Jillian Michaels 30 day shred - ki tart velem? (beszélgetés)
A Shredet már befejeztem:-D
Sok sikert hozzá.-D
Sziasztok!
Csinálja valaki a tornát?
Én most járok a level 1 9. napján.
Ezzel én is így vagyok.A hasam a fő támadási célpont.A comb,popsi offenzíva már nagyjából megvan,már "csak" szinten kell tartani. A karok,mell,hát egy viszonylag új terület kb. 4 hónapja indítottam a "támadást" ellenük,de ezeken a területeken hamar látszik a változás,így egy hálás célcsoport.A has egy más tészta,nehezen meghódítható,gyakorlatilag 2.5 éve támadom,de még mindig nem adta meg magát. Az édesség 100%-os elhagyása sokat segített,de még legalább 3-5 centit kéne csökkentenem a kerületén ahhoz,hogy elkezdjek kockákat varázsolni rá.Nem lehetetlen küldetés,de idő és kitartás kell hozzá. Én már innen tuti nem fordulok vissza,végigcsinálom,hogy olyan legyen,mint amilyet elképzeltem.Talán már rövidebb az út,mint amit eddig megtettem.Jó kis játék ez és csak nyerhetek vele!:)
Most elvileg 2 nap pihi jön(ne),de szerintem egy kis edzőterem befigyel majd holnap,van hozzá kedvem,de Jillien pihiágon van hétfőig.
Szép hétvégét!:)
Ha van plusz időm, akkor mindig hasizmozok, az az első Jillian után:-D
A hasama gyengém, utána jön a fenék-comb, valahogy a felsőtestem nem izgat:-S(főleg a kar rész, főleg így hogy Jill dolgoztatja rendesen)
Szerintem,sem azért adják fel,mert nehéz,hanem nem tartanak ki annyi ideig,hogy a napirend részévé váljon. Amikor valami miatt (betegség,utazás),nem tudok egy nap mozogni olyan hiányérzetem van kb. mintha nem zuhanyoztam volna,vagy nem mostam volna fogat,mert teljesen természetessé vált,hogy ez is ott van a mindennapjaimban. Ezt nem lehet megértetni sok emberrel,hogy ehhez kell az idő,mert a többi,a vágy,hogy minél többre legyen valaki képes,vagy,hogy minél szebbé váljon a teste ennek egy természetes velejárója.
Én nem élvezem a fekvőtámaszt,én azt élvezem,hogy egyre tovább bírom tartani magam és egyre szabályosabban végzem el. De egy csomó gyakorlatnál így van. Súlyzózni nagyon szeretek,meg a hasizomgyakorlatokat is nagyon szeretem.
Én sokáig nem tudtam értelmes fekvőtámaszt nyomni, ég a Shred elején is sajátosan festettek, és egyszer csak azt vettem észre, hogy nincs, ezek emberszámban értékelhető fekvőtámszok tőlem...nem zeret, viszont az, hogy élvezem, hogy tudom mgszeretteti._D
Kíváncsi vagyok....a Shred-nél iks az voltam...valahol az volt bennem, azért adják fel sokan, mert nehéz, aztámn rá kellett jönnöm, nem nehéz, csak másoknak túl sok van a kifogás tárukban:-S
Na ez a lassítás megvan a második körben is,meg még a végén a nyújtásnál is bevitt a málnásba első alkalommal,mert már azt hittem befejeztük,mert már csak dumált,aztán még egy kis kihagyással csinált egy-egy nyújtást a két combra is.
A másodikban sok a fekvőtámaszos fincsi,még egy cardio rész is teljesen olyan.Kíváncsi vagyok,minek is az előszele,hogy ennyire meg kell erősíteni a karokat?! Tuti tartogat valamit a csajszi!:)
Amúgy ,nem szeretem a fekvőtámaszos gyakorlatokat,bár tudom,hogy "mellesleg" a lehető legjobbak egy női testnek.
Legközelebb küldj neki életjelet:-D
Lassítottak és robotok, néha olyan érzésem volt mikor rájuk néztem, mintha valami gépezetek lennének.
És ezt Jillien is tetőzi...a Shrednél pont elég, pár másodperces szabadidőt adott két feladat között míg beszélt, de most ez is el van nyújtva nagyon (szerintem)
Viszont örültem, hogy a popsofeszesítő puccsítós rész visszajött:-D
Köszi!:)
Igen,azt én is észrevettem,hogy olyan kimértek,lassítottak a csajszik mozdulatai és nem csak a nyújtásnál,hanem közben is. Talán azt akarják ezzel meggátolni,hogy mi otthon torna közben ne kapjunk be valami sérülést,vagy ne csípődjön be a derekunk?!:)
Hétfőn este volt egy aranyos sztori.Meséltem,hogy nálunk a ház alagsorában van egy kis edzőterem,amihez azoknak akik befizetik az éves tagdíjat van kulcsuk.Volt még kedvem mozogni,hát lementem,magamra zártam az ajtót mert már 8 körül volt,kint meg sötét.Megcsináltam egy fél órás súlyzós,cross tréneres finomságot és még mindig maradt bennem erő,így felpattantam az elliptikus trénerre is.Közben meg olvastam egy könyvet,ami a telefonomra van feltöltve.Szegény párom,meg jött le aggódva,mert sokalta már az időt, azt hitte,hogy rosszul vagyok,vagy valami történt,nyitotta az ajtót,az meg zárva volt,még jobban megijedt.De aztán rám csörgött a telefonon,beengedtem és minden jó,ha a vége jó lett a sztori befejezése.:)
Én a Shred-nél is csak 1-2 dolgot csináltam könnyítetten, ennél meg egyelőre semmit, mindből megy a nehezített.
Én is mozgok még mellé, de tény nem annyit, mint te:-D
Nem semmi vagy:-D Gratula neked is!
És köszi:-D
Ügyes vagy!:) Nekem voltak részek,amelyek nehezen mentek és nagyon megizzadtam.Az a feladat,amikor le kell feküdni hanyatt,fej ,láb megemel és tartani,az alatt remegett az egész testem,míg tartottam.
Most a második részt csinálom,de ma már a nehezített változatot csináltam mindenből.Engem ez is kifáraszt,meg megizzaszt,bár reggel az edzőteremben kezdek 6-kor,aztán 8-tól meg ez a torna,utána extra hasizom,meg egy kis lábemelés a húzódzkodón,talán így összességében megy ki belőlem a szufla. Minden reggel van valahol izomlázam,ezen mindig mosolygok,mert nem nagy,de valamimben mindig van egy kis fájdalom,de már furcsa is lenne talán,ha nem így lenne.:)
Még egyszer gratula,hogy ilyen kis fittnes lady vagy!:)
Meglepődtem.
Valószínű a Shred úgy felkészített, hogy ez most egy lassított felvételnek tűnt, minden ment simán, élveztem, de ennél keményebbre számítottam.
lezs még itt valami élet?
Jaj de jó lenne...
Ma kezdem a Ripped in 30-at:-D
A link nincs meg, de kimásoltam tegnap magamnak:-D
"A másik egy ennél megeröltetőbb és izzasztóbb edzésterv, Jillian Michaels Ripped in 30 című DVD-je. A négy részből álló videósorozat egyszerű "oldschool" gyakorlatokra épül. Mottója, hogy mindenkinek a maximumot kell kihoznia magából, és egyre nagyobb terheléssel lehet csak számottevő eredményt elérni. Ide elhatározás és kitartás kell, mert fájni fog és becsületesen minden nap csinálni kell. Két pihenő nap megengedett minden blokkban, és ezek sosem jöhetnek egymás után. Egy blokk 10 napból áll, a feladatsor egyszerű, 3 perc erősítés, 2 perc kardió és 1 perc hasizom ismétléséből áll. Emellett mindig nagy hangsúlyt fektet a bemelegítésre és a nyújtásra. A szinteken belül is van fejlődési lehetőség, ugyanis mindig látjuk a gyakorlat kezdő és haladó változatát. Így az adott tíz napon belül is változatosabbá tudjuk tenni az edzésünket, mindig többet és többet hozva ki magunkból. A stílusa kicsit kemény, ösztönző, picit szokatlan, de meg lehet szokni, ahogy a barátnőm monja. Én most tartok a 23. napnál és hihetetlenül jól érzem magam a bőrömben, mi lesz itt három hónap múlva.
Gyorsan, igen látványos eredményt érhetünk el mindössze napi 30 perc edzéssel. Ehhez pedig nem kell más mint egy szőnyeg és két kisebb súlyzó vagy vizespalack."
Köszönöm:-D
Találtam szuper leírást róla,mármint a Rippedről, hogy hogyan meddig, milyen felosztásban kell csinálni:-D
Ügyes vagy,gratulálok!:)
A többiről meg annyit,hogy mindenkinek lelke rajta,hogy mire használja a testét. Annyira más szemszögből nézem már nem csak a mozgást,de a helyes ,illetve a helytelen étkezést,hogy sokak számára sértő lenne már,ha elkezdeném elemezni,hogy ki mivel mérgezi magát és mellette meg nem mozdulna a jó Istennek sem. Csak remélni tudom,hogy sok-sok ember fog változtatni és jó irányba haladni...
Sok örömöt a Rippedben! Jillian ,egy hajcsár,de a szó jó értelmében!:)
Valamelyik este megjegyezte a Kedvesem,hogy ,ahogy ülök a combomban úgy tagozódnak az izmok,ahogy a nagykönyvben meg van írva. 2.5 évembe telt,hogy eljussak a narancsbőrös,zsíros,gödröcskés comboktól ideáig.Az ilyen "apróságokért"IS!!!! érdemes csinálni. Na meg persze a láthatatlan dolgok miatt,pl.kitartás,önfegyelem és egy egészségesebb test,ami visszaadja mindazt,amit beletettünk, Ha jót,akkor azt,ha meg kólacsipszcsokisütimargarinzsírnemmozgás akkor meg azt.
A mai napon befejezem a Shredet, azaz ma van a 30.napom.
Összesen 4 nap pihenővel jutottam el a mai napig.
Szerdán elkzdem a Rippedet, bár vaciláltam, hogy ez jöjjön vagy a 6w6p, vagy a Killer Abs, de maradt a Ripped.
Nagyon sajánálom, hogy ez a fórum úgy igazán bedöglött, túl sok volt a leklked ember, de maradt belőe sok meg...aki csinálja, annak meg mindent bele...túl szuper a program ahhoz, hogy abba hagyjuk:-D
A térdeimet nem is torna alatt érzem, hanem akkor, ha le kell guggolnom, vagy be kell hajlítanom.
Ha 5 napot ajánl egymás után, akkor hétfőtől-péntekig egyfolytában csinálom. Majd látjuk, hogy, hogy megy, bírni fogom-e. Egyébként olyan érdekes, hogy elég könnyen csinálom a gyakorlatokat. Pedig tavasszal eljutottam a level 2 közepéig, de utána abbahagytam, híztam is 4 kilót, mégis úgy érzem, hogy fitt vagyok.
Szia!
Elviekben 5 nap és szünet az ajánlat, DE nagyon igazad van, inkább így, mint sehogy:-D
Ha a térded jajgat érdemes valamivel "támasztani", bandázs, fásli stb...
Sziasztok!
Újra itt vagyok. Elkezdtem a shred level1-es tornát. Már 3 edzésen túl vagyok. Egy kicsit érzem a térdeimet, de nem vészes. Egyébként én nem minden nap csinálom, hanem két naponta. Így nem tudom, hogy mennyire lesz hatásos, de biztos, hogy jobb, mintha nem csinálnék semmit.
Igen,az.:( De,én még élénken emlékszem egy nőcire,aki a világ összes kincséért sem mozdult volna meg,aztán rájött valamire,amire mindenkinek önmagának kell rájönnie.Ebben,se Te,se én nem tudunk segíteni. Te is önmagad jöttél rá,nyilván idő kellett hozzá és én is elég sokáig keresgéltem a lényegét. Majd,egyszer,talán a többieknek is sikerül+!:)
Megcsináltam a második napot a ripped 2-ből és jöheeet 2 nap pihiiiiiiiiiiiii!:)))))))
Téged tudlak,hogy csinaltad és csinálod.
De itt annyian írtak,hogy elkezdték,most meg....szomorú:-S
Csak halkan jegyzem meg,hogy én 2x már végigcsináltam a 30 naposat. A Ripped 2-ét kezdtem tegnap,jól ki is készültem,közben az járt a fejemben,hogy ezt nem lehet rendesen megcsinálni,de majdnem mindegyik első nap így telik,aztán szépen változik a szemléletem.
A fórumról azt kell mondanom,hogy sajna csak azt tükrözi a sporttal kapcsolatban,ami az életben is van. Megvan az elhatározás,aztán pár napig a szorgalom és aztán jönnek a kifogások,hogy most éppen miért is nem csinálja valaki. Mint tudjuk a sportolásban a legnagyobb ellenség a kifogások keresése,mert úgy nem lesz fejlődés. De ennek a fejekben kell eldőlnie,akaraterőnek hívják. Nagyon sokszor érzem én is,hogy jaj de nehéz nekiállni,de 2.5 év után mindig azzal hárítom el,hogy ha már ennyit beletettem,akkor nem hagyom veszni a megtett munkát,de persze el kellett eddig jutni,hogy legyen "múltam",amit sajnáljak.
Nem tudok más érvet arra,hogy miért sportoljon,mozogjon valaki,csak,amit már egyszer leírtam:"Ha nincs időd a mozgásra, előbb utóbb időt kell szakítanod a betegségre".De erre mindenkinek magának kell rájönnie,kényszeríteni nem lehet rá senkit még ha nemes is lenne a cél. a saját barátnőmet nem tudom befolyásolni rá sajnos a 15 kiló pluszával,pedig tudom,hogy hová fog vezetni a dolog!:(
Én járom ezt az utat tovább,csak remélni tudom,hogy sokan rájönnek arra,amire nekem sem sikerült sokáig,de talán sosem késő megvilágosodni!:)Jó sportolást!:)