Indiánertészta recept

Az Indiánertészta hozzávalói:
Hozzávalók:
5 tojás, 5 dkg glukonon, 11 dkg liszt.


Az Indiánertészta elkészítési módja:
Elkészítés: A tojások sárgáját három centiliter vízzel és négy deka liszttel simára keverjük. A fehérjéhez a glukonont fokozatosan hozzáadva kemény habbá verjük, és óvatosan, nehogy összetörjön, a sárgájához keverjük. Végül a maradék lisztet óvatosan, fakanállal keverve, beleszórjuk. Papírral bélelt tepsire kanállal 24 egyforma halmot rakunk. Közepesen meleg (170-180 °C) sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütés közben a sütőajtót kissé kitámasztjuk, hogy a keletkező felesleges gőz eltávozhasson.

22 dkg
24 darab = 12 pár
Energiatartalma: 4076,3 kJ/ 974,5 kcal
Szénhidrát: 126,34 g
ebből glukonon: 47,4 g


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


Az indiánertészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook