Kárpátia zenekar! Ki szereti? (beszélgetés)
Köszönjük szépen
és teljesen igazad van
hahó emberek
ez a fórum ki.... jó
szeressük a Kárpátiát
és van itt egy két ismerős
Nekem nem tetszett a koncertjükön, hogy nyiltan Budaházit és társait éltették, sőt mi több a velük való közösség vállalására szólították fel a hallgatóságot.
Ettől függetlenül teljes mértékben azonosulni tudok a zenéjükkel, mert így gondolom, és mint írtam milyen okokból, sajnos...:(
Hát ha törölnék ezt a témát, éppen az az egyik baj. Hogy nem lehet beszélni sem...Én meg azért szeretem jobban a Kárpátiát, mert abban több erőt érzek, én inkább pörgősebb, mondhatni radikálisabb alkat vagyok, hozzám ez szól inkább. De azért hallgatok Ismerős Arcokat meg Kormoránt is, nekik is vannak gyönyörű dalaik.
Csőcselék? Nem tudom. Mindenütt vannak hülyék, szerintem nem használnak ők senkit. Végül is nincs ráírva senkire az ajtóban, hogy most én végig fogom inni az estét és kötözködni fogok, szóval persze, be tudnak jönni, de szerintem a Mikiék (a biztonságiak) nagyon profi csapat és vigyáznak a rendre.
Hallottam már a Dalriádát is, és tulajdonképpen mindegy is, hogy ezek közül melyiket részesíted előnyben, az a lényeg, hogy aki egyszer ezzel "megfertőződik", az nem Padödöt meg Győzikét fog hallgatni, mert nem bírja elviselni. És talán egyébként is fontosnak tartja a magyar kultúra, a magyar hagyományok életben tartását, ápolását, és nem szégyelli énekelni a Himnuszt...
.....és a zenéjük, azért nem kicsit igényesebb.....
Valahogy ugyanazt egész másképp kevésbé "lázítva" mondják el az Ismerős Arcok, professzionális zenei alapokra vetítve.
Viszont vannak olyan állapotok amikor egyik, van amikor a másik zenéje kell a lelkemnek! :)
Amikor zúzósabbra vágyom akkor Kárpátia, ha lágyságra akkor Arcok!
És a szegedi Rádió88 játszik Arcokat, legalábbis én a kívánság műsorba szoktam kérni :P Hadd ismerjék meg az emberek.... meg annyira gyönyörűűűűűűűűűek a dalaik......:)
Tettszik a zenéjük! Nagyobb nyilvánosságot kellene
biztositani az ilyen zenekaroknak.
ismerem a Dalriadát,az is jó. ;)
Nálunk is autóba felváltva a lentebb említett zenekarok szólnak mindig. :D
Jártatok már a Csillagösvényen? (Pilisszántón)
Nagyon jó kis hely,szerintem.
Én is szerettem régebben a Kárpátiát, főleg kocsmázós estéken közös énekelgetéskor nagyon hangulatos volt:D Számomra nem túl igényes zeneileg, de arra amit ki akar fejezni jó, náluk nem is a technikára és zenei tudásra, inkább a szövegen van a hangsúly.
Viszont a Dalriadát ismeri valaki itt? Nagyon igényes magyar zenekar, magyar legendákról énekelnek, Arany János verseket zenésítettek meg, szerintem zseniális, egyik kedvenc együttesem.Aki szereti a súlyosabb zenét és a magyar folk elemeket annak tetszene:)
Mint zene, nem rossz, sőt. De ettől a "nemzetirock" nevezetű "stílusirányzattól" vagyok rosszul. Nem ettől lesz valaki igazi magyar, meg hogy veri a mellét.
De ne menjünk bele ebbe, meg a politikába, különben rövid úton törölve lesz a téma. Szerintem maradjunk szigorúan a zenekarnál. :-)))
Csókolom, ilyen pedegogusok kellenek a magyar gyerekeknek, és akkor nem hazudnák el a történelmünket, az adatlapomon van egy Kárpátia szám ha van kedve halgassa meg.
Üdv Miky papa.