Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Madárbegysaláta currys bulgurral és sonkával recept

Madárbegysaláta currys bulgurral és sonkával recept

A Madárbegysaláta currys bulgurral és sonkával hozzávalói:
15 dkg bulgur,
1 nagy evőkanál currypor,
1 doboz joghurt,
5 dkg sonka, vékony csíkokra vágva,
2 evőkanál narancslé,
2 evőkanál fehérbor-ecet.


A Madárbegysaláta currys bulgurral és sonkával elkészítési módja:
A bulgurt egy kisebb edénybe szórjuk, megsózzuk, felöntjük annyi lobogva forró vízzel, hogy teljesen ellepje. Lefedve állni hagyjuk, hogy megfőjön, kb 15 perc alatt. A joghurtot elkeverjük a curry-porral és a sóval. A sonkaszeleteket egy serpenyőben kevés olajon ropogósra sütjük, majd szűrőlapáttal kiszedve félretesszük. A visszamaradt zsiradékot óvatosan elkeverjük a narancslével és az ecettel, megborsozzuk és sózzuk. A megfőtt bulgurt egy villával óvatosan fellazítjuk, és elkeverjük ez előkészített currys joghurttal. A madárbegy salátát elkeverjük a serpenyőben lévő öntettel. Tálalunk. Először egy kupac zöldsalátát halmozunk a tálra. Erre púpozunk egy adag bulgurt, majd az egészet megkoronázzuk a sonka-csíkokkal.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A madárbegysaláta currys bulgurral és sonkával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook