Időszakos böjt együtt - Akarsz csatlakozni? (beszélgetés)
Én sem fogyózok. Írtam is korábban itt valamelyik bejegyzésemben, hogy az "időszakos böjt" kifejezés ehhez az étkezési módhoz nagyon nem illik. Itt ugyanis nem éhezünk, nem vonunk meg magunktól semmit, nincs semmi korlát, csak azt a bizonyos 8 órát tartjuk, amit meghatároztunk magunknak.
Igen, lentebb írtam, hogy az egyes ételféleségek emésztési ideje hogyan alakul, és célszerű azokat is figyelembe venni a jó emésztés, a gyomor működésének megkönnyítésére... talán, ahogy írtam, célszerű lenne a fórum elején leírt dolgokat is elolvasnod, akkor talán nem értjük egymást félre.
Üdv. Ancsa! Nem a súlygyarapodás miatt csinálom a böjtöt, hanem az IR miatt. Azt csak remélem, mint jótékony , , hogy javul a baktériumflóra, javul az emésztés és felszívódás, és végre vissza tudom majd szedni az elvesztett kilókat. Tehát nem a böjtöléstől, hanem a jótékony hatásától.
Amúgy az IR is csak egy tünete a bélflóra felborulásának. Nálam ezt kell megoldani, s akkor IR sem lesz.
Amúgy Gál Bence ajánlja erre megoldásként az elementális diétát. Na, az aztán kemény! 2-3 hétig semmi szilárd táplálék nincs. Csak kollagén, zsír és szőlőcukor.
Ott aztán biztos lefogysz. De ha rendbejössz, majd visszahízod utána.
Nos, ezzel is így vagyok. Nem baj, ha átmenetileg fogyok is, csak legyek jól. Aztán majd fokozatosan visszavezetem az evést.
Bocs... Még újra elolvastalak.
Ha böjtölsz, hogy lenne tele a has? Pont hogy ki tud ürülni végre!
Amit te mondasz, az az a fogyókúra, amikor valaki koplal. De én nem koplalok. Nem éhezem. Soha nem vagyok éhes.
Nem, nem az orvosok mondják. Gondolkodó szakemberek, kutatóorvosok, stb. Az orvosom azt mondta egyek ötször. Nem ment. Rosszul voltam. Meg nem emésztett ételre ráenni még nagyobb katyvaszt okoz. Az orvosok a protokollt nyomják.
A lényeg, hogy jobban vagyok. Ez a legfontosabb.
Én nem fogyókúrázók hanem gyógyulok. Teljesen más a kettő.
Értelek! Nekem furcsa, hogy az orvosok szerint csak napi 2x egyél. Én mindenütt azt olvastam, és esetenként saját tapasztalat is, ha keveset eszek, vagy csak ritkán, de sokat, akkor leáll a bélműködés, tele a has, nehéz lesz a reggeli "nagydolgot" elvégezni... De egy orvossal eszem ágában sincs vitatkozni. Minden szervezet más, különösen, ha valami betegséggel küzd.
Örülök, hogy úgy érzed, az időszakos böjtöt jónak találod. Maradj köztünk.
Nem csak én, Nemer Eszti is a fórum nyitásakor sok mindent leírt a böjttel kapcsolatos ismeretekből. Célszerűnek tartanám, ha azokat ott a kezdeteknél átolvasnád, esetleg találsz köztük számodra is hasznos dolgokat.
Mielőbbi gyógyulást kívánok neked.
Majd írd, hogyan haladsz, hogyan alakulnak a dolgaid. :))
Ja...nem csak a hasnyálmirigy pihen, hanem a rossz bacik éheznek és visszafejlődnek.
Tehát kiéheztetjük a patogén florát ezáltal csökken a puffadás, rossz közérzet, javul az emésztés.
Így lesz a látszólag koplalásból súlygyarapodás. (Jobb felszívódás)
Szóval, én az IR miatt csinálom, mint írtam, hogy a hasnyálmirigy tudjon pihenni. Azt mondják a szakemberek, az a legjobb,ha cxak napi 2x eszünk. Én sűrűn nem tudok enni, mert nem birok. Nem tudom megemészteni. Tele a hasam és ott feszül a kaja. Nagyon fura, hízni szeretnék és mégsem ehetek.
Ez így ellentmondásos, de ez fogja meghozni az eredményt.
Két éve dolgozom magamon, de az utóbbi napokban olyan rosszul voltam, hogy muszáj volt bevetnem az időszakos böjtöt. Itt nappal is tartjuk. De már 2 nap után sokkal jobban vagyok!
Szia Jenny!
Köszöntelek körünkben. Az időszakos böjt, amit itt csinálunk, úgy írja, hogy napi 8 órán át annyit és azt eszünk, amit akarunk, amennyit akarunk, a többi időt a nap 24 órájából hagyjuk meg a szervezetnek a pihenésre.
De ez nem jelenti azt, hogy éheztessük, mert annak az a következménye, hogy lelassul az anyagcsere, gondok lesznek a salakanyag tovább-küldésével. Másrészt a szervezet elkezd tartalékolni, ha nem kap eleget. Ez esetben viszont elkezdenek szaporodni a kilók!!!
Ennek elkerülése érdekében a 8 óra-kereten belül inkább többször, de keveset, és főleg minél változatosabban. Legyen benne elegendő rostos anyag, zöldség, gyümölcs.
Az időkaput saját döntés szerint szabadon választhatjuk meg.
Én d.e. 11.0 óra és este 19.00 óra között eszek.
Van, aki reggel 8-tól d.u. 16-ig...
Próbáld megtalálni azt a 8 órát, ami neked a legideálisabb. A lényeg, hogy ne éhezz, egyél eleget, mozogj is mellé naponta, amit és amennyit tudsz.
Kérdezz bátran, mi segítünk!
Most jött elém ez a fórum.
Én is csatlakozom, próbálok egy nap csak kétszer enni, max háromszor.
Minél többet pihenjen a hasnyálmirigy.
Úgy érzem, ma már jobb a helyzet. 2 nappal ezelőtt pocsékul voltam, akkor döntöttem el, hogy muszáj valamit lépni.
Szia Ancsa!
Ha vacsira is eszel 1 db. tk. kiflit valami aprósággal, (sajt, főtt tojás) paradicsommal, hasonlóval, egész biztosan nem fogsz megéhezni ma már. Mind a tk. kenyér, mind a fehérjék telítik a gyomrot. Utána este már csak vizet igyál! Tökéletes lesz. Ügyes vagy!
Én is csinálom, de az este elfelejtettem bezárni az ablakot :)) és még 8 után ettem egy kis db-ka trapistát. :))
Ma uzsonnára befaltam kis szelet csokit. Ezt megbocsátom magamnak, mert csak kb. 2-3 havonta éhezek rá, és egyébként is a 8 órán belül történt.
Igen! Én is még kb. 2 cm-t ha vékonyodnék, megreszkíroznék egy számmal kisebb nadrág felpróbálását. :))
Bár tegnap este (ablakon túl) 19,30-kor bevágtam 6 szem szilvát. Néha-néha velem is megesik. :))
Az időszakos böjt azért jó, mert nincs tiltás! Ha az étkezési ablakot figyeled, és azon kívül csak annyit, és azt eszel, ami "józan ésszel" hasznos és egészséges. Ebbe viszont belefér esetenként a süti, a torta, mértékkel! Majd idővel arra is rászokik a szervezet, hogy az ilyesmit is ritkábban kívánod, vagy kevesebbel is beéred.
Én anno zsinórban vettem az újabb és újabb mérlegeket, mind hülyeséget írt ki. Aztán egy alkalommal szépen egymás mellé raktam őket, és zsinórban álltam rájuk, mintha csak sétálnék... volt, hogy 5 kg eltérés is volt köztük, amit mutattak!
Attól kezdve csak centizek (derék, csípő), ill. figyelem, hogy a ruháim mit mondanak. :))
Mindent jól csinálsz! Nem minden szervezet egyformán reagál. Ez a "rohanjunk, mert baj lesz!" nálam is csak az első 2-3 nap volt, azóta már csak a "reggeli intéznivaló" megy könnyebben. Normalizálódtak a dolgaim.
Nálad ezek szerint sok a víz, vagy a vese-működéssel van gond, vagy inkább gyanítom, hogy túl sósan eszel, és a szervezet ez esetben visszatartja a vizet! A zabkorpa nálad ezt a többletet hajtja kifelé. Nyugi, a lényeg, hogy tisztulsz, és az eredeti cél: a hasi körméret csökkenése nálad is mutatkozik. (Talán a jövőben próbálj meg kevésbé sósan enni. Ahhoz is hozzá lehet szokni.) :))
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Ebben az évben szeretnék babát:) Ha te is szeretnél csatlakozz!
- Augusztustól fogyni szeretnél? Csatlakozz ide, együtt könnyebb!
- Hétfőn kezden a 90 napos diétát. Csatlakozik valaki? Csináljuk együtt?
- Április 22.-től fogyi! Csatlakozna valaki? Együtt könnyebb!
- Ha ma kezdtél fogyózni csatlakoz fogyunk együtt