Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Juhtúrós padlizsán galuskával recept

Juhtúrós padlizsán galuskával recept

A Juhtúrós padlizsán galuskával hozzávalói:
2 db kisebb padlizsán
15 dkg juhtúró
10 dkg füstölt szalonna
1 db tojás
Finomliszt
Fűszerkeverék

3 dl tejföl


A Juhtúrós padlizsán galuskával elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra vágva zsemleszínűre sütjük, leszűrjük. A tojásból, 3 dl vízből és kb. 40 dkg finomlisztből galuskatésztát készítünk, - forró, sós vízben kifőzünk, leszűrünk és átmelegítünk 2 evőkanálnyi szalonnazsírban, majd tűzálló tálban szétterítjük. A padlizsánt meghámozzuk, szeletekre vágva fűszerkeverékes vízben puhára főzzük, szűrjük és egyenletesen a galuskára fektetjük. Rászórjuk a juhtúrót, meglocsoljuk tejföllel, s 20 perc alatt forró sütőben összeérleljük. A kisült szalonnapörccel megszórva találaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A juhtúrós padlizsán galuskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook