Jahn Ferenc Kórház szülészete (beszélgetés)
Szia zbrigi!
Köszi az infókat!!!!!
Én a védőnénimtől egy ilyen listát kaptam:
Mamának kórházi csomag:
3 elől gombos hálóing, 1 köntös, 6 bugyi (eldobhatós is akár), 2 csomag nagy nedvszívó betét, 3 textil pelenka, 2-3 törölköző, papucs (zuhanyozáshoz is), evőeszköz, nedves törlőkendő
Szükség szerint: szoptatós melltartó-melltartó betét, mellszívó, hasszorító.
A babának ami kell: pár sorral korábban írtam...
Sziasztok!
Van valakinek egy listája hogy miket kell bevinni a kórházba (baba, mama)? Előre is köszi!
Az alapítványi szobának már 4 éve is "kötött" ára volt, és úgy tudom most is az.
Ruhát nekünk sem kellett bevinni, ez változott azóta?
Sziasztok!
Én is hamarosan a Jahn Ferencben fogok szülni...csak napok kérdése :)
Nincsen sem fogadott orvosom, sem fogadott szülésznőm.. spontán bepottyanok majd(remélhetőleg) mert nagyon sokaktól azt hallottam, hogy kedvesek, segítőkészek, egyedül talán a csecsemősöknek van kevesebb türelmük az emberekhez (szerintem: meg lehet az okuk rá).
Nem rég voltam a szülészeten "bejáráson" ahol készséggel elmondtak mindent a szülés menetéről; (ott volt egy orvos aki már-már "utasította" a szülésznőt, hogy vezessen minket körbe és világosítson fel minket) A sz.osztály nagyon szépen felújított, új bútoros, szinte otthonos, kellemes volt belépni. Két alternatív sz.szoba van, ahol lehet labdát, kádat, bordás falat használni, majd a szülés ágyon történik, ezután pedig le lehet feküdni, ahol 1-2 óra megfigyelésen kell maradni és ez idő alatt együtt tölti az időt a család. Utána letesznek a kórterembe vagy alapítványi szobába, ahol második esetben az ott tartózkodás alatt be kell fizetni csekken X összeget, amennyit gondol az ember, hogy "megtámogatná a kórházat". Szülésznő: - van aki fogad orvost, van aki csak szülésznőt, de tudjuk, hogy mivel nem támogatja a szülést a TB, így nem mindenki engedheti meg magának, természetesen mindenkit ellátunk, aki csak úgy be is "esik" ide. A babának textil pelenkát, egy-két használt rugit, vékony sapit , 6-8 pelenkát és vékony takarót kell bevinni (folyosói sétára).
Remélem tudtam segíteni! Mindenkinek jó egészséget kívánok!
Szisztok!
3,5 éve szültem a JAhn F.-ben, és most tavasszal is ott fogok.
Friss tapasztalaotm még nincs, de azt olvasom, h az alapítványi szoba drágult.
Sziasztok
Ebben a kórházban fogom megszülni a 3. kismanómat. Érdeklődnék,hogy milyen a kórház ,milyenek az orvosok (nincs fogadott orvosom), mire számítsak ha bekerülök. Babának mit kell vinni?
Köszönöm ha írtok.
Sziasztok! tobbgyermekes anyukak v aki mar hozzataplal kerem irjon nekem privit (azert ne ide mert ez szuleszeti forum) h.mivel kezdte a hozzataplalast. Nekem a vedono a haztartasi kekszet mondta! tok gaz. tudom h.6-7hos korig kell adni glutent de ezzel kezdeni?!?
pedig eddig okes volt minden amit mondott de ez durva. 5 hosak leszunk. amikor nem tetszett a hazt.keksz azt mondta a buzaliszt fontos. de mas azt mondta csak a gluten mind1 milyen liszt.
Bocs h.errol irtam ide.
ööö... Én úgy tudtam a méhlepény csak a 12. hétre alakul ki.
De a lényeg ugyanaz, pihenj sokat és ne erőltesd meg magad. Valamint ne stresszelj
Sajnos karácsonykor volt egy vérzésem és levált a méhlepényből egy rész.De már azóta rendben van minden, csak úgy gondolták,h jobb ha itthon maradok.
Jövő héten töltöm a 12 hetet.
A pihenésre elsősorban. Na meg a tested jelzéseire. A legkisebb fájdalomra, húzódásra is ülj/feküdj le egy kicsit mindegy mit csinálsz épp.
Miért lettél veszélyeztetett?
Sziasztok!
Hát a szülésfelkészítő tanfolyamokat is megtudom oldani,mert jan.2-tólkiírtak veszélyeztetett terhesnek :(
Köszönöm mindenkinek a haszos infókat a szülésznőkkel kapcsolatban.
Mire figyeljek veszélyeztetett terhesként?
Szia,
igazából minden érdekelne, mert teljesen tapasztalatlan vagyok a témában. Igazán nem is tudom,h merre induljak el.De orvost nem szeretnék, a szülésznő megoldás nagyon tetszik.
Sziasztok Lányok akik szinte egyidoben szultetek velem! akit erdekel jojjon a 2013-ban babazok v a 2013-ban szuletett babak klubbokba ott dumalhatunk :-)
kivancsi lennek kivel mi ujsag.
udv mindenkinek
Szia!
Van lehetőség csak szülésznőt választani, ha nem offolnánk szét a fórumot a babás témáinkkal, biztos nem kerülte volna el a figyelmed. :-P
Úgy is lehet ahogy írod, de itt Gitta rengeteg szülésznő közvetlen elérhetőségét begyűjtötte, a többi itt lévő anyuka segítségével. Mindenki elégedett volt a választott szülésznőjével, úgyhogy akár találomra is választhatsz közülük. De még jobb módszer ellátogatni a szülésfelkészítő alkalmakra (lásd itt: [link]
mert így személyesen is beszélhetsz velük és fel is kérheted azonnal aki szimpi. Szakmailag mindenki a topon van, ezért mondom a szimpátiát mint szempontot. ;-) Persze ez csak akkor járható út ha van időd és lehetőséged eljönni a felkészítőkre.
További ajánlott fórumok:
- Pest Megyei Flór Ferenc Korház Szülészete-Mi a véleményetek, tapasztalataitok róla?
- Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Szülészet- és Nőgyógyászati osztályról vélemények, kérdések, tapasztalatok!
- Markhot Ferenc kórház szülészet
- Toldy Ferenc kórház szülészete
- Jahn Ferenc kórház szülészete - vélemények
- Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szülészet/nőgyógyászat