Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával recept

Harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával recept

A Harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával hozzávalói:
Harcsapaprikás
60 dkg afrikai harcsa
1 közepes db vöröshagyma
3 közepes db paradicsom
3 közepes db paprika
10 dkg füstölt szalonna
2 ek fűszerpaprika
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csapott ek finomliszt
1 db halászlékocka
2 dl tejföl
3 dl víz
Juhtúrós-kapros galuska
30 dkg juhtúró
125 dkg tejföl
1 csokor kapor
fehérbors ízlés szerint
3 db tojás
50 dkg finomliszt
2 dl víz


A Harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával elkészítési módja:
Harcsapaprikás Kockázzuk fel a harcsát, adjuk hozzá a fűszerpaprikát, kis borsot és az átnyomott fokhagymát, majd tegyük félre, amíg a többi alapanyaggal dolgozunk. (Ha nagyon elő akarunk készülni, akár előző este is elkészíthetjük, és hűtőben tárolhatjuk így.) Forraljunk vizet a halászlékockának, majd tegyük félre, amíg nem lesz szükség rá. Pirítsuk zsírjára az apró kockára vágott szalonnát, majd tegyük félre azt egy hőálló edényben. A zsíron pirítsuk meg az apróra felvágott hagymát, majd hozzáadhatjuk a szintén apró kockára vágott paprikát és paradicsomot. Ha egészen jó lecsós, adjuk hozzá a harcsát, és várjuk meg, amíg fehér lesz a húsa. Ezután szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a halászlével. (Ha nem elég ízletes, morzsoljunk még bele egy fél vagy egész halászlékockát, esetleg pirosaranyat.) Forraljuk össze, és adjunk hozzá ízlés szerint tejfölt. Juhtúrós-kapros galuska Készítsünk galuskát 3 tojásból és 0, 5 kg lisztből, langyos víz hozzáadásával. Szaggassuk bele sós, kissé étolajos vízbe, főzzük ki, majd szűrjük le. (A galuskát csak enyhén vagy egyáltalán ne sózzuk, mert a juhtúró úgyis sós lesz.) Tegyük egy serpenyő aljára a kipirított szalonnakockákat, a villával áttört túrót és a tejfölt. Lassú tűzön, keverés mellett kezdjük el melegíteni, majd adjuk hozzá a kaprot, és a fehérborsból egy keveset. Ha szép, csomómentes a kapros-túrós szószunk, adjuk hozzá a galuskát, és keverjük el jó alaposan.


Kategória: Halas ételek receptjei


A harcsapaprikás juhtúrós-kapros galuskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook