Kávézz velem! (beszélgetés)
A pácolt hús az : befűszerezett olajban vagy ecetben eltett husi. Este beteszem a hűtőbe egy fedeles jénaiban , jól átjárják a fűszerek és reggel kisütöm ,vagy délután az udvaron meg grillezzük.Nagyon fincsi , omlós :)
Van aki a vad húst több napig is pácolja , a lényeg , a husit lepje el a páclé .
Hianyzik belollem az a noi finomsag, bar ha emelni kell nem vagyok ferfias sem
A pacat hus = a potyolt hussal ha jol tudom. Hat mert soha nem sikerul elleg vekonyra, igy nem sul at
Hat en nem szokttam hust pacalni , nem sikerult soha
A bazsalikomot pizzára és minden paradicsomos salátára teszem , ha van sajt azzal :) - nagyon szeretem ,még magában is.Ha locsolok és megérzem az illatát , már tépem is le és hamm.....
Apróra vágd fel , minta petrezselymet és tedd a husira , mikor sütöd , de ha sütés előtt pácolod oda is jó.
Imádom a tárkonyt , levesbe -krumpli ...- husira ....:)
Tarkony es bazsalikomot en is hasznalok , Tarkon ecetes vizbe tartosittom a bazsalikomot veszem, mert nem szereti a foldunk, kapttam most rozmarin gyokeret, csak hat nem igazan tudom hogy hasznaljam ezzeket a leveleket, eddig orolve a boltbol vettem(kivancsi vagyok ha megmarad a cserepbe)
az finom :)) én nagyon szeretem !
Van a kertben tárkony , rozmaring ,zsálya , levendula , kakukkfű , citromfű , menta ,bazsalikom......
A fűszeres olajat télen használom , amikor nincs friss fűszer .Meg jól mutat az üvegben , karácsonyra a barátoknak is készítek mert Nekik nincs a panelben :)))
Julcsikám..nekünk a kórház főz:)Rakott kel lesz:)
Te Julcsi mig nem volt nettem azzon torttem a fejjem , hogy mia plane abban ,hogy fuszeres olajat keszitesz? Mire hasznalod? Milyen fuszert teszel belle? es miert nem a kajaba teszed a fuszert mikkor keszited?
Nekkem maradt a tegnaprol csorba. Csinalok fasertot , en rizset akarttam hozza de ezzek puliszkat akarnak. Na ez is milyen : puliszka fasertal? Kellene vallami jo szosz hoza.
Én is túlvagyok a kettőn , de már nem iszom többet .Egyet fél 5.-kor a fiúval , mert azzal keltem - viszem az ágyba :) - másikat délelőtt , de most megittam mert , husivágás közben majd ráestem a pultra :)
Székelykápit csinálok , már csorog a nyálam a jóóóóó illattól , Ti mit főztök ? Kellene valami könnyű leveske , de semmi ötletem.
Ja az mas. A tenap en sem ittam. Mire felebredttem ,hogy megkenne inni fel 5. En olyankor mar nem iszok kavet , mert nem alszok ejjel
Napközben sosem iszom kávét, Ibikém:)
Es mar 2 kave. Esitg mennyi lesz Zsu?Bar igaz szamit az is mekora a kaves csesze
Negyed hatkor:) Ma előbb kell bemennem, mert reggel 7-kor kezdődik egy rendelés, és ott kell lennem:)
Ilyen koran 2? Mikkor kelttel te?
Sziasztok:)
Már kettőn túl vagyok:) Lassan indulok dolgozni:)
Jo reggelt. En meg nem. Allig birttam felkolteni a tuzet. Valljon egeszsegedre.
En majd kesobb kerek. Mindjart megyunk oviba, azuttan reggelizek, uttana johet a kave. Soha nem kavezok ehgyomorral
Motyok , főzök , vasalok ............
Reggelt!Küldhetsz,bár lenyeltem már egy 3in1 ben kv-t!Nem jó a kávéfőzöm,ezért azt iszok mostanában!Hatása 0!Készülök át anyámhoz,tortát sütni! :)) Mi a mai programod?
Tegnap biztosítót jártunk , kötelező miatt.....
..... most kávézom , aki kér , küldőm :))))
További ajánlott fórumok: