozaik
Simogató szél
vigye hozzád az érzést,
hiányzol nekem...
"A szerelem nem egy, hanem az egyetlen lehetőség, hogy boldogok legyünk."
Francoise Sagan
Sose higgy olyan embernek, aki azt mondja: "bízz bennem!"
Tonya Hurley
Amikor a múlt végre elszakad tőled, engedd, hadd menjen. Aztán mássz le a toronyból, és kezdd el élni az életed hátralevő részét. Méghozzá boldogan.
Elizabeth M. Gilbert
A férfi szenvedélye olyan, mint a magas, száraz fűben fellángoló tűz: vad, heves, de hamar kiég. A nő viszont olyan, mint a varázsló üstje, aminek hosszú ideig kell főnie a tűzön ahhoz, hogy kijöjjön a varázsereje. Mindenben gyorsnak kell lenni, csak egyben nem, a szerelemben!
Wilbur Smith
Elengedni valakit, akivel véget ért a szerelem, nem azt jelenti, hogy megszűnik a szeretet. Amíg szereted őt, addig fájni fog a hiánya. Ha pedig úgy váltok el, hogy még szerelemmel szereted, de ő tovább akar menni, akkor engedd el. Menjen a maga útján. És bízz benne, hogy egyszer még visszatalál hozzád.
Ian Joseph Somerhalder
"Az emberi lét titka nem abban rejlik, hogy éljünk, hanem abban, hogy miért éljünk. Az ember, ha nincs szilárd elképzelése arról, hogy miért éljen, nem hajlandó élni, és inkább elpusztítja magát, semhogy e földön maradjon, még ha csupa kenyérrel rakják is körül."
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij
"A becsületes élet legbiztosabb útja az, hogy azok legyünk, aminek látszunk."
Szókratész
"Aki tudja, hogy mit várhat az élettől, az nagyképűnek tűnik a gyávák előtt."
Berkesi András