Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kalács és briós recept

Kalács és briós recept

Elkészítési idő 105 perc

A Kalács és briós hozzávalói:
0,5 kg liszt
5 dkg vaj
5 dkg porcukor
2 dkg élesztő
0,5 dkg só
2,5 dl tej
2 tojássárgája
a lekenéshez 1 egész tojás


A Kalács és briós elkészítési módja:
A tej feléből, 1 dkg porcukorból, az élesztőből és annyi lisztből, hogy tejföl sűrűségű legyen, kovászt készítünk. A tej másik felében elkeverjük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a sót, a porcukrot. A vajat megolvasztjuk. Majd ezt a hármat összekeverjük. Jól kidolgozzuk a tésztát és 30 percig langyos helyen pihentetjük, majd kiformázzuk, befonjuk és sütőlemezre rakjuk. Lekenjük tojással és 40 percig újra kelesztjük. Ezután ismét lekenjük tojással és előmelegített sütőben 210 fokon készre sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kalács és briós elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook