Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Kakaós kalács - cukor nélkül recept

Kakaós kalács - cukor nélkül recept

A Kakaós kalács - cukor nélkül hozzávalói:
hozzávalók 4 főre

90 dkg liszt
1 kk só
3 dl napraforgó olaj
6 dl tej
édesítőszer (pl.: 40-60 darab canderel)
1 cs élesztő (50 g-os)
kakaópor
mazsola
tojás a kenéshez


A Kakaós kalács - cukor nélkül elkészítési módja:
elkészítés 4 dl meleg tejben feloldjuk az édesítőszert. Olyan tömény édesnek kell lennie, ami így szinte ihatatlan, de a tésztában majd eloszlik, és akkor pont jó lesz. 2 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a cukros tejjel, élesztővel kavargatjuk, majd fokozatosan hozzáadjuk az olajat. Ha alaposan elkevertük, akkor indulhat a kézzel dagasztás. Kétfelé vesszük a tésztát, és egyiket kakaóporral és mazsolával átgyúrjuk. Ismét megfelezzük, (2 sima, 2 kakós), és kinyújtjuk kb A4-es méretűre. Egymásra helyezünk egy simát, egy kakaósat, és felhengereljük. Két rúd kalácsunk lesz, amit most letakarva, meleg helyre félre teszünk keleszteni. (30 perc) Majd a tetejét megkenjük tojással, oldalt megszúrkáljuk, hogy sütéskor a gőz távozhasson, és sütőben (nem előmelegített) megsütjük


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A kakaós kalács - cukor nélkül elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook