Ismersz olyat, akinek P4 lett a citológia eredménye? Nőgyógyászati rákszűrésen. (beszélgetés)
Igen ismerek. A sógornőm februárban kapott ilyen eredményt (55 éves) és rögtön ki akarták pakolni. Én elleneztem, mondtam menjen másik orvoshoz. Volt másik hérom orcosnál, minbd ezt az eredményt hozta ki.
Hozzáteszem, hogy a sóógornőm egy igen törékeny, az immunrndszere nem a legjobb.
Kínomban a neten találtam egy PET CT nevű vizsgálatot (250 ezer forint volt), ahova a család összefogásával elment. Ott kimutatták, hogy semmilyen rákos elváltozás nincs a szevezetében (azt még el kell, hogy mondjam, hogy 2001-ben a jobb hónaljából kioperálták a mirigyeket, mert találtak rákos sejtet az egyikben, kapott sugárt és kemoterápiát is)
Erre a PET ct. vizsgálatra érdemes rákeresni a googleban.
Viszont kimutatták azt is, hogy a tüdő melyik hörgőlyében és hol van neki baktérium lerakódás, ugyanis évek óta eszméletlenül köhög, szinte megállás nélkül, de semmilyen vizsgálat addig nem mutatott ki nála semmit). A tüdejével volt kezelésen, nagyon erős antibiotikumakat kapott.
3 hónap múlva visszament nőgyógyászati ellenőrzése a P 3 lett, majd még 3 hónap múlva P2 lett. Azóta mégegyszer volt (maszek ovosa van és fizet a rákszürését) és a P megint kettő lett.
Ez csak a magánvéleményem, hogy a P4 egy nagyon erős gyulladás, és nem is biztos, hogy a héh a kiindulópont.
Én azt tudom mondani, hogy ha valakinek mósjában áll, mielőtt a P4-el kipakoltatni hagyná magát, menjen el PET CT-re
Nekem egyszer P2! volt, azt hitték HPV van...
Szerencsére nem volt.
Anyukámnak volt, meg neki már volt rossz citológiája is, őt is megműtötték, kivágtak egy darabot a méhnyakából.
Remélem, már meggyógyultál!
Sok erőt, egészséget Neked is meg a barátnődnek is!
Úristen:(
borzalmas lehetett:(
* P0: a kenet nem értékelhető
* P1: ideális citológiai eredmény
* P2: jó citológiai eredmény, a szexuális életet élő nők nagyrészének ilyen eredménye van
* P3: enyhe fokban kóros citológiai eredmény
* P4: súlyos fokban kóros sejtek, közvetlen rákmegelő állapotra, vagy korai rákra utal
* P5: méhnyakrákra utaló citológiai eredmény
mert véletlenül mosoly jelet tettem
itt van a kisfiam az ölemben, nehezen megy a gépelés
Bocsi:
Nem, nem kapott más kezelést...kipakolták - és ennyi.
Nem kipakolták - és ennyi.
Most megkérdeztem: igazából ő döntött így, hogy tutira menjen. A P4 még határeset. Csak ő nem akart reszkírozni.
További ajánlott fórumok:
- Nagyon fáj a nőgyógyászati rákszűrés?
- Miért mennek az emberek inkább nőgyógyászati rákszűrésre, mint például vastagbélrák szűrésre, amikor az jóval gyakoribb?
- Nőgyógyászati rákszűrés eredménye hány nap múlva érkezik? Magánrendelőben?
- Volt valakinek p3-p4-es rákszűrési eredménye? Mik a gyógyulás esélyei?
- A rákszűrés eredménye nem értékelhető
- A nőgyógyászom azt mondta 3 hét múlva lesz a rákszűrésnek eredménye, de jövő héten már 5 hete voltam és még mindig nincs eredmény, miért?