Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi édesség recept

Karácsonyi édesség recept

A Karácsonyi édesség hozzávalói:
1,5 dl víz
25 dkg cukor
1 kocka RAMA
27 dkg tejpor
20 dkg kókuszreszelék
mandula, rumos meggy


A Karácsonyi édesség elkészítési módja:
a vizet felforralom, belekeverem a cukrot, sziruppá főzöm. Míg meleg elkeverem benne a RAMA-t, a tejport és a kókuszreszeléket. Egy éjszakára a hűtőbe teszem. Másnap golyókká formálom, a közepükbe 1 mandulát v rumos meggyet teszek és kókuszreszelékbe forgatom.

Célszerű télen csinálni, amikor hűvösebb az idő, mert a vaj miatt "olvadékony". Mi karácsonykor csináljuk és igen nagy sikert aratott eddig a család körében.


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi édesség elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook