Indított szülés és epidurális érzéstelenítés (beszélgetés)
Szia!
Nekem is így volt... Csak fájásaim voltak és tulajdonképpen oxitocint elég hamar kaptam (burokrepesztés is volt), de EDA-t csak a vége felé, viszont ahogy megkaptam az EDA-t,már kötötték is vissza az oxitocint, mert fél óra alatt meglett a kellő tágulás, és már jöhetett is a kitolás. Az 5 percesek este 10kor kezdődtek, és 15:43-ra lett meg a kislányunk! :) Ha nem tágulsz rendesen az oxitocintól,akkor hamar kérj EDA-t,mert elviselhetetlen lesz! Én nagyon sokáig (órákat vártam),és az orvosom mondta, hogy most már muszáj. De már majdnem elájultam a fájdalomtól akkor... Pedig nem vagyok rinyálós. Szóval tapasztalat ennyi van.
Ha tuti csaszis leszel, akkor azt tudom ajanlani, hgy vegyetek more milk kapszulat es attol beindul a tejci az fix! :)
Mar amennyiben akarsz szoptatni :)
10 napig?
Én a műtét után 3 napot voltam bent és a 3. napon varrat csípés volt,mert felszívodóval varrt az orvos és 8 cm-es volt a vágás.
Örülök neki,hogy másnak is volt jó tapasztalata :)
Hasonló dolgokat tudnék írni, mint Kékpoló, azzal a különbséggel, hogy nekem egy babám lett. Szóval ne izgulj! Szemernyi fájdalmam sem volt. ösze tudom hasonlítani a szülőcsatornás szülést és a császárt, mert nekem mind a kettő volt. A császárnál nem voltak fájdalmaim, amikor a műtőbe vittek kaptam 1 szurit a gerincembe, de aztán végig ébren voltam, bár előttem volt a paraván, mindent hallottam és csak matatást éreztem. Amikor megszületett a fiam, odaadták! :) Varrtak és kapcsokat kaptam. A szülés után 24 óráig nem volt szabad mozogni, igaz nem is tudtam volna. Utána is csak nagyon fokozatosan, ahogy újból elkezdtem érezni a lábam fel lehetett kelni. De mondták, hogy ne akarjak legénykedni, hogy sokáig fent legyek, mert megfájdul a fejem. Volt is olyan, aki nem tartotta be az utasításokat és elég erős fejfájása lett. 10 napig voltam bent a szülés után, akkor szedték ki a kapcsokat és jöhettünk haza.A felülés és a lefekvés volt nehezebb. A másik fajta szülésnél pedig ülni volt nehezebb:)
Hidd el, ha betartod az utasításokat, semmi baj sem lesz. :)
Pfff, sztem ne akarj tapasztalatokat elore :)
Nekem inditott volt, eu - s is vok, de inkabb majd csak utana itom meg, mi volt. Ez ( is) egyenenkent valtozo- pecs
További ajánlott fórumok:
- Veszélyes lehet az epidurális érzéstelenítés? Milyen előnyei és hátrányai vannak?
- Szülés epidurális érzéstelenítéssel
- Csütörtökön visszér műtét vár rám epidurális érzéstelenítéssel akinek van tapasztalata kérem írjon, mire számíthatok?
- Melyik jobb? Az epidurális érzéstelenítés vagy a gáz?
- Ha az első szülésnél az agyvízbe szívárgott az epidurális érzéstelenítő, akkor a 2 szülésnél is előfordulhat?Van valakinek tapasztalata?
- Kért -e már valaki epidurális érzéstelenítést sima szüléshez a kistarcsai Flór Ferenc kórházban?