Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kajszibarackdzsem recept

Kajszibarackdzsem recept

A Kajszibarackdzsem hozzávalói:
1 kg gyümölcs mag nélkül 70 dkg cukor


A Kajszibarackdzsem elkészítési módja:
A szép kemény, de érett barackokat meghámozzuk (forró vízbe dobjuk pár percre és a héja szinte magától lehámlik), felibe vágjuk, majd a magját eltávolítjuk. A cukorral a porcelán vagy zománcos nagy edénybe rétegesen lerakjuk, letakarjuk. Hűvös helyen 12 órát állni hagyjuk. Másnap gyorsan felforraljuk és a forrástól számított 20 percig, főzzük. Forrón üvegbe szedjük és szárazgőzben (pléd és konyharuha) tartjuk kiülésig.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kajszibarackdzsem elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook