Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

78192. Lavender_ (válaszként erre: 78191. - Soly20)
2013. nov. 23. 10:53

Kb. 3 óránként kellene megéhezni a diéta mellett, az hogy egyből éhes vagy semmiképp nem jó. A barnakenyér akkor jó, ha legalább 60-70%-a teljeskiőrlésű lisztből van. Próbálj meg több zöldséget, esetleg túrót, sajtot enni mellé, azzal jobban kihúzod a tízóraiig. Meg a többi étkezésnél is egyél mellé olyat, amit nem számolunk.

A tavalyi értéked valóban nem annyira magas, de a lombikok valószínű jócskán rontottak rajta. Azt meg, hogy a stimu alatt kezdte el szedetni veled a metet inkább nem is kommentálom. Addig ne kezdjetek újabb lombikot, amíg nem tudod, milyenek az értékek, mert semmi értelme nincs. Ha megleszenk az eredményeid keress egy jó endo dokit, majd ő eldönti, kell-e gyógyszer. Ja és ugye a sport is nagyon fontos, de ezt gondolom tudod.

78191. soly20 (válaszként erre: 78189. - Lavender_)
2013. nov. 23. 10:23

Szia,

két szelet magvas barnakenyeret (melyben volt sima f.liszt is), felvágott, paprdicsom.

Röviden a történetem:

idén volt két sikertelen lombikom, IR vizsgálat még tavaly dec-ben volt, hát azzal kapcsolatban, most szeptemberben mondták, hogy talán nagyon enyhén magas (nem befolyásolja a dolgokat) a nullás 3-as, a 120-as 42-es, így erre nem szedtem semmit, ennek ellenére majd most okt-ben a stimu alatt kezdte el szedetni velem a doki a Merkformint, amit nem tudtam beszedni, mert úgy felpuffadtam, azt hittem szétdurranok és a sürgősségin kötök ki a beülti másnapján...

hát ezek után tele vagyok kérdésekkel, aggodalomma...! most megyek majd újabb terhelésre, hogy mit mutat, mert a lányok azt mondták a stimuk biztos csak rontottak az értékeimen, ezért próbáltam már most elkezdeni a diétát!

78190. Zebra25 (válaszként erre: 78185. - Tengericsillag)
2013. nov. 23. 10:19
Igen, mindenképpen keressetek fel egy orvost.
78189. Lavender_ (válaszként erre: 78188. - Soly20)
2013. nov. 23. 09:19
Mit reggeliztél? Szedsz valami gyógyszert az IR-re? Milyenek az értékeid?
78188. soly20
2013. nov. 23. 09:08

Sziasztok!

Hétfő óta próbálom csinálni az 5szöri étkezést, figyelve, hogy mikor mit-mennyit eszem!

Vékony vagyok így 200ch körül próbálok enni;

az a kérdésem, hogy pl: most is reggeliztem, de már reggeli után úgy érzem, hogy éhes vagyok, ez hogy van, nem ettem eleget? Este ugyan ez az érzésem, hogy még enni tudnék!! Fogyni nem szeretnék!

Köszönöm!

78187. zzsuga (válaszként erre: 78185. - Tengericsillag)
2013. nov. 23. 08:16
Hú az nagyon sok, irány vérvétel és doki. A mérők tévedhetnek is, ha nincs jól bekalibrálva, csak a vénásvér mutat valós értéket. Addig is nézzétek kaja előtt és kaja után 1 órával.
78186. zzsuga (válaszként erre: 78183. - Viki77_2)
2013. nov. 23. 08:13

Az esetek nagyobb %-ban igen és igen az MM sok embernek segített már babához. A hormonok te tudod a legjobban egy összetett dolog sok mindentől függ. Mindenki másképpen látja. Én aztán igazán nem hiszek az orvosoknak amennyi orvost elfogyasztottam nem lenne elég a kezem és lábam, hogy összeszámoljam.

a beszólásom pedig nem volt arrogáns!!!még ha Te annak is gondoltad

2013. nov. 22. 23:50
Sziasztok!lehet nem témába vág,de kétségbe vagy esve,aludni sem bírok.Fiamnak aki 9 éves este mértük a cukrát evés után kb 2-3 órával .és 11 fölött volt.Nagyon aggódom...ez kétségtelenül azt jelenti ?... :(
78184. pasdechat (válaszként erre: 78177. - Szilvita)
2013. nov. 22. 23:42
én mindkétszer csak "nagykönyvi értékekkel" tudtam teherbeesni. ill. először nem (egy nem védekezésből), de azt a babát más dolog miatt veszítettem el. utána lett enyhe ir-em, az 5. hónapban fogant meg a kislányom, majd utána súlyosabb ir-em lett és 1 évembe telt a kistesó.
78183. Viki77_2 (válaszként erre: 78181. - Zzsuga)
2013. nov. 22. 22:21

Én meg sajnálom hogy rámszólsz.

Az MM garancia a terhesség sikerére???

Még itt is van egy rakás akinek nem volt az. Ez a butasággal határos, hogy istenszerűen elhiszed egy-egy orvos szavát.

Bocs de nem szeretem az arrogáns beszólásokat.

78182. eduarda
2013. nov. 22. 22:12

Sziasztok!Palmlab vércukormérőm van ,de már többször előfordult,hogy egyik kézen mondjuk 5,5-öt mért, akkor a másik kéz szúrásnál pár másodperccel később 7.2-öt.Tapaztaltatok hasonlót?kezemet előtte megmosom.Ki milyen márkát használ,ami megbízható?

köszi

78181. zzsuga (válaszként erre: 78179. - Viki77_2)
2013. nov. 22. 21:36

Én meg sajnálom, hogy egy ilyet lájkolsz...

Igen vannak kivételek, mint ahogy mindenhol vannak, de jobb egy terhességet végig izgulni, hogy minden rendben lesz-e vagy sem?? megéri??

78180. Szilvita (válaszként erre: 78179. - Viki77_2)
2013. nov. 22. 21:26
:) Lehet a jelekkel:)
78179. Viki77_2 (válaszként erre: 78177. - Szilvita)
2013. nov. 22. 21:08
De kár hogy itt nem lehet lájkolni :DDDDDD
2013. nov. 22. 20:37
Sziasztok! Még új vagyok itt, bár régebb óta olvasom a forumot. Nekem is Pcom van. Dr. Boros Judithoz járok. Most kaptam Duphaston-t, meg Clostilbegyt-et. Kb. 80 napja nem is jött meg, bár a terelt inzulinom 35 -re csökkent a másfél évvel ezelőtti 99-hez képest, bár ez a Meforálnak köszönhető. 5 hónapja próbálkozunk babával, most reménykedem, hogy ennyi nap után megjön a Duphaston-tól (2x1 szemet kell szednem 10 napig) majd a clostil-t. Abban tudtok nekem segíteni, hogy ez utóbbit a ciklus vhanyadik napján kell elkezdeni szedni?
78177. Szilvita (válaszként erre: 78140. - Zzsuga)
2013. nov. 22. 20:22

Lehet hogy nagy az esély, de ezt ki tudja? Max. nagyobb, mint normál inzulinnal, de nem minden a papírforma...

Én lehet hogy most itt meg leszek kövezve, de egyre inkább úgy érzem, hogy ez az egész MM-es dolog meg az IR egy nagy pénzlehúzás. Értenek hozzá, de egyre lejjebb viszik a határokat, amivel szerintük érdemes valamivel próbálkozni, és addig százezreket húznak ki a babáért mindenre képes nőkből. Nem csak nagykönyvi értékekkel lehet egy babát kihordani. Megnézném egy pár kismamának a terhelt inzulinját...

Nekem 5 hetes terhesen a cukrom 0' 5,4 a 120 perces pedig 2,9 volt. Sajnos akkor inzulinterhelést nem csináltak, pedig megnéztem volna....

Nem akarok senkit megbántani a véleményemmel, én elismerem, hogy nagy szakértelmek dolgoznak az MM-be, de pl. az én akkori endokrinológusom, aki rájött, mi a bajom (PCOS,IR, mikroadenoma), azt mondta, nem kell merkformin ha babát akarok, mert az úgy lenne igazán hatékony, ha szednék mellé fogamzásgátlót, hogy a tiszta cisztás petefészkeimet helyrerakja, és akkor minimum fél év, mire a babával elkezdhetünk próbálkozni. Szóval azt mondta, ne aggódjuk össze fog ez jönni így is, és igaza is lett. Pedig mensim sem volt...Csak azért írom le, hogy higgyetek benne, egyszer el fog jönni, nem kell ezen parázni, ha megteszed, ami telik tőled, úgy hogy közben az életed élhető legyen, és ne ezen görcsölj, többet teszel érte, mintha nagykönyvi értékekkel akarsz rendelkezni.

Kívánom, hogy mindenkinek összejöjjön ez a csoda!

78176. lylandra (válaszként erre: 78142. - Meluss73)
2013. nov. 22. 19:30
Ki a dokinöd?
78175. Cicabubi (válaszként erre: 78174. - Zzsuga)
2013. nov. 22. 19:28

Köszönöm, hogy írtál.

A baj az, hogy már annyi nődokit megjártam, és nem találok értelmeset! Talán majd az MM-ben...

Tudom, az étkezésemet nagyon meg kellene reformálni, és amiket olvastam itt, hát, vért fogok izzadni:)

És a sport sem lesz egyszerű, főállás, saját vállalkozás, két gyerek mellett...

Na de nem sírok, ha januárban kiderül, hogy tényleg gáz van, akkor összeszedem magam, nem akarok 20 év múlva cukorbeteg lenni...

78174. zzsuga (válaszként erre: 78173. - Cicabubi)
2013. nov. 22. 18:27

Tűű az jó választás.

Az együttlét utáni fájdalmat gondolom a méhszájsebbel indokolják pedig az más is lehet ám. Nézesd meg magad mással is biztos, ami biztos.

A hasnyálmirigyet tehermentesíteni kéne a cukor fehérlisztes dolgoktól. Az, hogy a cukrod nő az nem jó, mert lehet elindult egy folyamat, de még ez nem vészes ne ijjedj meg. Nekem sokkal rosszabbak voltak az értékek, mégis rendeződtek és a hasnyálmirigyem szépen helyreállt. Szóval no para!!!

78173. Cicabubi
2013. nov. 22. 17:42
ja, bocsánat, Tüű dokihoz megyek majd.
78172. Cicabubi
2013. nov. 22. 17:41

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Tüneteim:

- krónikus fáradtság

- bódító álmosság

- koncentrációs zavar

- gyakori fejfájás

- iszonyat szomjúság

- gyakori vizeletürítés

- látásromlás (!)

- alkar-, kéz zsibbadása

- menstruáció előtti barnázás

- hajhullás

A nőgyógyászati problémáim kicsit összetettek. Sokszor együttlét után van, hogy fáj az alhasam egész másnap. Volt egy conisatiom méhszájseb miatt. A mensim mindig megjött időre, kivéve először legutóbb, amikor késett két napot, majd megvolt másfél napig, pedig nekem általában 4-5 napig tart.

zzsuga, mit jelent, ha nem termel elég inzulint a hasnyálmirigyem?

78171. Dagika86 (válaszként erre: 78157. - Ba7da9cfc0)
2013. nov. 22. 17:00
köszönöm szépen
78170. zzsuga (válaszként erre: 78168. - Tittike76)
2013. nov. 22. 16:39
Titike a cukor az gond ám mert növekszik, ami azt jelenti nem termel elég inzulint a hasnyáémirigy!!
78169. zzsuga (válaszként erre: 78167. - Cicabubi)
2013. nov. 22. 16:37
A cukornál nincs meg a harangforma, meg a 120-as az éhomihoz képest elég magas. Az éhomi inzulinra én azt mondom jó, de a terhelt egy kicsit magas mert nem lehet több 25-nél. Azonban engem inkább a cukrod aggaszt!!! Addig is kezdj el diltázni és sportolni, mert sokat javulhat az érték.
78168. Tittike76 (válaszként erre: 78167. - Cicabubi)
2013. nov. 22. 16:35

Szia!

Igen, IR, de nem olyan vészes.

Éhgyomri cukor teljesen jó. A terhelt (120 perces) viszont enyhén magas, mert vissza kéne neki menni éhgyomri környékére (picit fölé, de semmiképp nem alá, mert az is gáz).

Ehgyomri inzulin tök jó. És a terhelt is csak picit magas. Max. 25 lehetne.

Tehát nem olyan vészes eredmény. Lehet erre nem is írnak gyógyszert, csak diéta és sport. De nyilván majd a doki dönti el.

Kihez mész az MM-be?

Milyen tüneteid vannak? Nálad esetleg szóba jön pcos is? Mert sajna genetika is nagyban hozzájárul. Ha pcos gyanúja is lesz a dokinak akkor még el kell menned ciklus 3. és 21. napi hormon vérvételre, no meg nem ártana pajzsmirigy értékeket is nézetni (tsh, ft4, ft3, anti-tpo).

De ez majd úgyis kiderül januárban.

78167. Cicabubi
2013. nov. 22. 16:06

Kedves Mindenki!

remélem megengeditek, hogy csatlakozzak hozzátok. Sokat olvastam már az IR-ről, sok tünetben magamra ismertem, illetve nővéremnek sajnos igazolt PCOS-a van. Voltam terheléses vizsgálaton, az eredményeim:

glükóz 0' 4,4 mmol/L

glükóz 60' 5,5 mmol/L

glükóz 120' 6,1 mmol/L

inzulin 0' 5,2 mIU/L

inzulin 60' 40,5 mIU/L

inzulin 120' 38,3 mIU/L

szeretném kikérni a véleményeteket, hogy ez vajon IR? 164 cm és 65 kg vagyok. Annyifélét olvastam már, nem tudom eldönteni. És csak januárban megyek az MM-be:(

köszönöm előre is!

78166. meluss73 (válaszként erre: 78165. - Tittike76)
2013. nov. 22. 15:42
Köszönöm
78165. Tittike76 (válaszként erre: 78164. - Meluss73)
2013. nov. 22. 15:11
Én is drukkolok, hogy pikk pakk klassz legyen minden a bébihez!!!
78164. meluss73 (válaszként erre: 78161. - Tittike76)
2013. nov. 22. 14:49

Tudom mit érzel, de neked is jobb lesz. Megérdemeljük, hogy javuljanak az eredményeink!

Én is mindenféle magyarázatot kerestem, hogy hétfőn rossz volt a gyomrom és kijött minden( de csütörtökön volt a terhelés), lehet megint a fogam szarakodik, sokat stresszeltem az inszem miatt vagy a clostylbegit okozz. Én sem eszem cukrot, sőt mostanában édeset is ritkán, kéthetente csinálok valamit. Nem tudom. Valóban nem volt meg a heti 3-4 edzés, de nem is hagytam el az edzést. Az inszem alatt is csináltam heti kétszer.

Próbálom magam nyugtatni, hogy majd az új gyógyszerrel pikk pakk rendbe leszek.

El sem tudom képzelni milyen lehetett az inzum 120 kilósan, ha most ilyen.

Elfogadni a legnehezebb ezt az egészet.

78163. Tittike76 (válaszként erre: 78159. - Meluss73)
2013. nov. 22. 14:40
Pihenj sokat hétvégén ha teheted, relaxálj! :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook