Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Melyik jobb? Az epidurális érzéstelenítés vagy a gáz? fórum

Melyik jobb? Az epidurális érzéstelenítés vagy a gáz? (tudásbázis kérdés)


1 2
36. 754c7e07c3 (válaszként erre: 32. - Szélike)
2010. ápr. 30. 12:43

Ezt ki mondta?


Mindhárom gyerekemnél gázt kaptam,és egyik sem sárgult be. Nem ettől függ.:)


Mindenki azt csináljon, amit akar, próbálja ki a gázt, ha nem jön be, próbáljon mást, addig is telik az idő, és míg próbálkozik uralja a testét.:)

Ez az én véleményem.

2010. ápr. 30. 12:37
Egyébként meg tényleg jól ki van találva a női test és nagyanyáinknak nemsok lehetőségük volt még anno. Csakhogy egy dolgot nem kell figyelmen kívül hagyni. Akkor ott generációk éltek együtt, lehet, hogy napokig vajudott a szülő nő, ki is fáradt rendesen (ez a szerencsésebbik eset), de ott volt mellette a család. Szülés után nem kellett felkelnie mosni, főzni, takarítani és a nagyobbikkal az oviba rohanni. De ezt manapság már nem mindenki tudja megtenni. Én 75-80 km-re élek a családomtól, ahol mindenki dolgozik és éli az életét. Az anyósomtól várhatok segítséget, de őszintén szólva a legnagyobb segítség az, ha Abigélt elviszi oviba vagy pár napig átviszi magukhoz aludni. De ha egy mód van rá, akkor biztos, hogy nem akarok annyit szenvedni és annyira kifárasztani magam,mint az elsőnél, mert tudom, nem tehetem meg, hogy utána annyit pihenjek a kicsi babámmal, amennyit csak szeretnék. És ha van mód arra, hogy most az egyszer könnyítsek a dolgon, akkor nem fogok azon görcsölni, hogy át kell élnem a szülési fájdalmakat, mert az jó.
34. Pocok:) (válaszként erre: 30. - Gabriellka)
2010. ápr. 30. 12:28

háát én hiába terveztem:((

Bár azt mondom igy volt a legjobb,hosszú óra gáz után(ami nekem semmit sem használt) végül spinállal császárral szültem.Nekem ez nagyon jó volt igy,sajnos ha egy gyerek élete függ rajtunk akkor fel kell adni a terveinket és hagyni h azt csinálják ami a legjobb mindkettőnknek.

33. szitaszivárvány (válaszként erre: 30. - Gabriellka)
2010. ápr. 30. 12:24
Szülés, ahol én irányítok? Elméletben biztos, hogy jó, de nem 100%, hogy úgy fog minden történni, ahogy én akarom. Én se így terveztem az első szülésem. A másodiknál már jobban meggondolok mindent. Nem rágódom a dolgokon, csak elgondolkozom.
2010. ápr. 30. 12:24
Ha egy mód van rá NE kérj "gázt" a besárgulást elősegíti és ráerősít.
31. szitaszivárvány (válaszként erre: 29. - Kattantak)
2010. ápr. 30. 12:22
Ezzel maximálisan egyet értek!
2010. ápr. 30. 12:02

" A szulés ahol én irányítok" c. konyvben nagyon jól le van írva, hogy a legjobb a természetes szulés :) Ki vagyunk mi találva ám rendesen!

Imádom ezt a konyvet ajánlom Nektek :)

Én egyiket sem tervezem-sem epi, sem oxit.

De majd ahogy hozza a sors :)

Kellemes babavárást!

29. kattantak (válaszként erre: 20. - XcicusX)
2010. ápr. 30. 11:57

sziasztok!

"Szerintem egy nőnek át kell élni a szülés fájdalmát, mert attól (is) szép "

szerintem ez az a mondat, ami miatt sok nő nem mer élni a fájdalomcsillapítás adta lehetőséggel, vagy ha szükséges, akkor szülés után komoly depresszióba zuhan, hogy nem igazi anya, mert neki nem sikerült, mert ezt súlykolják az emberbe...

Miért kéne??? persze a szülés fájdalommal jár, de nem mindegy kinek mekkorával, és mennyi ideig...

Én a szülésem előtt abszolut nem döntöttem, hogy szeretnék e vagy sem, és ha igen mit.. tájékozódtam a lehetőségekről, aztán úgy voltam úgy is ott fog kiderülni...

Majndnem két napig vajúdtam, de úgy, hgoy az utolsó 10 órában nagyjából kiakasztottam a gépet... nem tágultam rendesen, muszáj volt bekötni az oxitocint, de azt már csak úgy merte az orvosom, ha belementem az edába, mert már borzalmas fájásaim voltak... utána maga volt a mennyország, minden fájást tudtam mikor jön, még sem szendvedtem.. sőt egy kicsit el is tudtam szunyókálni, ami nagyon jól jött, mert ugye már elég rég egy szemhunyást nem aludtam, sőt a jóslók is jöttek már a szülés megindulása előtt egy-két nappal éjszakánként, és akkor sem igazán tudtam pihenni.. sajnos a vége császár lett, de ha nem, és nem kapok fájdalomcsillapítót valószínűleg nem lett volna erőm a kitolási szakasznál..

Én azt gondolom az a lényeg, hogy mindig úgy döntsön az ember, ahogy a babának a legjobb mert nem attól lesz valaki igazi anya, hogy természetesen szült fájdalomcsillapítás nélkül.. nem itt kezdődik az anyaság, hanem hogy mindig annak megfelelő döntést hozzuk mi a legjobb a gyerekünknek...

egyébként az edának nálam nem volt szerencsére semmi mellékhatása, én is féltem tőle, és ha megint kéne félnélk tőle :), de nekem nagyon jól jött..

2010. ápr. 29. 12:13

Augusztus 13-ra vagyok kiírva, de valószínű hamarabb fog jönni. Most vagyok 25 hetes. Még jó lenne legalább 10 hétig benn tartani.

De egy biztos, nem fogok kockáztatni az otthon maradással.

27. babszibobó (válaszként erre: 3. - Szitaszivárvány)
2010. ápr. 28. 21:52

Szia!Tényleg csak jól kell szívni, mert van két szelep a maszkon, az egyik csak sima oxigént enged, egy megfelelő erős szívás kell hogy a lényeges gáz is kiszabaduljon, a szelep felnyíljon!

Az első szülésemnél nekem sem mutatták rendesen,vagyis csak késő, addigra nem volt erőm akkorát szívni, epidurális lett belőle, azóta is bánom, tény, hogy nem éreztem semmit szülés közben, de azóta front érzékeny a "hátam".

Most másodjára megmutatták a maszk használatát, nagyon jó, tudatodnál vagy, de valami eszméletlen fura, jó értelemben, mivel elengeded magad, az izmok megnyugodnak ott ahol kell és ott dolgoznak csak ahol szükséges, vagyis könnyebben tágulsz!Erős fájásaim voltak, kaptam valami popó szurit is, de sokkal jobb volt így szülni!

Gáz párti vagyok.Viszont elvetem az otthon maradás gondolatát, amit megindul jobb biztos kezek között lenni!

A kicsi nyaka körül volt a köldökzsínor (bár ezt nálam amúgy is tudták, 2 hetet feküdtem a terhes pathon szülés előtt emiatt megfigyelték a babám, hogy bírja a strapát, persze ez így volt jó), elő sem készítettek, annyira féltek, hogy baja lesz a babának, így végig gépen voltunk, az utolsó 20 percben 12-140 helyett 60-58 volt a szívhangja!

Sajnos sokaknál nem veszik ezt észre, és én nem kockáztatnám meg, de ez én vagyok, rossz és ijesztő hetek vannak mögöttem, voltak mögöttem.


Gáz és Minél hamarabb Kórház!

Jó egészséget Kívánok Mindenkinek!

26. Vikianya (válaszként erre: 3. - Szitaszivárvány)
2010. ápr. 28. 20:53

Azt jelenti, hogy akkor hat, ha jól csinálod. Nekem ezt a barátnőm mondta, hogy neki nem mutatták meg, hogy hogyan lesz jó. Szóval ha ezt választod, akkor kérdezz rá.

Mikorra vagy kiírva?

25. Vikianya (válaszként erre: 19. - Novehaki)
2010. ápr. 28. 20:41
Én az elsővel 15-öt, másodikkal 6-ot. Én se mentem volna, ha nem muszáj, de a sors így hozta. Sajnos ez nem mindig kivánságműsor
24. Vikianya (válaszként erre: 17. - Misz)
2010. ápr. 28. 20:37
Úgy tudom, hogy Viktória királynőnek köszönhetjük a fájdalom csillapítást, ő használta először. Addig a vallással nem volt összeegyeztethető
2010. ápr. 27. 08:33

Majd amikor a 4. napon kiengedtek, oda vezetett az első utam. Addig telefonon érdeklődtem, hogy jól van-e. Mindig azt mondták,hogy igen, jól van. Mikor bementem azzal fogadtak, hogy kissúlyú csecsemő, ne várjak gyors javulást, gyakori a hírtelen halál.

És szerencsénk volt, hogy csak 1 hónapot kellett ott töltenünk.

2010. ápr. 27. 08:30
Én az elsővel áltéltem a szülés fájdalmát... és kemény 2-2,5 évembe telt, mire a rossz emlékeket magam mögött hagytam. No, nem a fájdalom volt a rossz emlék, azt bírom. De meg se mutatták utána. Felkapták, elvitték, majd valaki közölte, hogy azonnal inkubátorba tették és átszállítják egy másik kórhába. 4 napig nem láttam, mert nem mehettem utána. És még 1 hónapot töltött a koraszülött osztályon. Mindezt úgy, hogy 1 hete feküdtem toxémiával a terhespatológián és a szülésznő nem ismerte fel, hogy szülök!!!
21. szitaszivárvány (válaszként erre: 19. - Novehaki)
2010. ápr. 27. 08:27
Ez sajnos nem fog menni. Egy koraszülött babával, egy vetéléssel a hátam mögött, a lombik babámmal a pocakomban és a 120 km-rel arrébb lévő kórház miatt 37. héten be fognak fektetni... feltéve,ha addig meg nem szülök. Az elsőt fájdalomcsillapítás nélkül szültem. Nem mondom, hogy nem lehet túl élni, de 12 órás egyedül vajudás után teljesen ki voltam fáradva. Az epidurálistól félek, vagy idegenkedek, nem is tudom mi a jó szó erre. A gázt sem próbáltam még... aztán majd meglátjuk milyen lesz a vége.
2010. ápr. 27. 07:40
Sziasztok! Én az első szülésnél epidurálist kértem, most pedig rendesen szokott fájni a derekam: időjárás-változás, frontok, stb. A második szülésnél egy fájdalomcsillapító szurin kívül semmit sem kaptam, és itt vagyok, túléltem... Szerintem egy nőnek át kell élni a szülés fájdalmát, mert attól (is) szép :D Mikor a kezedben van a picid, úgyis elfelejted, min mentél keresztül, csak Ő a fontos :D Ráadásul én eléggé majrés vagyok, tehát nálam ez nagy szó, hogy egyetlen szurival kibírtam :P
2010. ápr. 27. 06:47

szia


nem kérj semmit ha lehetőséged van rá akkor minél tovább maradj otthon, és csak az utolsó pár órára menj be a kórházba

az első babánkkal 4 órát voltun ka szülőszobán a másodikkal fél órát a hamadikkal pedig 10 percet

18. szitaszivárvány (válaszként erre: 17. - Misz)
2010. ápr. 24. 14:26
:-)
17. misz
2010. ápr. 23. 20:34

Én először gézt kaptam. Igazából nekem csak arra volt jó, hogy istenien lehetett a maszkba kapaszkodni a fájás alatt. De ugyanúgy fájt.

Aztán amikor végre megkaptam az EDA-t, hát az maga volt a megváltás. 8 perc múlva nem fájt semmi. Minden fájást érzékeltem a derekamban az elejétől a végéig, de nem fájt. Innét mosolyogva vajúdtam tovább.

Nekem meggyorsította a tágulást is, és a világon semmi mellékhatása nem volt. Azóta is áldom annak a nevét, aki kitalálta.


Ha még szülnék, csak és kizárólag EDA-val akarnám.

16. szitaszivárvány (válaszként erre: 15. - Kolibri)
2010. ápr. 23. 14:27
:-) Akkor lassan már nehéz lesz dönteni.
2010. ápr. 23. 13:35

En a gaztol nagyon rosszul lettem. Nem csak hanytam, de alig voltam magamnal.

Mindket babamnal kaptam epit is, az elsonel nem volt igazan sikeres, szinte alig hatott.

A masodiknal a masodik adag utan mindjart jottek a tolofajasok, amiket hatarozottan ereztem, csak valahogy nem voltak fajdalmasak. Igy a kitolasnal is tudtam, mikor nyomjak, de nem ereztem azt a fajdalmat, mint az elso babamnal. Nalam a masodik szulesnel nagyon bejott.

14. szitaszivárvány (válaszként erre: 10. - Vikianya)
2010. ápr. 23. 11:19
Sajnos nincs garancia arra, hogy nekem jobb lenne, mint neked volt.
13. szitaszivárvány (válaszként erre: 12. - 6f731e9185)
2010. ápr. 23. 11:19

:-D ne, ezen jót nevettem! Akkor gázt kérek! :-)

Tesóm mindkét lányát epidurálissal szülte, de neki azóta is fáj a háta. (ennek 17 éve)

Ha egyszer végig csináltam fájdalomcsillapító nélkül, akkor most kibírom gázzal! :-)

Miskolcon volt. Most Debrecenbe fogok szülni.

2010. ápr. 23. 11:15
Egyébként érzed a fájásokat, csak nem "fogod" fel, mert be vagy szipuzva::D
11. 6f731e9185 (válaszként erre: 8. - Szitaszivárvány)
2010. ápr. 23. 11:15

Úristen ez borzasztó....


Ez a megyeiben történt??

2010. ápr. 23. 11:11

én mindkét lányomnál epidurálist kaptam.


Az elsőnél 10ről 8ra csökkentette a fájdalmat, szóval nem sokat ért.

A másodiknál amikor beadták elkezdett fájni a lábam is, a szülésifájdalmat nem csökkentette. Miután beadták, negyed órára rá már jöttek a tolófájások. A vesém a szülés után nem indult be, ez az epidurális hátránya, így katéterezni kellett. Két héttel a szülés után tudtam csak pisilni rendesen.


Igaz, hogy nálam nem vált be, de mindezek elenére ajánlom, mert sok ismerősömnek bevállt

2010. ápr. 23. 11:11
Tehát a tolófájásokat érzem, csak nem fáradok ki annyira vajúdás közben?
2010. ápr. 23. 11:11
őszintén szólva nekem borzalmas szülésem volt. Az épp ügyeletes szülésnő szerint én ma ott nem szülök, így se az orvosomnak, se a szülésznőmnek nem szólt. Ő lefeküdt aludni, rákötött a gépre, ami még a tolófájásokat se jelezte ki és így orvos és minden törődés, kedves szó nélkül szültem meg. Az ügyeletes doki bejött, hogy a méhlepényt kiszedje belőlem... mindezt úgy, hogy veszélyeztett voltam és már 1 hete feküdtem a terhespatológián.
7. 6f731e9185 (válaszként erre: 6. - Szitaszivárvány)
2010. ápr. 23. 11:07

Nyugi az utolsó egy órában már el fogják venni tőled , hogy észnél legyél:D


Én folyamatosan gépre voltam kötve és láttam a ctg-n mikor a számok felfelé íveltek:D

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook