KaranténMenza mindennapra (beszélgetős fórum)
Holnap nem főzök.
Maradt húsleves és töltött csirkecomb is.
Ennyire én nem főzök különlegességeket. Még egy szojaszoszos-gyömb3res pác oké,de itt meg is áll a tudomány.😊😊
Ma végül eszembe jutott, hogy van fagyasztva egy nagy adag töltött káposzta párom anyukájától. Szóval készítettem egy nagy lábos húslevest és mellé ezt olvasztottam ki.
1000-szer lattam egy pár rész Hannibalt, és csak most ütötte meg a fülem a selyem csirke leves, ami goji bogyoval készül :O
Az elhangzott összetevők alapján kerestem receptet, ki kel próbálnom.
Tovább kattintva pedig egy kínai fűszeres levest olvastam, aminek a leírásban az szerepelt, hogy a készítésénél a szaga nem biztos, hogy tetszeni fog, de légy bátor :D remélem, minden kínai korot meg tudok venni, és tényleg nem lesz rossz.
Selyem csirkét amúgy sem láttam sokat itt a közelben, most még tuti nem kapok. Jó lesz az mezei csirkebol
Nos, ma nemtom mikor lesz ebéd.. még a kávézásnál tartok 😁😁 10 után ébredtünk fel mindannyian.
Paprikás krumplit dobnék össze, csak emebrem annyira nem csípi. Még meggondolom,mert én meg imádom.
Na igen, ízlések és pofonok.☺️☺️
Fiam is így van, csináltam neki egyszer paradicsomlevest, aztán nem ízlett neki, mert cukros.😳😳
Mondjuk én a főzeléket úgy szeretem,ha megáll benne a kanál. És a levest is úgy hogy legyen benne "anyag".
Pl a lecsó egy olyan, amit mindenki másképp készít. Nem rossz a más sem, csak nekem mondjuk nem ízlik.☺️
Nálunk ma bableves, székelykáposzta, fasírt, tejberízs van.
Annyit csináltam hogy holnapra marad leves és káposzta.
Paprikás krumplit főztem.
Voltunk reggel piacon. Vettem két db kötözött sonkát és az egyiket meg is főztem. Még is csak eszünk sonkát húsvét előtt is;)
Holnap töltött csirkecombot és húslevest főzök.
Az én anyukám jól főzött. Szakács volt.
Mindent úgy készített, ahogy a többség szerette, ha jól gondolom. Meg persze, az is benne volt gondolom a cukor nélküli ételek esetében, hogy nem akarta, hogy sok cukrot együnk.
Pl. az én gyerekem sokáig nem ette meg a paradicsomos húsgombócot. Egyszer az unokanővérem ilyet csinált és a gyerekem kétpofára ette. Kiderült, hogy az unokanővérem cukor nélkül készíti, ezért ízlett a gyerekemnek. Azóta nem főzök én se bele cukrot, akinek kell bele az tesz bele.
Kinél mi volt a mai menü?
Holnapi? (már amennyiben tudjátok)
Mi nemrég ebédelünk, csirkemell, rizs és meggyszósz. Fincsi lett.😊
Én anyácskám is szörnyen főz. Szerintük én gyerekként válogatós voltam, pedig csak a zanyu főztje nem ízlett. A menzán mindent megettem..duplán is😂
Na szóval mikor megtanultam főzni, akkor jöttem rá a dolgokra. 20 évig pl nem ettem egy jó pörköltet, ma már imádom. Szintén évtizedekig azt hittem a lecsó csak erős lehet. Mikor megfőztem az elsőt kiderült, hogy imádom. Főzelékek dettó... anyámé olyan "valamit visz a víz" ....grrr..
Nem veszik komolyan. Most olvastam egy esetet. Nem volt lázas, egyébként minden más stimmelt nála - szarnak rá.
Egyszerű embereknek nem jár efféle úrimuri.
Én nem szoktam pékárut enni, csak ritkán. Mikor itt kezdtem dolgozni, rettenetesen kiuteses lettem.
És közben megjött egy allergia teszt.
Mióta nem eszem, elmúlt.
Csak szar, hogy a kajak 90%-aban van élesztő, és mióta adott pozícióban vagyok, én nem csinalhatok saját kaját, mert nem tudhatom fel a standardet.
Szóval én minden nap kidodom a kenyeret vagy baguette-et.
Vagy az vagy nem.
Soha nem fogjuk megtudni. Jó esély volt rá.
Én betartottam a protokollt, de nem voltam menteni való állapotban, így nem teszteltek.
Nem, nem változtam.
Anyukám sósan csinálta, úgy nem ízlett.
Én cukrosan csinálom, úgy megeszem.
A túrós tésztát sem ettem meg 40 évig, mert azt is sósan csinálta az anyukám, de úgy nem szerettem. egyszer egy kolléganőm azt mondta tegyek rá cukrot, mert úgy finom. És igaza volt.
Én élesztőt nem ehetek. A műanyag keveseknek az a jó, hogy nem csinálják eleszovel, hanem nátrium-glutamattal, és társaikkal.
Én kiütéses leszek az "egészséges" levesektol, és vörös a szulfitoktol :P
És valami mástól fulladok.
De a túl sok szulfittol is. Egy marék szaritott gyümölcs után okadasig köhögök, vagy esetleg végül légszomj miatt osszeesek.
De a hülye keveseknek, csak annyi, hogy a melyik tésztát szeretem.
Ha megbokom a zacskós, tudom mi van benne. Csak most nem illik "tapperolni". Nyaffnyaff. First world problem
Baromi jól guritja a szavakat, na
:ddddddd
Sosem szerettem a zöldbab főzeléket. Néhány éve eszem meg.
És nem rég tudtam meg, hogy miért nem szerettem. A tesómnak főztem és úgy készítettem el, ahogy én szeretem, azaz cukrot is tettem bele.
Azt mondta a tesóm, hogy nem volt rossz, de a cukor nem kellett volna bele...