Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi gesztenye-hóember recept

Karácsonyi gesztenye-hóember recept

Elkészítési idő 45 perc

A Karácsonyi gesztenye-hóember hozzávalói:
15 dkg margarin
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg darált keksz
15 dkg cukor
1 evőkanál rum
reszelt fehée csoki
reszelt étcsoki
vegyes tortadara


A Karácsonyi gesztenye-hóember elkészítési módja:
A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált kekszet, gesztenyemasszát és a rumot (lehet 15ml rumaroma is). Golyókat formálunk, meghempergetjük fehér csokireszelékben és felépítjük a hóembereket. A kalapja étcsokireszelékes, én cintányérformára lapítottam A szeme és a gombok fekete, a szája piros, az orra narancsszínű tortadarából készül.

Nekem 6 db lett (alja-közepe-feje+kalap)
A csokikat hidegen kell reszelni és hempergetni is mert összetapad. Nagyon mutatós.
Kókuszreszelékkel helyettesítve a vendégek érkezése előtt az utolsó pillanatban kell összeállítani, mert átázik és a gesztenyétől bebarnul (Barna hóember:-)?)


Kategória: Karácsonyi receptek

A receptet beküldte: , 2008. dec. 28. 07:38
A karácsonyi gesztenye-hóember elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook