Kávézz velem! (beszélgetés)
Sziasztok!
Nagyon szívesen kávézom.
Legyen kellemes napotok!
Marika
Mi történt Veletek ???
Leszoktatok a kávéról ?
Szia !
Látom jöttél , Valami baj volt a gépeddel ?
Mesélj , hogy vagytok , lányka meggyógyult ?
Látlak ám :)))
Mizu ? Hogy telt a szilveszter ?
Nálunk már nagyüzemmel mennek a hétköznapok ! éééés minnnyááá hétvége !
Sziasztok!Buék csajok!
BNa látod julcsi,hogy itt vagyok? :))))
Szia Ibi !
Mi a baj, hogy nem jössz ? ?
A pici lány hogy van ?
Szia !
Mi az ? - nem lehet pótólni ?
A sütés nélküliben mi az ? A keksz-szakámit csináltad ,van aminek a tésztája ugyanaz :)))
Szep napot finom kavet.
OLvastam Julcsikam a naplod , osssze szaladt a nyal a szamba, de mindegyibe van olyan hozza valo amit nem lehet kapni, sot olyan is amirol azt sem tudom mi az
Képek a naplómban :))) - Diétás naplóm -
KEKSZROLÁD
Hozzávalók:
1 nagycsomag Albertkeksz
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 ek. Kakaópor (nem cukrozott)
2 cs. vaníliás főzőpuding
2 cs. vaníliás cukor
3 dl tej
1 cs. Kókuszreszelék
Elkészítés:
A két csomag pudingport, vaníliáscukrot és a tejet sűrű sima krémmé főzzük és hagyjuk langyosra hűlni.
A vajat, a porcukrot és a kakaóport összekeverjük, és a pudinghoz adjuk. A két masszát jól eldolgozzuk, hogy viszonylag sima krémet kapjunk.
Ezután elkezdjük rétegesen bekenni a kekszeket. Vigyázva nyomjuk össze, nehogy szétcsússzon.
Egy hosszú roládot kapunk, melyet kívülről is bekenünk krémmel, majd kókuszreszelékben. Ezután alufóliába tekerjük és egy napig a hűtőbe, tesszük.
Tálalás:
Kicsomagolás után ferdén szeleteljük, mert csak így hagyjuk meg a csíkos rolád jelleget.
Köszi Julcsi,ezt én Karira meg fogom csinálni!Ugyanis sütni nem tudok :))
Imádom a karamellás cuccokat :)
Találtam Neked Ibi !
KARAMELLÁS SPORT SZELET
Hozzávalók:
1 csomag szögletes háztartási keksz
Áztatáshoz:
1,5 dl tej
2 evőkanál cukor
Fél dl rum (gyerekek esetén 1 evőkanál rumaroma)
(Kávés ízesítés esetén: 1,5 dl tej, fél dl kávé, 2 evőkanál cukor)
Krém:
3 csomag főzős karamellás pudingpor
1 liter tej
0,5 l Hulala tejszín
4 nagy „Sport szelet” csokoládé.
Elkészítés:
A kocka alakú háztartási kekszet édesített tej és kávé, vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, (ne ázzon szét!), majd egy közepes méretű tepsit kirakunk vele, úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen (az utasítás szerint járunk el), és még forrón a kekszre öntjük.
A fél liter tejszint habbá verjük és a 3/4-ed részét a karamell puding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
A maradék tejszínbe beletesszük a sportszeleteket felolvasztva.
(A csokit mikróban lehet felolvasztani, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik). Ez kerül a tetejére. Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható. Nagyon finom!
A babapiskóta - száraz piskóta a fogatlan babáknak ,de sütikbe is fincsi -A tiramisu :
Egy jénai aljára lerakod a készen kapható piskótát de keksz is jó és meglocsolod egy erősre főzött feketekávéval és abba tehettsz mandula aromát , vagy amarettó likört.
A krém :
Ha van mascarpóne krémed -ha nincs , bármilyen sajtkrém , vajkrém megfelel - cukor , tojássárgája 5.db _ habosra keverve .Rétegezed :piskóta -krém - piskóta - krém -a tetejére rászitált kakaó :)
Próbáld ki az Ata szeletet - nagyon kiadós és finom :)))
A golyók elkészítése egyszerűbb ,mint a szalámié és a lánykád is segíthet golyózni :)))
Az enyémek a mai napig imádják gyűrni is , enni is :)