Karácsony - tök röhej. Meddig eröltetjük még? (beszélgetés)
Miközben a hitelre vettt plazma TV-n nézitek a Való Világot az RTL-en? Ha nem így van mea culpa.
Plazma?? Miket írok , az már elavult manapság a 3D LED Tv a menő . Én is járom a plázákat , de nekem ne adjanak holmi 3D Tv-ket vazze, az a pórnépé, nekem legalább 4-5 D -ket adjanak a pénzemért. Mert ha akarom látom én a 4. dimenziót is, mert én mondom meg a pénzemért, hogy milyen dimenzóban látok, nekem ne akarja már egy mezítlábas eladó elmagyarázni, hogy nem lássuk a 4. dimenziót, hát hogy jön ehhez vazze?,?
Máshol meg Ramadan van (őszi böjt?), vagy Hanuka vagy bármi más. Mi nem zarándokolunk Mekkába, a Gangesz folyóhoz, nem ünnepeljük Mohamed futását...
Egy ünnep az lesz, amivé teszik, vagy amivé sugallják...
Hogy is írta József Attila??
Ehess, ihass, ölelhess, alhass, a mindenséggel mérd magad!! ??????????????
"Hol van mar a kozos mezecskalacssutes, az illatok, a gyergyak, a hagnulat, a meleg meghitt erzes a szivben."
Nálunk! :))))
Olyan kis ameriakai ( USA ) típusú undormány lett az egészből, melynek egy lényege van: KÖLTS! Minél többet lehetőleg. Az utóbbi idők karácsonyainak semmi köze Jézus születéséhez. Maga Jézus lenne a legjobban felháborodva ha látná mi történik ilyenkor.
Ismerős mindenkinek az a kép amikor kiűzi a kufárokat a templomból, azt hiszem Zanchi festette. Hát most mindenkit kizavarna a plázákból, bevásárlóközpontokból ! Lehet lemaradnál az akciós ..... mobilokról ha jönne korbáccsal. Mivé lett ez a világ atyaég... Semmi másról nem szól csak a pénzről. A plázák alatt aluljárókban meg papírba csomagolt emberek próbálják túlélni a telet, odafenn meg sorba állnak a 30%-al leértékelt kínai portékáért... Pfujj , hányinger az egész.
Na ebben van valami...:)
Én már döntöttem, talán azért írtam ki ezt a fórumot, hogy esetleg néhány ember görcsös karácsonyi készülődésében "lazítóként" szerepelhet az, hogy karácsony a TIÉD.
Pont erről beszél itt mindenki kapitány úr :o)). A döntés mindenkinek a saját kezében van.
Te miért nem döntesz úgy, hogy függetleníted magad az elvárásoktól, és úgy éled meg a karácsonyt, ahogy szeretnéd?
:))
Sőt,a lányodnak is megmondhatod ,hogy dönthet úgy ,nem vesz részt a karácsonyi dalok éneklésében,vagy a betlehemezős színdarabban,ha nem szeretné,nem kötelezhetik rá.:))
...de hagy legyen az meg az Ő döntése:))
Sokat segített helyretenni az, amiket írtatok.
Tudjátok, én jellemzően 1-1,5 hónapig hajón vagyok, azután 1-3 hétre otthon vagyok, aztán ismét hajó.
Gyakorlatilag a világ minden részét érintettem már.
A világ 2/3 részén nem is értik a karácsony fogalmát.
Európa, Észak-, és Dél-Amerika az, ahol Christmas-boom van, azaz karácsony-őrület.
Valóban, nem kényszerít semmi így vagy úgy ünnepelni a karácsonyt. A szabadságunk a döntéshez meg van.
Csakhogy evvel nem hinném ,hogy bárkit "pukkasztana",mert a családi ünnepek olyan meghittek ,és szűk körben megélendők,hogy max a családjának lehetnek ellenérzései miatta:)))
Ott lehetnek felé elvárások esetleg,hogy menjen látogatóba,hogy esetleg meghívja a családtagjait,hogy készüljön,hogy ajándékozzon...stb.
De ez az ő ügye,úgy oldja meg ahogy tudja.
A karácsonyi ünnepek miatt nem lehet globálisan rossz érzése az embernek,mert sem a kis országunk,sem a világ nem vár el semmit ,senkitől.
:)))
Nekem a nemzeti ünnepeink nem jelentenek semmit,és nem is ünneplem őket,kokárdást is utoljára a suliban viseltem ,mert kötelező volt.
Valószínűleg semmiféle nemzeti öntudat nem szorult belém.
De nem is lázadozok az ellen akik megteszik,tegyék:))
Ja és még valami....
Valahol olvastam egy idézetet,ami arról szólt,hogy amikor ünnep van,igenis legyen az ünnep,akkor tiszta ruhába öltözzünk,ünnepi ételekkel készüljünk....mert hétköznap sok van egy évben ,amikor is sokszor szürke és fásult a lelkünk,legalább az ünnepeknek adjuk meg a módját ,hogy valamiben mások legyenek ,mint a hétköznapjaink...és azt hiszem a karácsonyi időszak a legszebb ünnepünk egész évben .
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Új év előtti elhatározás avagy Karácsonyig -5kg!
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- A Vörösmarty téri karácsonyi vásár meddig van nyitva este? Régebben 21-ig volt.
- Mettől-meddig lesz karácsonyi falu Szolnokon?
- Karácsony előtt volt akció a T-mobilnál, hogy 300perc ingyen lebeszélhető saját hálózatban. Ez meddig érvényes?