Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Ismered a Helen Doron Early English módszert? fórum

Ismered a Helen Doron Early English módszert? (beszélgetős fórum)


1 2
2013. febr. 13. 18:13
Szeptemberben kezdtünk 3 éves kislányommal, szeret oda járni, szereti a tanárt, de valamiért nagyon lassan haladt a csoportunk, 4 hónap alatt vettünk egy leckét.
2012. okt. 8. 10:39

Nekem több ismerősöm is hordta a gyerekeit HD angolra. Évek alatt SEMMI nem ragadt a gyerekekre, pedig nem buta gyerekekről van szó! Volt olyan, hogy én magam is bent maradtam az óra elején, háááááááát, a tanárnak is még lenne mit tanulnia! :(

Szóval nekem abszolut negatív tapasztalatom van!

2012. okt. 8. 10:09

Német nyelvtanár vagyok sokadik éve.A lányom 2 éves, már sokat tud németül. Nemrég elvittem egy ingyenes Helen Doron órára. Függetlenül attól, hogy az én pörgős gyerekemet nem kötötte le, mert jobban érdekelte a többi gyerek, a rajzolás és a többi helyiség felfedezése, azt mondom, hogy nagyon jól felépített órák ezek, igazán gyerekbarát nyelvtanulásról beszélhetünk.DE!Ahogy már mások is írták, marha drága ahhoz, hogy elbohóckodjunk egy vagy akár több éven keresztül. A gyerek az óvodák keretein belül is megtanulja ugyanezt potom pénzért,nem beszélve a magánórákról.Még az is jóval olcsóbb, és egy magántanár is meg tudja teremteni a Helen Doron hangulatú környezetet.

Alapvetően tehát jónak tartom a Helen Doron angolt, aki megteheti nyugodtan írassa be a gyerekét, de akinek kevesebb a pénze/ideje, az se bánkódjon, mert idegen nyelvet tényleg legjobb baba kortól tanítani, de az a gyerek sem marad le semmiről, aki óvodában vagy iskolában kezdi el. Minden csak AKARAT és KITARTÁS kérdése!Kezdetben a szülő akarata az, hogy a gyerek nyelvórára járjon és a szülő akaratának kell(ene)az otthoni gyakorlásnál is érvényesülni. Tehát hiába kezdi korán a gyerek a nyelvtanulást, ha a szülő csak büszkén mosolyog mellé. Úgy kezdjetek bele, hogy a heti 1-2 nyelvórát otthon is kőkeményen meg kell toldani, rajtatok is múlik, milyen szintre jut el a gyerkőc. Hajrá, aki teheti, vágjon bele! Vagy így vagy úgy, de mindenképp érdemes!

40. beata21bea (válaszként erre: 36. - benedekdorottya)
2012. aug. 5. 16:47
En is HD tanar vagyok -bar most nem dolgozom benne- es egyetertek!! A modszer szuper!! A zsenialitasa az egyszerusegeben rejlik!!!
39. petrikek (válaszként erre: 38. - tavasz007)
2012. aug. 5. 12:23

"télleg"? egy a baj, az iskolai nyelvoktatás kutyaf.....sza... Semmit nem ér... Legalábbis mifelénk....

Szódolgozat, nyelvtani szabályok ("természetesen" magyarul bemagolva)..


Ez a "bíznisz" megtérül....


már bocs

2012. júl. 29. 07:57

Sokan tudják, hogy a legjobb bíznisz mindig gyerekekhez kapcsolódik, mert tudjuk, hogy a szűlők mindent megvesznek a gyereknek.


Helen Doron is az, én angol tanár vagyok, télleg minimális, amit a gyerekek óvodában megtanulnak anglolul. Azt egy rendes suliban 1-2 hónap alatt télleg behozzák. Heti 1 alkalom olyan mintha nem is lenne.


Persze ha az ember költene,és megengedheti magának, akkor költsön erre, azt a néhány mosolyt megéri.


De nem érdemes ezen nagyon stresszelni. Hosszú iskolai évek állnak a gyerekek előtt, bőven lesz idejúk megtanulni.

37. c6b27363e5 (válaszként erre: 36. - benedekdorottya)
2012. febr. 29. 16:23

köszönöm elmondtad

voltak félelmeim és nagyon örülök hogyha ö maga elkezdi mondani amit tanultak angolul .

Múlt vasárnap autóval utaztunk és 30-ig számolt le eset az állam .

2012. febr. 28. 12:02

Sziasztok!

Én büszke Helen Doron tanár vagyok, immár 3 éve. Azt azért hazabeszélés nélkül mondhatom, hogy a módszer nagyon hasznos és hatásos. A lényeg minden esetben az "anyanyelvi" környezet elérésében alapszik. Soha nem lehetséges ezt 100%-osan elérni, de a CD otthoni !passzív! hallgatásával nagyban elősegíthető. A gyerekek az otthon hallott kifejezéseket a foglalkozásokon kötik össze konkrét képekkel, jelentéssel, fogalmakkal, cselekvésekkel. Mindezt kellemes környezetben, játszva, mégis életszerű szituációkon keresztül, kisebbek szülővel, nagyobbak már szülők nélkül. A korai kezdéshez pedig annyit fűznék hozzá, hogy a gyermeket az anyanyelvére sem csak 5 évesen kezdem el "megtanítani", hanem megszületése után azonnal beszélek hozzá nyilván az adott anyanyelven. Plussz hozzáteszem még, hogy a nyelvelsajátítás már ennél sokkal hamarabb a anyuka pocakjában elkezdődik...

A lényeg, hogy ez a módszer egy olyan lehetőséget biztosít a gyermek természetes fejlődése során, ami egy soha vissza nem térő alkalom, hiszen egy bizonyos kor után mindez már nem nyelvelsajátítás(mint az anyanyelv esetében is), hanem valóban nyelvtanulás. E kettő folyamat között pedig óriási a különbség!

A mi nyelviskolánkban egyébként az egészen kicsi koruk óta nálunk "tanuló" gyerekek szüleinek a következőt ajánljuk(nem azért, hogy a saját bevételünket növeljük, hanem mert tényleg működik): iskolakezdéskor a gyermeknek nyugodtan ajánljuk, hogy egy angoltól eltérő nyelvet kezdjenek el az iskolában, közben nálunk folytatják az angolt és mikor a suliban egy második nyelv is belép, akkor ott is kezdjék el az angolt. Ily módon a második idegen nyelv is minél hamarabb elkezdődik, illetve az angol egy biztos bázis után, a hagyományosabb iskolai keretek között egy újabb, másfajta megvilágítást, megerősítést kap.

Szerintem a korai kezdés körüli kérdőjeleket egyébként nem érdemes az "okosbabák" témakörben vitatott kérdésekkel egy kalap alá venni. A kettő között nagyon nagy különbség van, nem mindegy, hogy egy olyan amúgy is "természetes" folyamat segítéséről beszélünk , mint a nyelvelsajátítás, vagy egyéb nem annyira természetes folyamatokról, mint például matematika, és egyéb más inkább "mesterséges" intelligenciák....ha értitek mire gondolok :D

Egyszóval én mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, minél hamarabb! És lehetősége szerint saját bőrén tapasztalja meg!

Észrevételeket szívesen várok, persze kérdéseket, véleményeket, ellenvéleményeket is!

Ui.: Nálunk a bemutatóóra nem egy kirakatóra (mint amit az összes egyéb általános iskolai, gimnáziumi, vagy óvodai nyílt órán, napon tapasztaltam...)!

2011. dec. 25. 09:52

szünet van most halhatjuk a CD

Nics senki aki jár most HAHÓ

2011. dec. 8. 17:03
nagyon szeret járni a fiam alig várja hogy hétfö legyen
2011. nov. 8. 07:23
9800/hó nálunk az én fiam 1 osztályos
2011. nov. 8. 07:22
sziasztok tegnap voltunk bemutató órán nagyon tetszik szerintem fogunk járni
31. kakukkfű (válaszként erre: 30. - petrikek)
2011. aug. 9. 16:57
Köszönöm! :)
30. petrikek (válaszként erre: 29. - kakukkfű)
2011. aug. 9. 15:51
Kb. 10.000 plusz a taneszközök (könyv, cd). Heti egy 45 percben. Úgy emlékszem, hogy így van.
2011. aug. 6. 13:59

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy mennyibe kerül most a Helen Doron ovis korú gyerekeknek, és heti hány foglalkozást tartanak hány percben?

28. petrikek (válaszként erre: 24. - marcipanmami)
2010. nov. 11. 03:43
Nálunk a heti két óra 15.000,-Ft, az egyik beszélgetős a másik írós óra. Lányom negyedikes. Nagyon szereti, még soha nem mondta, hogy nem akar menni.
27. barbi6
2010. nov. 8. 21:33

Sziasztok!


Mi hat hónapos kora óra járunk(3 hónapos kortól van)most 18 hónapos a kisfiam.

Imádja az órákat,rengeteg dolgot megnevez már angolul is.

Minden nap meghallgatjuk a cd-ket amin vidám dalocskák vannak angolul.Ugrál,tapsol,és rögtön hozza azt a játékot amiről szól a dalocska.

Ilyen korban még "csak" érteni tanulnak aztán beszélni.Arról nem is beszélve, hogy jó (gyerek)társaságban van és rendszerességet tanul:-)

26. Miss Jane (válaszként erre: 24. - marcipanmami)
2010. nov. 7. 18:22
De szerintem 13 hónaposan még túl kicsi a gyerek. A németek is csak később kezdték órára járatni a gyereküket. 4-5 éves korban, de talán volt 3 éves is, de ebben nem vagyok biztos.
2010. nov. 7. 18:21
Szia! Én nem tudom milyen a magyarországi képzés, de én 2004-ben voltam Németországban baby-sitter, és egy 5 éves ovist vittem mindig ilyen órára. Végig ott voltam az óra alatt a háttérben. A gyerekek játszottak, nagyon élvezték, miközben rengeteg szót tanultak meg. A külföldi tapasztalataim tehát nagyon jók:), ha a magyar képzés is ilyen vagy hasonló, akkor tudom ajánlani!
2010. nov. 7. 18:16

Sziasztok!

13 hónapos gyermekemmel kaptam egy próbaórára meghívást. Egyelőre nagyon szkeptikus vagyok szakmabeliként ezzel a nyelviskolával szemben. Tapasztalatok és aktuális árak érdekelnek.

23. Lipiani (válaszként erre: 22. - annaluca)
2010. ápr. 5. 14:21
Remélem tudtam segíteni.Persze ez csak egy vélemény volt,mindenki úgy csinál ahogy jónak látja.:)
22. annaluca (válaszként erre: 21. - Lipiani)
2010. ápr. 4. 19:19

Köszönöm a tájékoztatást. Még nem hallottam róla, hogy ilyen gondok vannak az okosbabákkal, de nem is igazán értem, hogy miként függ össze a szövegértéssel a korai fejlesztés. Azt hinné az ember, hogy csak segíti a képességek kibontakozását, de az is lehet, hogy visszafelé sül el a dolog.

A gyerekeknek megvan a maguk fejlődési tempója, amihez mi csak igazodhatunk, segíthetjük.


Jó dolgokat írtál, még egyszer köszi.

21. Lipiani (válaszként erre: 20. - annaluca)
2010. ápr. 4. 08:35

Szia!

Bocsi hogy csak most írok,de összejött sok minden,így nem tudtam.


Voltunk a Helen Doron ingyenes bemutatóóráján,és nekünk nagyon tetszett! Úgy válogatták össze a csoportokat,hogy az összes gyerkőc nagyjából egykorú volt,és 5-6 fős csopik voltak.A mi csoportunkban 5 baba volt 1-2 évesek.

Az oktatást egy angol szakos óvónő tartotta,aki nagyon jól megértette magát az összes gyerkőccel.Nagyon szimpi volt tényleg!

Le kellett ülni körbe a földre egy leterített szőnyegre,azon is mindenki egy párnára,és kezdődött az óra,ami ilyen kicsiknek fél óra,nagyobbaknak 45 perc.

Innentől az óvónéni csak angolul beszélt a kicsikhez és semmi mást nem csináltak,csak játszottak.Volt egy macika,azzal játszottak,meg kockákat pakolgattak,autóztak,de mindennek elmondta az angol nevét nagyon sokszor.:) És dalokat is énekelt egy angol cd segítségével,meg táncikált.A kicsik meg voltak őrölve érte.:)

Az én kisfiam konkrétan sírt amikor öltöztünk hogy akkor most jövünk haza.:)


Na és akkor itt jön a de.Én ugyanis úgy döntöttem,hogy még várok egy-két évet mielőtt beíratnám.

Ezt a döntésemet egy angol szakos tanárnő ismerősömnek köszönhetem,ugyanis kikértem egy pár ember véleményét az ügyben.

Nagyjából leírom,hogy miért nem ajánlja még ilyen kicsi korban:


"Semmiféle előnye nem származik belőle, az iskolában kb. egy hónap alatt behozzák a többiek azokat, akik kiskoruk óta tanulnak (tapasztalat), viszont komoly zavarokat okozhat később. Amerikában most jönnek elő a problémák az okosbabáknál, akik elérték az iskolás kort. Pl. súlyos szövegértési nehézségeik vannak. Nem véletlenül találták ki, hogy 6-7 évesen lesz a gyerek iskolaérett!

Ez most nagy divat, de semmi értelme, csak pénzt szednek el a szülőktől, amit hasznosabb dolgokra is lehetne költeni.

Persze úgy döntesz, ahogy akarsz, nekem nyelvtanárként ez a véleményem.

A Helen Doron amúgy jó, csak az életkorral van probléma...

Tudom, hogy játékos, de akkor is ez neki egy mesterséges tanulás. A kétnyelvű gyerekek esete teljesen más, nekik ez egy természetes közeg, otthon 24 órában hallják mindkét nyelvet egyszerre anyanyelvű szülőtől.

Azt hidd el, hogy ha csak elsőben kezdi el tanulni, ugyanolyan jól megtanulja, mint akit pici korától hordtak nyelvórára."


Szóval mi még várunk egy kicsit.Persze mindenki úgy dönt ahogy szeretne,ezt csak az én tapasztalatom a témában.:)

20. annaluca (válaszként erre: 19. - Lipiani)
2010. márc. 26. 23:00

Engem is érdekel, de még csak fél éves a fiam. Szerintem nem korai másfél évesen elkezdeni, hiszen ilyenkor szivacsként szívnak magukba minden újat.


Majd írd meg, mit láttál, tapasztaltál!

2010. márc. 26. 12:39

Köszi a tapasztalatokat.Holnap elmegyünk egy ingyenes próbaórára és majd meglátom.Igazából szeretném ha tanulna nyelvet,meg ha gyerekek között van az sem rossz,mert nem jár bölcsibe.

Amúgy azt olvastam az oldalukon,hogy 3 hónapos(!!!)kortól ajánlják.Na azért ezt már túlzásnak tartom! :)

2010. márc. 26. 12:30

Nekem a két lányom jár. A nagy 5 évesen kezdte, a kicsi 3 múlt akkor. Most lesz egy éve.

A nagy sokszor meglep, itthon is megszólal, játék közben angolul. A kicsit kevésbé érdekli.

Szerintem gyerekfüggő, de van nálunk is a csoportban 1,5 éves kisfiú. Nála nem látom, hogy használna, de lehet, hogy egyszercsak megszólal angolul majd.

2010. márc. 26. 12:23
a fiam bölcsijében van angol.nagyon élvezi,bár ő már 3 éves.szerintem másfél évesen még korai ez a fajta fejlesztés.
2010. márc. 26. 12:10
Kisfiam másfél éves.Magyarul már sok szót mond nagyon,szépen is beszél szerintem és már kezdi összekötni a szavakat.Van szerintetek értelme ilyenkor elkezdeni az angolt? Elvileg egy éves kortól már ajánlják.
2010. márc. 26. 12:09
Ismeri valaki a Helen Doron gyerekangolt?Tapasztalatokat várok!!
14. petrikek (válaszként erre: 12. - Carole)
2010. febr. 8. 19:03

Igazából anyanyelvi környezetet próbálnak teremteni a gyerekeknek. Valahogy így: felülnek a repülőre és elrepülnek valahová, ahol angolul beszélnek. Mire leszáll a repülő, onnantól kezdve a tanár csak angolul beszél. Ha a gyerek magyarul, ő akkor is angolul.

És játszanak állatokkal, színekkel, számokkal. Kék elefánt, piros nyúl stb., így a gyerekek a kis agyukkal összekötik a szavakat a képekkel.

Vagy pl. (a lányom mesélte, mert én nem járok be az órára), amikor az ízeket tanulták, akkor ettek mézet, csokit, citromot stb. Így az ízt összeköti agyban az angol szóval.

De sokat társasoznak, memóriajátékoznak, öltöztetős-babáznak, utaznak buszon vonaton stb.

Szóval kicsit olyan, mintha angol bölcsibe, oviba, napközibe járna a gyerek....

Az én lányom rettentő módon élvezi. Olyan neki mintha játszóházba menne. Sokat beszél itthon is angolul, megért alapvető szavakat tévében stb. Én segíteni nem tudok neki, mert németes vagyok, de tőlünk külön kérték is, hogy ne kezdjük el nekik itthon magyarázni, hogy a fiú a boy a lány a girl stb.

Szóval kb. így néz ki...

1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook