Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Májas kelbimbó tepsiben recept

Májas kelbimbó tepsiben recept

A Májas kelbimbó tepsiben hozzávalói:
2 zacskó mirelit kelbimbó
2 kis doboz májkrém
2 db tojás
2 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna
2 evõkanál finomliszt
3 dl tej
1 kis fej vöröshagyma
1 késhegynyi törött fekete bors
ízlés szerint só
csipetnyi tört köménymag
a tepsihez 1 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa.


A Májas kelbimbó tepsiben elkészítési módja:
A füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd zsírját kiolvasztjuk. A pörcöt leszûrjük. A visszamaradt zsíron megfonnyasztjuk a megtisztított vöröshagymát, ezután a lisztet rászórva, habzásig hevítjük. Azonnal felöntjük a forró tejjel, és folytonosan kevergetve sûrûre fõzzük. Sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük. Ezután belekeverjük a tejfölt meg a villával áttört májkrémet. A masszába belekeverjük a felvert tojásokat, végül beleforgatjuk a már felengedett és négybe vágott kelbimbódarabkákat. Az egészet kizsírozott és morzsával beszórt tepsibe simítjuk, és az elõmelegített, forró sütõben szép pirosra megsütjük a tetejét. Ráhintjük a félretett szalonnapörcöt, és kockákra vágva, forrón tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A májas kelbimbó tepsiben elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook