Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mandulás-diós-mogyorós-marcipános-lekváros-mézes bomba recept

Mandulás-diós-mogyorós-marcipános-lekváros-mézes bomba recept

Elkészítési idő 60 perc

A Mandulás-diós-mogyorós-marcipános-lekváros-mézes bomba hozzávalói:
A tésztához:

220 g liszt
fél csomag sütőpor
75 g cukor
1 csipet só
150 g vaj
1 tojás
1 vaníliás cukor
3-4 evőkanál narancsos-almás v. barack lekvár
1 cs. marcipánmassza

A mogyorós-mandulás-diós masszához:

4 ek. víz
100 g cukor
100 g vaj
1 csipet só
150 g apróra vagdalt törökmogyoró
150 g apróra vagdalt mandula
100 g apróra vagdalt dió
2 ek. méz
2 tk fahéj


A Mandulás-diós-mogyorós-marcipános-lekváros-mézes bomba elkészítési módja:
1.A tésztának valót - lekvár és a marcipán kivételével - sima tésztává dolgozom össza, majd egy kb 30x40cm-es, magasabb falú sütőpapírral kibélelt, vagy vajazott-lisztezett tepsibe simítom, és 30 percre hűtőbe teszem.

2.Közben a masszához való anyagokat a mogyoró, mandula, dió kivételével lassú tűzön felmelegítem, összekeverem. Mikor összeáll a massza, hozzákeverem az apróra vágott (én géppel zúztam apróra-de nem darált finomságúra!) mogyoró-mandula-dió keverékét.
Összekeverem, majd félreteszem hogy kicsit hüljön.

3.Ekkor előveszem a tepsit a tésztával, bekenem vékonyan a lekvárral, egyenletesen megszórom a fahéjjal.
Marcipánt porcukorral megszórt sima felületen kinyújtom akkorára mint a tészta, és ráfektetem a lekváros rétegre.
A marcipánra rásimítom egyenlesen elosztva a masszát.

4.180°C fokra melegített sütőben kb 15.20 percig sütöttem. Nem szabad sokáig, mert kiszáradhat.


Nem egy olcsó süti és nem is épp fogyókúrás :) de nagyon különleges-az elkészítése pedig pofonegyszerű.
Engem picit a baklavára emlékeztet :)

A tésztában a vaj esetleg helyettesíthető margarinnal, de a töltelékben semmiképp! Kell a haromonikus ízvilághoz a vaj finom zamata!

A süteményt kis kockákra vágva kínáljuk-félig kihűlten, még langyosan a leginomabb :) nagyon tartalmas és laktató.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2012. júl. 15. 20:12
A mandulás-diós-mogyorós-marcipános-lekváros-mézes bomba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook