Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Háromszoros élvezet (Kata-féle) recept

Háromszoros élvezet (Kata-féle) recept

A Háromszoros élvezet (Kata-féle) hozzávalói:
Tészta : - 8 tojásfehérje
- 28 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 4 dkg darált háztartási keksz
- 4 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só

Krém : - 1 l tej
- 3,5 cs. vaníliás pudingpor
- 2 ek zselatin
- 8 tojássárgája
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg margarin
- 15 dkg olvasztott csoki

Töltelék : - 3 adag kávé
- 3 ek cukor
- rumaroma
- szögletes alakú háztartási keksz

Teteje : - 2dl tejszín
- tortadara vagy reszelt csoki


A Háromszoros élvezet (Kata-féle) elkészítési módja:
A diót,kekszet,lisztet,sütőport összekeverem.A tojásfehérjét a csipet sóval a porcukorral habbá verem és belekeverem óvatosan a diós keveréket.Sütőpapíros tesiben elsimítom és sütöm. A tojássárgáját a pudingporral a zselatinnal és 1,5 dl tejjel elkeverem.A többi tejet felteszem melegedni,és mikor forr belekeverem a tojássárgájás keveréket.Sűrű krémet főzök belőle,közben hozzákeverem a porcukrot is.Ha levettem a tűzről hozzákeverem a margarint.Két részre osztom az egyik felébe belekeverem az olvasztott csokit. A kihűlt tésztára simítom a sárga krémet.A kávét beízesítem cukorral és rumaromával majd beleáztatom a kekszet.A sárga krém tetejét kirakom a beáztatott keksszel.(Nem kell nagyon megáztatni)Rákenem a keksz tetejére a csokis krémet majd a kemény habbá vert tejszínhabot.A legvégén megszórom tortadarával vagy reszelt csokival.Hagyom állni fél napot és szeletelem forró vízbe mártott késsel. Nagy tepsiben szoktam sütni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A háromszoros élvezet (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook