Ikres anyukák, beszélgessünk! (beszélgetés)
Sziasztok!
A csajok 3100 ill. 3200 grammal születtek a 38.hétre,de még maradtak volna bent:-) Ti mennyivel születetek?Én az 1-nél néztem az ikres képeket,akkor mégnem gondoltam volna h nekem is ikreim lesznek:-)
A képen én is gondolkodtam,de már nem láttam friss "tablót",így nem tudom,hogy van e értelme...
Hát igen. Már azért voltam "ideges", hogy miért 170/ ha szedem a gyógyszert.
Doki is csodálkozott, hogy nem ment le. Lehet nem kéne 4x1-et szednem, mert lehet ettől meg nagyon lemegy.
A végén én a dopegyt mellett szedtem egy másik gyógyszert, most nem jut eszembe a neve.
170???? Na attól még jobban felment a vérnyomásod tuti:D Lehet attól volt a 135 is:D Egyébként csak 120 lett volna:D
Én is mindennap mérem vasárnap óta, plusz szedem a gyógyszert.
Akármit csináltam, be volt állva 170/-re a mérő. Mire barátnőm szólt, hogy lehet nem jó az elem... Igaza lett.
Reggel jött haza férjem, és picit összekaptunk, hogy nem akarja hogy egyszer arra jön haza, hogy meghaltam. Hívjam a dokit miért nem megy le.
Hívtam. Azt mondta szedjek 4x1-et.
Most mértem a vérnyomásom este és még mindig 170/ volt. Egész nap álmos voltam, állva el tudtam volna aludni. Szólt barátnőm, hogy cseréljem ki az elemet... Kicseréltem és láss csodát, 135/ lett.
Ennyit a digitális csodákról. Már azért voltam álomkóros, mert lement. Persze 135/ még magas, de nekem eleve gyanús volt a 170/
Ahogy elkeztem szedni a gyógyszert, nyomban alacsonyabb volt a vérnyomásom. Na nem a megszokott 120/70, de azért alacsonyabb volt. Volt 1-2 alkalom, mikor kiugrott egy picit, akkor adták azt a sprayt a nyelvem alá. De ez tényleg csak nagyon ritkán volt. Minden nap mértem a vérnyomásom. Gyógyszer előtt is meg után is.
Babli Neked mekkora súllyal születtek a gyerekek?
Vannak azok a tablók a Jánosban az iker babákról. Mikor bennt feküdtem, mindig azokat a babákat csodáltam. Most, hogy beszélünk róla, lehet be kellene küldeni a srácokról egy fotót:)
Hát igen, erre én is rájöttem, hogy nettel összehasonlítani nem szabad semmit.
Mondjuk ezért azt elolvastam, hogy más kismama is csalódott az Uh-ba. Volt akinél 1-1.5 kg-ot tévedett. Meg tényleg, már elég nehéz a pocim.
Elkezdtem tegnap szedni a vérnyomás csökkentőt. Bízom benne... Ha vérnyomásom rendbe jön, akkor vajon fehérjepisilés, meg a gyomorm is jobb lesz?
Leona: Neked mennyi idő kellett még beállt a vérnyomásod?
Hát remélem is.
Meg ahogy elnéztem elég pici súlyúak is. Tudom, Uh-ra nem lehet adni. 370 g és 440 g-osak. Neten néztem, hogy elvileg 500-600 g-osaknak kéne lenniük. Remélem behozzák.
Szerencsére jobb az étvágyam, bár nem merek enni, félek a görcstől, de azért lassan és inkább többször kevesebbet eszek.
Védőnő is mondta, hogy ha én nem eszek, ők mitől nőnének. Szóval muszáj! Ha fáj, ha nem.
Hajnalba már felébresztettek, azt játszották, hogy ki tudja magát jobban kinyomni :) Tök deformált volt a hasam :)
Mondjátok, ha nem igaz, de ha baj lenne, nem mozognának napi 24 órából min. 18-20 órát. egyre jobban tolják ki magukat, rúgnak. Szerintem ha baj lenne, akkor elve semmit nem nőnének, és nem ficeregnének... Nem?
ne félj,semmi baj nem lesz,mind a 3an egészségesen fogtok hazamenni a kórházból!A 2-4 hét azt meg szerintem elnézhette,ha valójában ilyen nagy lenne a különbség s doki lennék biztos tovább küldenélek,de ő nem küld.
Én is a befekvéstől féltem de nagyon,hogy akkor mi lesz a nagy csajommal,de nekem azt mondta a dokim,ha nem magas a vérnyomás,toxémiás jelek nincsenek akkor nem kell,de minden doki máás,én az enyémban bízok s ismerem is jól szerencsére:-)
Szóval azért előfordulhat, hogy nem fogok nagyon korán megszülni vagy meghalni?
Fehérjevizelés ellen mit lehet tenni? Felhívott a védőnő, hogy menjek pénteken hozzá, és néz megint pisit. De az elmúlhat?
Húúú a fehérje a pisiben nagyon nem jó.
Én is szedtem a dopegytet, ikerterhességnél ezek jobban előjönnek. Mondjuk nekem a magas vérnyomás a vége felé kezdődött. Meg a bal lábam iszonyatosra dagadt, de az is csak az utolsó trimeszterben. Bennt a kórházban. Úgyhogy én állandó felügyelett voltam. A 140 még annyira nem vészes, de az felett. Nekem a 150-nél már rohangáltak a nővérek. Kaptam valami spray-t, ami elvileg azonnal leviszi. De ez 150 felett. A dopyval szépen hordában lehet tartani a magas vérnyomást.
Arra gondoltam, hogy van-e esélyünk, hogy a babák megmaradnak-e?
Nagyon sok az a 2 és 4 hét lemaradás, plusz még ez toxémia.
Az én dokim sem akadt fent, hogy juj, de magas a vérnyomásom, de azt mondta szedjem a gyógyszert.
Mit kellett volna még mondania?
Azt mondta még, hogy befektetni hiába fektetne, attól nem leszek jobban. Magas vérnyomásra gyógyszert tud adni, amit otthon is szedhetek, a fehérjevizelésre nagyon nincs megoldás. Csak megfigyelni tudna. De a kórházban meg tuti csak még magasabb lenne a vérnyomásom.
Sziasztok!
Ma voltam védőnőnél, és kiderült, hogy terhességi toxémiám van :(
Fehérje van a pisimben, magas a vérnyomásom ( 140/90 ) és valószínűleg ezért fáj a hasam. Felhívtam a dokimat, aki azt mondta szedjek Dopegy-tet.
Szerintetek van esélyünk?
Segítenétek?
Mit kéne ennem, hogy elkezdjek picit hízni? egyik ismerősőm a gesztenyepürét ajánlotta, de mivel az bab, szerintem csak felfújna.
Én is gondolkodtam a cetlin, de nem írtam fel amit akartam kérdezni.
Mondjuk időm sem lett volna, mert már kezdődött az ambuláns rendelés.
most lehet kinevettek,de én mindig cetlivel mentem a dokihoz:-)
szülés után is felírtam 1 papíra,h mit kell tőle kérdeznem meg ilyenek,nekem bevált:-)
Jaj lányok én annyira el voltam keseredve, hogy még azt sem kérdeztem meg ami akkor eszembe volt. Meg átjáró ház volt.
Megint rákezdett, hogy 31. hét után lehet be kell feküdnöm. Hát persze. Ha nem lesz semmi baj, akkor megint minek???
Ennyire biztosak vagytok benne, hogy nem jól számolt? Nekem olyan hitelesnek tünt, mert a monitoron is mutatta végig. A koponyájukat mutatta, valóban kisebb a kisebbik babának, és picit nagyobb a nagyobbiknak, de nekem nem tünt olyan vészesnek. Csak úgy megörültem, hogy amikor lekezdte az Uh-ot, azt mondta hogy minden oké, szépen nőnek, aztán mérésnél meg hogy 2-4 héttel vannak lemaradva.