Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi linzer lekvárral töltve recept

Karácsonyi linzer lekvárral töltve recept

Elkészítési idő 60 perc

A Karácsonyi linzer lekvárral töltve hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
12 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
2 db tojássárgája
kevés rum v. rumaroma
1 citrom héja és pár csepp leve
1/2 cs. sütőpor
1-2 ek. tejföl
1 kis üveg élénkpiros színű lekvár, amiben nincs se mag és gyümölcshúsdarabka (én eperzselét szoktam venni)
tetejére porcukor


A Karácsonyi linzer lekvárral töltve elkészítési módja:
A lisztet összekeverjük a kétféle cukorral, a citromhéjjal, majd elmorzsoljuk a vajjal és végül belegyúrjuk a tojássárgákat, a citromlevet és a rumot. Ha nem állna teljesen össze, akkor egy kevés tejfölt adhatunk hozzá. Gyorsan kell dolgozni vele, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg nagyon a vaj. Amikor szépen összegyúrtuk a tésztát, akkor 1 órára hűtőbe tesszük. A hűtőből kivéve lisztezett deszkán ceruzavastagságúra nyújtjuk. A kiszúró formával annyi lyukas közepű linzert szúrunk ki, amennyi simát. Előmelegített sütőbe, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kb. 170 fokra, és szép világosra sütjük. Vigyázzunk, hogy ne barnuljon a linzer, mert akkor nagyon száraz lesz. Amikor kihűlt, a sima linzerekre egy kiskanál lekvárt teszünk és a lukastetejű párjával összeragasztjuk, aki szereti, megszórhatja a tetejét porcukorral.


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi linzer lekvárral töltve elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook