Ingatlanirodával kapcsolatban szeretnék kérdezni, mint vevő, tud valaki segíteni? (tudásbázis)
Nem vagyunk egyformák. Én nem kezeltem őket hülyének, elmondtam milyen érdeklődőt hozhatnak ide. Idehozták, tündéri, kedves emberek, minden úgy van, ahogy megbeszéltük, készpénzben fizetnek.
Amit megvettünk, ugyanez az ingatlaniroda kereste, egyet mutattak, de az pont olyan volt, amit elképzeltünk.
Az egész eladási és vételi folyamat négy hónap alatt lezajlott.
Sok a hülye, nem vitás. És ha olyan idióta, hogy olyan képeket mutat, amiről az érdeklődő felismeri, hát így járt.
Engem az sem zavar, ha valaki abban az ingatlanban is kikerüli, amit effektíve nélküle nem talált volna meg. ha jól érzi magát így az illető, lelke rajta. De ne csodálkozzon, ha legközelebb vele is így bánnak.
Egy találkozás után perelhető a tulajdonos, ha kikerüli, ugyanis ő van szerződésben az irodával, nem a vevő. És általában meg is nyerik a pert.
Úgy látom, megérkeztek a profit, most majd kapsz remek tanácsokat, hogy kell átverni az ingatlanosokat ;)
86-ért adtuk el a házat, az utcában még kettőt adtak el az elmúlt negyedévben, azok még nagyobbak, nem hiszem, hogy olcsóbban.
Ha találtok ilyen tulajdonost, nem lehetetlen, de mi lesz, ha nem tudjátok eladni a lakásokat? Tudod, hogy ilyen esetben bukjátok a foglalót?
De komolyan vesznek, azt fogják mondani, segítenek a lakást eladni és majd utána akarj venni.
Én mint tulajdonos biztosan nem mennék bele ilyen üzletbe, mert rossz érzés lenne nem visszaadni a foglalót, ugyanakkor amíg köt, nem adhatnám el egy készpénzes vevőnek.
Mert bármilyen hihetetlen, azért vannak :)
Ez nem igaz, csak ha olyan konstrukciót írt alá, ilyen esetben kevesebb jutalékot kell fizetnie az eladónak, de nagyon ritka, ha valaki ilyen szerződést ír alá.
Ha kinn a házon az eladó tábla, akkor bárki bemehet érdeklődni.
Hmm... Hát az az igazság, hogy két lakást kell eladnunk...
A párom úgy képzeli, hogy előbb talál egy tuti házat, és ha azt lebeszéli (mármint előleget, foglalóval), akkor adnánk el a lakásokat. Meg arra apellál, hogy most nem nagyon mennek a drága házak, vevő alig van, így meg tudnának várni.
Na akkor ha most így bemegyünk egy irodába, és megmondjuk, hogy két lakásunk van, amit majd el kell adni, akkor nem vesznek komolyan?
Partnerként egy ingatlanost? Ne már. :-)
Én szükséges rosszként kezelem őket, némelyiknek annyi agya sincs mint egy lepkének. Pontosan tudjuk mit akarunk, és csakis a tulajjal tárgyalunk. Általában ki szoktuk kerülni az ingatlanost, de ha mégsem megy, egy találkozás, aztán összehoz a tulajjal. Nem vagyunk mi hülyék.
Ne sértődj meg azon, ha a fizetési feltételekről faggat, mikor, mennyit tudtok fizetni, stb és attól, kivel költözöl, hányan vagytok. Ha két ember megy be, egy beszélgetésből kell megtudnia, ki a döntéshozó ;))
Kezeld partnerként, könnyebb lesz a dolgod.
Ez így igaz. De ahhoz hogy megmutassa, neki tudnia kell, van-e pénzetek arra, hogy megvegyétek vagy előtte még el kell adni egy másik ingatlant. Ha kell hitel, hitelképesek vagytok-e stb.
Ha profival találkozol, arra számíts, hogy behív az irodába, beszélget veletek egy órát, kiderítik mik az igényeitek, miben vagytok kompromisszumképesek, illetve mik a lehetőségeitek. Utána megkeresi a tutit.
Most adtuk el a házunkat, egy vevőt hoztak, igaz három hónappal a szerződés után, de az tényleg vevő volt. Nekünk kikötés volt, hogy három hónapos birtokba adást kérünk és csak olyat hozhat aki készpénzes vagy már megvan a hitelígérvény a banktól.
Az még a múlt évezredben volt :)
Ha találsz egy lúzert, az bármit megmutat neked, amire rámutatsz. A profi viszont csak akkor megy ki veled egy ingatlanba, ha tudja, hogy vevő vagy. Tíz kérdésből kiderül :)
A tulajdonos nem arra szerződött velük, hogy mutogassák a lakását, hanem arra, hogy eladják.
További ajánlott fórumok:
- Van itt jogász? Örökléssel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
- Kutya tüzelésével kapcsolatban tudtok segíteni?
- Örökösödési tartozás kifizetésével kapcsolatban tudna valaki segíteni?
- Van köztetek orvos vagy gyógyszerész, aki tudna segíteni egy gyógyszerrel kapcsolatban?
- Láthatással kapcsolatban szeretnék kérdezni! Tud valaki segíteni?
- Ingatlanirodával kötött szerződéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Tudtok ebben segíteni?