Mézeskalács recept

Elkészítési idő 50 perc

A Mézeskalács hozzávalói:
6 ek.méz,30 dkg p.cukor,6 tojás,késhegynyi fahéj,szegfűszeg,1 citrom reszelt héja,gy kk.szódabikarbóna,40 dkg liszt,1 dkg vaj,5 dkg mandula (vagy dió).


A Mézeskalács elkészítési módja:
A langyos mézet elkeverjük a p.cukorral,a t.sárgákkal,a fűszerekkel,a szódabikarbónával.Apránként beleszórjuk a lisztet,végül hozzávegyítjük a tojások fehérjéből vert kemény habot.Kikent,lisztezett tepsibe öntjük a tésztát,a tetejét megszórjuk hosszúkásra vágott,hámozott mandulával (vagy darabokra vágott dióval),és kis lángon megsütjük.Hosszúkás szeletekre vágjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézeskalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook