Jahn Ferenc Kórház szülészete (beszélgetés)
Azt hiszem,kapsz ingyen egy kisebb képet ajándékba (talán ajándékkártya vagy ilyesmi),illetve vannak külön csomagok,amiket megrendelhetsz.
Én a legnagyobb csomagot vettem meg,sok minden van benne:CD a képekről,8 kép,egy falinaptár,ajándékkártyák a baba fényképével,kihajthatós képek,stb....Ez 10ezer ft.
De fent van a neten is,babyboxphoto-ott a webshopban megtalálod alapcsomag néven.Ott 15ezer,a kórházban azonban mindegyik csomagot olcsóbban megkapod.
Én sokalltam eleinte a pénzt érte,de belegondoltam,hogy műterembe úgysem megyünk (az nagyon drága,még ennél is),és az első napjairól ilyen minőségű képeket mi úgysem tudnánk készíteni.
És ez egy életre megmaradó emlék :)
Ruhát kell venni az apukának- állítólag a patikában olcsóbb.
A babát ki lehet kérni éjjelre, ha a többi szobatárs is beleegyezik.
Ruhát adnak a babának, én csak sapit vittem és kis takarót- most is ezt pakoltam be.
Fényképezésről nem tudok semmit, régebben nem volt még.
Sziasztok.
Azoktól érdeklődnék akik mostanság szültek a kórházba,hogy mit kell bevinni a babának? Ruhát adnak vagy már azt is vinni kell? pelus stb. Köszönöm a válaszokat
Sziasztok!
Tudnátok segíteni,mert nem találom ,hogy ki volt az akinél van valami lista ,hogy a szülésznők milyenek?lehet én olvastam rosszul ,de mintha valaki összeszedte volna egy csokorba őket.Szeretnék fogadni ,de nem tudom ki az akit érdemes és többen is ajánlják.Köszi!!!!!!
Köszi a választ.
Az ára engem is érdekelne.
Császárnál is bent lehet apuka?
Persze nem a műtétnél, de amikor a kisfiamat szültem annó császárral a másik szobába lehetett és utána velem egy kicsit meg előtte.......
Mennyibe kerül ez a ruha? Csak azért kérdezem, hogy legyen nálunk annyi "apró" ne kelljen nekik a visszaadással foglalkozni.....
Az orvosnak a hálapénzt ugye varratszedéskor szokás itt is odaadni? Én már 8 éve szültem és akkor az volt a szokás, de azóta annyi minden változott.
Olvastam olyat is, hogy a 6 hetes kontrollon.
Sziasztok. Lenne egy kérdésem az apás szülésnél apukának kell venni ruhát, ezt ott vettétek vagy már előre be lehet szerezni?
Előre is köszi a válaszokat!
Meg akkor sem jutsz be ha a karácsonykor készült :) babó születési dömping van( szept.27), mi így jártunk de nem bánom.
Szereztem 3 kedves " facebook barátnőt"!
Sziasztok!
A Délpestiben is veled lehet a babád éjjelre is, ha külön kikéred ( én nem mertem, első babás anyuka vagyok)
Amikor én szültem a másik szobában egy anyuka kikérte magához éjszakára.Azt nem tudom, hogy hányadik babája volt ...
Orvos nélkül is ajánlom a délpestit, eleinte egy szülésznő fog veled foglalkozni( nagyon cukik és ritka kedves csapat) Én amikor NST_re jártam, mindegyik köszönt és mosolygott rám, szóba is elegyedtek velem, szóval észre vettek, nem néztek levegőnek!! Ez megnyugtatott, hogy JÓ helyen vagyok!
A csecsemősök között van egy kedves Évának hívják sötétbarna-fekete rövidkés haja van kb. 50 körüli nő. Én nagyban neki( is) köszönhetem, hogy sikerűlt bent elkezdeni szoptatni a kisfiamat, annyira belejöttünk, hogy a mai napig szopizik( 6 hós).
Ha azt szeretned h ott legyen ejjel is a baba menj az Istvanba. Nekem ott az nem tetszik de csak szinten forumon olvastam h valaki azt irta h atjarohaz volt mert a rokonok szobatarsakhoz akkor is jottek mikor szoptatott(volna) de szerintem ez megbeszelheto. amugy az a korhaz is szimpi.
itt viszont latogato nem johet be a szobakba csak az egyagyas alapitvanyiba. igy nem zavarnak szopi kozben. meg az a kis ido gyorsan eltelik (11-7-ig v meddig) orulsz h.le tudsz zuhizni meg aludhatsz. de alapitvanyiban nalad lehet ha azt szeretned. viszont jol jon egy szuleszno v orvos h bekerulj oda.
Gorombaság mindenhol van, nem szabad felvenni. Szülés után persze amúgy is sírós hangulatban van az embere a hormonok miatt...
Ha alapítványiba mész, ott kint lehet a baba éjjel, de hidd el, jól jön az a pár óra pihenés.
Köszi a válaszokat. Hol olvastam rosszat? Nem itt :), hanem más női fórumokon.
Amúgy épp azok miatt a dolgok miatt aggódok, amiket azóta is írtatok: gorombaság, rettenetes csecsemősnővérek, elviszik éjszakára a babát.
Nem nincs.
Este 11-kor begyűjtik őket és reggel 6- fél 7 körül kiadják, hogy megszoptassátok, babusgassátok őket.Nem szabad átpelusozni ez idő alatt, hogy letudják mérni, hogy mennyit szopizott.
Nekem 2 napig egy grammot sem szopizott, pedig bőszen gyűrte a bimbiket.
8 körül elviszik, ilyenkor lemérik őket, orvosi vizit is ekkor van. Ha jól emlékszem 9 körül visszakapjátok és akár este 11-ig veletek van.Amennyiben jön hozzátok látogató beadható a babamegőrzőbe( ne tessék meglepődni rajta, hogy egy-két csecsemős húzza száját ezért)Van egy kis tili-toli kocsi és abban szabad szállítani ide-oda a babákat, kézben szigorúan tilos! Esetleg ha elájulsz ne a babával a kezedben történjen!
Köszönöm!
Ha valakinek eszébe jut valami akkor írhat ám még. :)
Akkor kérdeznék még. Baba kinnt van non-stop vagy nem?
Szia pastkosagi!
4 császásros lánnyal voltam egy szobában. :)
Amit ajánlatos bevinni.
Magadnak:
- 2-3 db. hálóing, vagy pizsama.
- 1-2 db zokni, ha fázós vagy amúgy nagyon meleg van az osztályon.
- 3-4 db.pamut telipopsis bugyi.:)
- 2 db. papucs( 1 gumi papucs zuhanyozáshoz)
- 1 db köntös
- törölközők 1 kicsi,1 nagy
- 1 csomag tena lady vastag betét
- nedves törlőkendő( a lányok a betadint ezzel törölgették le magukról)
-szoptatós melltartó, bele való betét, bimbóvédő krém,én vittem a mellszívót is.
- ásványvíz,kanál,kés,villa,bögre,konyharuha
A babádnak adnak bent ruhát, azaz angolpolyában lesznek.Viszont jön egy fotós lány és ha kérsz fotósorozatot akkor érdemes szép ruhát vinni , hogy abban készüljenek el a képek.
Babának:
-10 db pelust és egy csomag nedves törlőkendő( ezt bekérik)
- kb. 10db pelus
-1 nedves törlőkendő
-1 popsikrém
-2-3 textil pelus
-1 vékony takaró( nem vastag mert meleg van a szobában)
-1 kissapka
Hirtelen más nem jut az eszembe.
Sziasztok!
Én tavaly szeptemberben szültem a délpestiben és nem bántam meg + nem került egy vagyonba.
Védőnőm többszöri rákérdezésére kezdtem el szétnézni, hogy hol is szeretnék szülni.
A délpestiben bárki szülhet, körzeten kívüli is, én Budapest VI. kerületi lakos vagyok.
Láttam a honlapjukon, hogy van szülőszoba látogatási lehetőség,babaápolási és szoptatási felkészítő "tanfolyam"( várandós találkozó) [link]
Telefonon jelentkeztem.
A szülőszoba látogatást Hadházi Rita tartotta( ő a szülésznők vezetője)végig hallgattam a tájékoztatást és utána megmutatta a szülészeti részleget( szépen kulturáltan és gusztusosan fel van újítva.Miután vége lett még maradtam és megvártam, hogy elmenjenek a többiek.Leültünk beszélgetni, hogy én szülésznő felfogadásában gondolkodom és ez hogyan is működik. Nagyon segítőkész volt mindent elmondott kerek perec és döntöttem, hogy őt szeretném.Dokiban nem gondolkodtam, mert ha komplikáció mentes a szülés szinte nem is találkozol orvossal. A terhesség vége felé a kórházba jártam ctg-re. Azt vettem észre, hogy minden szülésznőnek meg van a saját párja-dokija akivel szívesen dolgozik.Mindenki nagyon kedves és segítőkész. A csecsemős részlegen mindez már nem mondható el sajnos. Ott eléggé mogorvák, tisztelet a kivételnek, de ha te nyitott kérdéseket teszel fel szívesen válaszolnak és megmutatják mit hogyan kell. Amennyiben szükséged van további segítségre babával belehet menni a csecsemőmegőrzős részre és ott sokkal személyre szabottabban segítenek.
További kellemes babvárást kívánok minden kismamának! :)
Szeretném megkérdezni, hogy mit kell bevinni a kórházba szüléshez. Császárom lesz.
Babónak pelust, popsitörlőt popsikéremet?
Nekem? Mi az amit adnak és mi az amit vigyek?
Köszönöm előre is a segítséget.
További ajánlott fórumok:
- Pest Megyei Flór Ferenc Korház Szülészete-Mi a véleményetek, tapasztalataitok róla?
- Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Szülészet- és Nőgyógyászati osztályról vélemények, kérdések, tapasztalatok!
- Markhot Ferenc kórház szülészet
- Toldy Ferenc kórház szülészete
- Jahn Ferenc kórház szülészete - vélemények
- Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szülészet/nőgyógyászat