Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Csokis kalács recept

Elkészítési idő 90 perc

A Csokis kalács hozzávalói:
Tészta:
1kg liszt
5db tojássárgája
10dkg porcukor
5dl tej
4evőkanál étolaj
5dkg élesztő
1evőkanál kristálycukor
1csomag sütőpor
csipet só

Töltelék:25dkg margarin/rama/
20dkg porcukor
4evőkanál kakaópor
Lekenéshez:
1db tojás
5dkg olvasztott margarin


A Csokis kalács elkészítési módja:
A tej felét meglangyositjuk,beleteszünk 1 evőkanál kristálycukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.Amikor megkelt,összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral,a tojások sárgájával,a porcukorral,az étolajjal,a tej többi részével,és a sóval.Jól kidagasztjuk,és fél órát kelesztjük.Elkészitjük a tölteléket.A margarint,a porcukrot és a kakaóport habosra keverjük.Ha megkelt a tészta,hat részre osztjuk és mindegyiket egymás után tepsi nagyságúra nyújtjuk.lekenjük csokis töltelékkel és feltekerjük.Hat feltekert csokis rudat kapunk,amelyeket kettesével összefonunk.A tepsit kivajazzuk és a három kalácsot beletesszük.Lekenjük felvert tojással és még keleszjük fél órát.Bekapcsoljuk a sütőt és 200 fokra felmelegitjük.Ha megkelt a tészta 30 percig sütjük.Még melegen lekenjük olvasztott vajjal.

Kenyérsütő gépben is el lehet késziteni a tésztát.Először a folyékony,majd a szilárd hozzávalókat kell beletenni.Dagasztó és kelesztő programra kell beállitani és ha kész lehet késziteni a kalácsot.Remélem ízleni fog annak aki elkészíti.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2010. márc. 24. 11:22
A csokis kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook