Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Igazi, habkönnyű babapiskóta recept

Igazi, habkönnyű babapiskóta recept

Elkészítési idő 10 perc

Az Igazi, habkönnyű babapiskóta hozzávalói:
4 tojás
1 csipet só
15 dkg cukor
18 dkg liszt
késhegynyi szódabikarbóna


Az Igazi, habkönnyű babapiskóta elkészítési módja:
A tojásfehérjét pici sóval felverem. Mikor már fényes, hozzáadom a cukrot és tovább dolgozok a géppel. Eztán egyenként a tojások sárgáját. Utána leglassabb fokozatra váltok a gépen és óvatosan, apránként a liszt felét is hozzákeverem. Ha kezd összeesni a hab, akkor fakanálra váltok és a liszt másik felét azzal keverem bele, széles, óvatos mozdulatokkal. A sütőt 175 fokra előmelegítem. Sütőpapírral bélelt tepsibe lapos fejű habnyomóval kb. 10 centi hosszú csíkokat nyomok. 20 percig sül.

Akinek nincs habnyomója, simán egy zacskóból is kinyomhatja a masszát, annak egyik csücskét levágva.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az igazi, habkönnyű babapiskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook