Isten szeretete - beszélgessünk róla és a bibliáról (beszélgetés)
Miért ne olvasta volna?Rengeteg nyelven és fordításban olvasható.Szívesen küldök Neked egy példányt.Milyen megvezetésre gondolsz?
Azért, mert nem hiszem el azt a sok baromságot, amivel titeket etetnek? :D
Eh... menthetetlen vagy..
Kizárt, hogy segíteni tudj... ahhoz kéne valami más is, ami neked nincsen :D
Garantálom, hogy azt senki sem olvasta. De ha sokakat meg lehet vezetni, az nem az én bajom :)
Honnan tudod?Olvastad talána Isten szavát?
nem enaltalam hanem a biblia isten beszede altal jo uton.
Örülök, hogy meg tudlak nevettetni.Csak tudnám mivel...:)Megmagyarázhatod.Hátha segíthetek valamiben..
Egyszer biztos :D De azt se te, se az unokáid, se a dédunokáid nem fogják megérni, de még az ő unokáik sem :D
Naná! Majd Budhán, mi? Hol élsz te? :D
Aha. persze :D Ne röhögtess már te is :D
Mi nem érvényesül a gyakorlatban?Az igazság?Egyszer eljön mindennek az ideje...Ahogy eddig is.
De istenhez fordul... csak szerinted ez egy úton lehetséges, tehát elkárhozik, mert nem a te általad jónak vélt úton fordul istenhez.
Persze csak Jézuson keresztül gondolom... :)
Szerintem a gyakorlatban ez már nem igazán érvényesül... :) Igazság?? Na ne... :)
Nem Ők,henem a Biblia.Isten szava.Ők hírdetik az igazságot.A nevük is ez.Jehova=Isten neve tanúi.Tanúskodnak Isten létezéséről.
igen de amedig el addig van kegyelem a szamara istenhez fordulni.
aha. ők tudják a tutit, mi? :)
Jó estét!Aki olvasta és megérti a Szent Bibliát,annak nincsenek megválaszolatlan kérdései...Elég Jehova tanúival beszélni és minden világos lesz.Jó ez a fórum 1ébként.
Hagy ne keressek már vissza, ahol írtad, hogy aki nem jézuson keresztül keresi az utat Istenhez, meg a többi izét, az elkárhozik...
ezt csak te mondtad en nem!
a betu megol a lelek megelevenit.
Eh... el fogsz kárhozni, az már biztos :D Majd a néne megmondja....
valoban az isten sajat kepmasara teremtette az embert,de a bunbeeseskor elszakadt istentol a visszaut istenhez csak egyedul jezus krisztuson keresztul van.nincs mas akiben lenne udvossegunk egyedul jezus krisztus.
Tudom, hogy mit jelent az úrvacsora. Meg kellett tanulnom, különben nem konfirmálkodhattam volna. Ezt jelenti a hívő keresztényeknek. De engem csak megkereszteltek, és én ezt nem tudom elhinni. De nagyon érdekesnek találom. Viszont morbid, még így képletesen is megenni Jézust és meginni a vérét. Legalábbis számomra... Ezt soha nem tudtam átérezni, úgyhogy nem is élek vele. :)
Szerintem istenfélő alatt arra gondolhatott, hogy hiszek Istenben, és ez így van. Csak a keresztény hitrendszer áll tőlem távol, pont azért, mert ismerem. És logikátlan sok helyen. A spiritualitásban sokkal több mindenre választ kaptam. De mindenkinek legyen hite szerint, és nagyszerű, hogy most már mindenki eldöntheti, miben hisz, és senkit sem küldenek máglyára ezért. Különben engem lehet, megégetnének. :D
Kedves Csicsó néni! Sajnálom, de én nem hiszek benne, hogy Jézus a közbenjáró. A buddhisták Buddhára esküsznek. Jézust és pl. Buddhát felemelkedett mestereknek tartom, és ugyanolyan szerepet töltenek be az én saját hitrendszeremben. Kereszténynek sem tartom magamat, hogy őszinte legyek. :) Legtöbbet a kereszténységről tudom, mivel Magyarországon ez a legelterjedtebb, és egyházi nevelést kaptam, de roppant érdekesnek találom a Buddhizmust is, ezért sokat olvastam arról is. Én spirituális utat járok. Jógázom, táncolok, meditálok, és így megtapasztalhatom önmagamat. A kereszténység egy olyan szabályrendszer, ami korlátok közé állít nagyon sok helyen, mert rengeteg miértre nem ad választ, viszont saját magunkban megtalálhatjuk. De a tízparancsolatot nagyon jónak tartom, bár Isten azt úgyis mindannyiunk szívébe beleírta, mert annak is lelkiismeretfurdalása lesz, ha valami rosszat tett, aki nem is hallott a Bibliáról. Hiszem, hogy Isten a saját képmására teremtett minket, így ott van mindannyiunkban. Ezért adatott nekünk is teremtő erő, hogy megteremthessük a saját világunkat, ha úgy tetszik, a saját univerzumunkat. Én naponta teremtek a gondolataimmal új valóságot, egyre tudatosabban gondolkozok, és egyre több dolgot vonzok be az életemben tudatosan, azzal a teremtő erővel, amit Isten mindannyiunknak megadott. :)
De nagyszerűnek tartom azt is, hogy keresztény vagy. :) Tudom, hogy a hit hatalmas erő és átsegít minden nehézségen, függetlenül attól, hogy melyik hitrendszerhez tartozol, vagy jársz-e gyülekezetbe vagy sem. :) Szóval minden jót kívánok neked, és most mondtam egy imát is azért, hogy jobb legyen a te életed is. :)
Miért lenne isten félő? Nem ez jön le az írásából... :)
az urvacsoraval kapcsolatban pedig,kerlek olvasd el a janos evangeliuma 6 resz 47 verstol az58 ig es megkapod a valaszt,beke neked.
További ajánlott fórumok: